Tijdens het organiseren van jullie bruiloft zal je al snel met de planning te maken krijgen. Je wilt voldoende tijd met je gasten, een ontspannen dag – maar om al die leuke momenten in een fijne planning te krijgen is soms nog best een uitdaging. Vandaag delen we drie tips voor een goede planning voor jullie bruiloft.

 

Deel de bruiloft op in twee dagen

Hebben jullie er wel eens over nagedacht om jullie bruiloft in twee dagen op te splitsen? Zeker wanneer je ook een kerkdienst hebt tijdens de bruiloft kan dit een hele fijne oplossing zijn. Zo kan je er voor kiezen om in een klein gezelschap, een aantal dagen eerder, voor de wet te trouwen. Zo heb je op de dag zelf alleen de kerkdienst & dat scheelt een heel hoop qua planning! Sowieso is het erg mooi om de kerkdienst dan ook te gebruiken om jullie persoonlijke geloftes uit te spreken en jullie ringen uit te wisselen.

Blijf op één locatie

Een van de fijnste oplossingen voor een goede en rustige planning met meer dan voldoende tijd om te ontspannen met je gasten is: blijf op één locatie. Zoek een locatie waar je terecht kan voor jullie ontvangst, de ceremonie, het diner, cocktail-hour & de feestavond. Wanneer het een locatie is met meerdere plekken is het helemaal ideaal. Dan ben je op een locatie, maar heb je toch steeds het gevoel dat je weer even ergens anders bent. En kan er ondertussen op de andere plek weer op- of afgebouwd worden. Fijn!

Lukt één locatie niet, omdat je bijvoorbeeld voor de ceremonie of kerkdienst uit moet wijken? Kijk dan of je een locatie op ca. 10 á 15 minuten kan vinden. Laat alle gasten wel alvast naar de hoofdlocatie komen en verander alleen voor jullie ceremonie of de kerkdienst van plek. Het gaat je héél veel tijd schelen, I promise.

 

Wat vinden jullie écht belangrijk?

Bij het maken van de planning, wil het nog wel eens gebeuren dat jullie worden opgeslokt in alles wat er ‘moet’. Probeer te onthouden dat er eigenlijk helemaal niks ‘moet’, maar dat alles mag! Dus ook wat betreft de planning. Misschien heeft jou zus of broer alle gasten bij jullie thuis ontvangen voordat de dag begint – maar als dat ver weg is van de rest van de locaties, wie zegt dan dat jullie dat ook moeten doen? Vaak is het veel praktischer om jullie gasten pas te zien op de hoofdlocatie óf pas tijdens de ceremonie. En denk bijvoorbeeld bij een receptie na of deze gasten niet beter ook op de feestavond kunnen blijven. Dat scheelt zo 1,5 uur, omdat je je receptie gasten ook niet na een half uurtje weg wilt sturen. Gooi jullie planning eens even helemaal open en sta bij elk onderdeel stil. ‘Waarom willen we dit of dat?’ ‘Is het logisch?’ ‘Worden we er blij van om dit te doen?’ ‘Kan het ook anders?’

 

Door een of meerdere van deze tips toe te passen krijgen jullie een planning waar jullie volledig achter staan én hebben jullie voldoende tijd om met jullie gasten samen te zijn. Op naar een feest vol ontspanning en liefde!

 

Foto: Inge Kooiman Fotografie
Op de foto: Weddingplanner Dusty Blue leverancier Feline Weddings

3 tips voor een ontspannen planning

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM