Hoe kies je de parfum voor de bruiloft?

Iets waar je misschien helemaal niet zo over nadenkt, maar wat wel belangrijk is. Je wil toch net zo fantastisch ruiken als dat je eruit ziet? Kies je voor je standaard parfum of ga je opzoek naar een speciale geur voor de bruiloft? Wanneer kun je dat het beste doen en hoe kies je dan de juiste?

NO.01 Denk aan het seizoen
Geur voegt zo veel aan je beleving toe, dat het bij het algehele plaatje van de bruiloft moet passen. Als je in de zomer trouwt, dan past een zacht parfum met bloem- of fruitnoten en frisse akkoorden daar het best bij. Trouw je in de winter, dan kun je beter kiezen voor zwaardere geurnoten zoals bijvoorbeeld amber, hout of musk.

N0.02 Je eigen geur of een andere?
Als je echt een signature geur hebt, dan kun je natuurlijk die opdoen tijdens de bruiloft. Jouw verloofde zal zeker de geur herkennen en dat relateren aan jou. Als je daarvoor kiest, koop dan wel een mooi nieuw flesje, is leuk voor de foto’s! Maar als je wel iets nieuws wilt en je hebt echt een signature geur, blijf daar dan wel dichtbij in de buurt. Kies voor een geur met bijvoorbeeld een aantal dezelfde geurnoten, maar die toch net iets specialer is!


Foto: Elisabeth van Lent Photography

NO.03 Down memory lane
Voor het kiezen van je bruiloft parfum is het ook een mooi idee om een parfum te kiezen die je eerder droeg en waarmee je fijne herinneringen hebt. Bijvoorbeeld het parfum dat je droeg naar jullie eerste date, het eerste parfum dat je van hem kreeg of dat je droeg toen hij op zijn knieën ging.

NO.04 Test het parfum op je huid
Ieder parfum ruikt net iets anders op verschillende huidtypen. Spray het parfum daarom nooit op zo’n wit papiertje, maar op je huid als je hem gaat testen. Spray hem op je pols, neck en in je decolleté. De meeste parfums hebben minimaal een halfuur nodig om te drogen. Dat betekent dat je niet alleen de topnoten ruikt, maar ook de midden- en basisnoten. Loop er eens een dag mee rond. Vind je hem aan het eind van de dag nog steeds zo lekker? Ruik je hem nog goed?

Welk parfum heb jij gekozen voor je bruiloft? We zijn enorm benieuwd!

Als weddingplanner ben ik hopeloos verslaafd aan alles wat met trouwen te maken heeft. Ik heb ruimte nodig om te dromen en creatieve bruiloften en content creëren zijn mijn lievelingsdingen. Dusty Blue is het platform waar dit alles samenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Latest from instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue