Je hebt dé trouwjurk gekocht en nu is het tijd om hem voor de eerste of tweede keer door te passen. Je hebt hem super lang niet meer aangehad en bent eigenlijk al stiekem vergeten hoe hij precies stond. Yay voor fittings! Maar waar moet je nu eigenlijk aan denken bij het doorpassen van trouwjurken? In deze blog lees je alle do’s and don’ts.

Jij bent jij!

Accepteer je lichaam zoals deze is. Dit is misschien wel een heftige om mee te beginnen, maar tevens misschien ook de allerbelangrijkste. Als je niet blij bent met hoe je eruit ziet, zul je jezelf ook nooit 100% mooi in je trouwjurk voelen. Je hoeft niet af te vallen of aan te komen. Je bent mooi zoals je bent! Ik bedoel, je verloofde heeft je niet voor niets gevraagd. Hij vindt jou prachtig en dat ben je ook. Dat is iedere vrouw op haar eigen manier.

Tips voor het doorpassen van je trouwjurk
Foto: Raisa Zwart Photography 

Tip: plan je proefmake-up en haar voor het tweede doorpas moment. Zo zie je het totale plaatje wanneer je de jurk aantrekt en kun je veel beter beoordelen of je er blij mee bent!

Controleer je trouwjurk tijdens het doorpassen

Neem de tijd om de jurk te controleren. Zijn er ergens losse naden? Ontbreken er kralen/applicaties? Is de jurk verkleurd op bepaalde plekken? Zitten er vlekken op? Dit wordt de jurk die jij op jouw bruiloft gaat dragen en je mag (nee, moet) verwachten dat deze in perfecte staat is.

Ga samen doorpassen

Neem de persoon mee die je ook op de bruiloft zal helpen met het aantrekken van de trouwjurk. Zo kan diegene precies zien hoe jurk het beste aangaat en tips krijgen van de adviseuse.

Tips voor het doorpassen van je trouwjurk
Foto: Raisa Zwart Photography 

Neem je trouwschoenen mee tijdens het doorpassen

Neem je trouwschoenen mee. De lengte van een trouwjurk kan enorm bepalend zijn voor de uiteindelijke look. De enige manier om de perfecte lengte te bepalen is als je jouw trouwschoenen aandoet. Als je ze nog niet hebt, verplaats het doorpassen dan en go get ’em!

Trouwlingerie & doorpassen trouwjurk

Hetzelfde geldt voor lingerie. Zorg dat je voor het doorpassen de perfect passende lingerie gevonden hebt en trek deze aan. Ook dit zal van invloed zijn op hoe je jurk eventueel vermaakt gaat worden.

 

5 tips voor het doorpassen van de trouwjurk

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM