English

De dag van de liefde is in aantocht! Valentijnsdag is natuurlijk dé dag van het jaar waarop je jouw liefde extra toont met een romantische verrassing voor jouw valentijn. Al helemaal wanneer jullie bijna gaan trouwen!
Midden in de pandemie, lockdown en avondklok vraagt het wat creativiteit om van Valentijnsdag een speciale dag te maken. Weet jij nog niet zo goed hoe je hem gaat verrassen? Dan heb je misschien iets aan onze ideeën om Valentijnsdag thuis te vieren!

Tips Valentijnsdag Thuis Dusty BlueFotografie: Jeanni Dunagan (l) | Christina Lane (m) | Jeanni Dunagan (r)

1. Wordt opnieuw verliefd in 36 vragen

Misschien heb je al wel eens van dit liefdesexperiment gehoord. De set bestaat uit 36 vragen van ‘Wat betekent een perfecte dag voor jou?’ tot ‘Als je vanavond zou sterven: waarvan zou je het meest spijt hebben dat je het niemand hebt verteld?’ en is gratis op internet te vinden.
Volgens de psychologen die deze vragenset ontwikkelden ben je, als je eenmaal de laatste vraag hebt beantwoord, helemaal verliefd op je gesprekspartner.

Daar hebben jullie natuurlijk geen vragen nodig, maar stiekem is het gewoon ontzettend leuk om dit gesprek op Valentijnsdag thuis te voeren!

Laat je ons weten of je nóg verliefder bent?

2. Geniet van een chocolade fondue 

Hmm.. niets zo lekker als een stukje vers fruit gedoopt in heerlijk gesmolten chocolade! Hebben jullie nog nooit genoten van deze zoete traktatie? Dan is Valentijnsdag de perfecte gelegenheid het eens uit te proberen. Vers fruit, lange vingers, spekkies, pretzels, Oreos, popcorn, bedenk het maar! Vul een etagère met jullie favoriete lekkernijen en dippen maar!

Chocolade fondue maak je heel eenvoudig door jullie favoriete chocolade te smelten. Maak bijvoorbeeld verschillende schaaltjes met witte, melk en pure chocolade en zet ze op een theelichtje om warm te houden. Wil je het extra speciaal maken? Koop dan een mini-chocoladefontein!

3. Spelletjesavond!

Wat is er gebeurd met de gezellige, ouderwetse spelletjesavond? Haal monopolie, Jenga en mens-erger-je-niet van zolder, zet jullie favoriete hapjes op tafel en geniet van een avond zonder telefoon of tv. Gegarandeerd uren speelplezier en een tijdloos idee om Valentijnsdag thuis samen door te brengen!

Tips Valentijnsdag Thuis Dusty BlueFotografie: Alexandra Vonk (l) | Anya Kernes (m) | Oliver Fly (r)

4. Wellness avond

Hij heeft misschien wat overtuiging nodig, maar wanneer hij met een verfrissend gezichtsmasker ontspannen in bad ligt vindt hij het vast niet erg! Creëer een echte wellness avond met geurstokjes, scrub, zachte handdoeken en natuurlijk een stomend bad met rozenblaadjes. Geen bad? Geen nood! Een warme douche is minstens zo ontspannend. En misschien nog een fijne massage erachteraan?

5. Taart proeverij

Hebben jullie de smaken voor jullie bruidstaart al gekozen? Zo niet, dan is Valentijnsdag een mooie gelegenheid om een proeverij te houden! Bij veel bakkerijen kun je samples van verschillende smaken laten thuisbezorgen. Ook zijn er met Valentijnsdag allerlei taarten en lekkernijen te bestellen! Dan is het misschien niet direct een proeverij voor jullie bruidstaart, maar maak je wel kennis met de smaken en producten van een bakker.

Bestel bijvoorbeeld de taartpost van Sweet Charlotte; een brievenbusdoosje met allerlei verschillende smaken bruidstaart of de Valentijn Sweet Box van Gebakkerij, vol macarons, taartjes en koekjes!

6. Creatief aan de slag

Maak iets voor en van jullie samen! Schilder elkaars portret, knip en plak moodboards voor de inrichting van jullie huis of maak plakboek vol foto’s en herinneringen. Leuk om te bewaren en activiteiten als deze leiden vaak ook nog eens tot fijne gesprekken.

Tips Valentijnsdag Thuis Dusty Blue
Fotografie: Will Reid (l) | Alexandra Vonk (m) | Clay Austin (r)

7. Filmavond met dessertbar

Soms is het fijn om gewoon samen met een dekentje op de bank te liggen. Kies een fijne film of houd een hele marathon, maar zorg wel voor iets lekkers erbij! Bijvoorbeeld een dessertbar met jullie favoriete desserts. Chocolademousse, fruit, ijs, slagroom.. smullen maar!

Met welke van deze ideeën ga jij hem op Valentijnsdag thuis verrassen?

8. Kook samen een Valentijnsdiner

Kook samen een viergangen menu, probeer een nieuw recept of bak jullie eigen pizza’s vanaf de basis. Ook leuk: bij diverse restaurants kun je maaltijd boxen bestellen, waarbij je de gerechten alleen nog maar hoeft af te bakken. Zo kookt er toch iemand anders voor jullie én ondersteunen jullie de locale horeca. Dek de tafel mooi, trek een fles wijn open en steek een paar kaarsen aan – et voila! De toon is gezet voor een romantisch diner.

9. Maak een wedding playlist en dans de hele avond!

Struin Spotify en YouTube af en creëer een playlist voor jullie bruiloft. Probeer de nummers ook direct uit met een romantische openingsdans of ga juist helemaal los op een feestelijke beat! Enkele van onze favoriete wedding songs zijn:

Jason Mraz – The Woman I Love
Ed Sheeran – Perfect
Dave Barnes – Good Day for Marrying You
John Mayer – Daughters
Bruna Mars – Just The Way You Are

Tips Valentijnsdag Thuis Dusty Blue
Fotografie: Oliver Fly (l) | Samantha Jones for Rhiannon Bosse (m) | Jérémy Froeliger (r)

10. Een speurtocht met cadeautjes

Zet een speurtocht uit in huis met opdrachten en verstop verschillende cadeautjes. Dit kunnen natuurlijk gekochte cadeautjes zijn, maar ook liefdesbriefjes, foto’s of andere items waar jullie samen herinneringen aan hebben.

11. Picknick in de woonkamer

Een mooi gedekte tafel is heel romantisch, maar picknicken in de woonkamer minstens net zo! Verplaats jullie zelfgemaakte diner van tip 5 naar een picknickkleed, bestel jullie favoriete sushi of ga er helemaal voor met een volgepakte picknickmand.
Schuif meubels aan de kant en verzamel fijne kleedjes en kussens voor een knusse picknick in jullie eigen woonkamer!

12. Plan jullie huwelijksreis

Vergeet corona en de kou buiten en droom samen over jullie huwelijksreis! Wordt het een verre reis naar een ander werelddeel of kiezen jullie voor een prachtige bestemming dichter bij huis?
Varen door de grachten van Venetië of genieten van de paarse lavendelvelden in de Provence? Welke bestemming past bij jullie?

Voorkom dat jullie de hele avond naar het scherm van een laptop of telefoon turen en bestel een paar inspirerende reisboeken als Lonely Planet’s “Ultieme bestemmingen” of Trotter’s “Een wereld om te ontdekken”. Lees ook nog even onze blog over huwelijksreis bestemmingen per maand en trek jullie plan!

12 ideeën om Valentijnsdag thuis te vieren

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM