Minstens zo belangrijk als de zoektocht naar de perfecte jurk, is het vinden van een prachtig trouwpak. Hierbij​ zijn een aantal aspecten van belang, want het laatste dat je wilt is een miskoop doen voor jullie bruiloft! Daarom geeft dé specialist op het gebied van trouwpakken Michael & Giso graag deze vijf tips voor het vinden van het ideale trouwpak.

Tips Ideale Trouwpak Michael & Giso Dusty Blue Bruidegom
Fotografie: Jessica van Duren

1. Begin op tijd met inspiratie opdoen

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om inspiratie op te doen! Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest of Instagram naar pakken die jou en je aanstaande aanspreken. Het is vaak eenvoudiger het juiste pak te vinden wanneer je een beeld hebt van wat je zoekt qua stof, kleur en pasvorm. In ​het gratis Wedding magazine van Michael & Giso​ zijn meer dan 112 pagina’s gevuld met trouwpakken en opties. De moeite waard om aan te vragen!

Het is verstandig ongeveer vier maanden voor jullie huwelijksdag te starten met het opdoen van inspiratie. Zeker wanneer je een maatpak overweegt, is het fijn als je hier op tijd mee begint. Het op maat maken van een trouwpak duurt namelijk gemiddeld zes tot acht weken.

Tips Ideale Trouwpak Michael & Giso Dusty Blue Bruidegom
Fotografie: Studio Phylicia

2. Wees kieskeurig in wie je bij de zoektocht betrekt

De zoektocht naar het ideale trouwpak start je waarschijnlijk niet alleen. Misschien neem jij je vader, broer, best man of een aantal vrienden mee tijdens het oriënteren. Natuurlijk is het belangrijk om iets te dragen dat je zelf mooi vindt, maar dit is niet het enige om naar te kijken. Vraag je aanstaande waar zij jou graag in zou willen zien en denk aan de stijl of het thema van jullie bruiloft. Ook hier moet rekening mee worden gehouden tijdens het uitzoeken van een geschikt trouwpak.

Het is belangrijk dat jij mensen meeneemt die jou goed kennen en jouw smaak begrijpen. Beperk dit aantal tot twee á drie personen. De ervaring leert: hoe meer meningen er zijn, hoe lastiger het is om een keuze te maken waar jij helemaal achter staat!

Tips Ideale Trouwpak Michael & Giso Dusty Blue Bruidegom
Fotografie: Raisa Zwart

3. Ken je lichaamsbouw

Iedere bruidegom heeft een andere lichaamsbouw. De één is wat breder en de ander wat smaller. Niet ieder trouwpak staat dus hetzelfde bij iedere man. Ben jij wat kleiner? Dan wil je wat meer lengte creëren. Wanneer je juist erg lang bent wil je de dat juist op het oog iets verkleinen. Gelukkig zijn is er voor iedereen wel een trouwpak!

Weet je niet zo goed wat er precies bij jouw lichaamsbouw past? Geen probleem! Bezoek een ervaren tailor voor het juiste advies. Diegene weet als geen ander welke pasvorm, stoffen en kleuren het beste bij jou staan.

Tips Ideale Trouwpak Michael & Giso Dusty Blue Bruidegom
Fotografie: Jessica van Duren

4. Kies het juiste materiaal

Het kiezen van de juiste stof is erg belangrijk, zowel voor de look als voor het draagcomfort. Michael & Giso raadt natuurlijke stoffen aan zoals katoen, wol of linnen. Deze stoffen zijn ademend en zitten vaak het prettigst. Een synthetische stof ademt niet, waardoor je sneller zweet en het pak minder comfortabel zit.

Ben je van plan het trouwpak ook na jullie bruiloft te dragen? Dan is het verstandig hier rekening mee te houden tijdens de zoektocht. Wil je het pak vaker dragen, bijvoorbeeld naar je werk? Kies dan voor een stevigere stof. Draag je het pak enkel op de bruiloft en eventuele andere bijzondere gelegenheden? Dan kun je voor een iets kwetsbaardere stof kiezen.

Tips Ideale Trouwpak Michael & Giso Dusty Blue Bruidegom
Fotografie: Emma van der Schelde

5. Denk aan een back-up overhemd

Waar veel mannen niet aan denken is een back-up overhemd. Michael & Giso adviseerd om altijd twee overhemden bij een trouwpak te kopen. Zo kun je voor het feest een schoon overhemd aantrekken, maar ook wanneer er in de loop van de dag per ongeluk een vlek op komt heb jij een back-up klaarliggen!

Tips Ideale Trouwpak Michael & Giso Dusty Blue Bruidegom
Fotografie: Malou von Baumhauer

Hopelijk heb je na deze tips een beter beeld van waar je op moet letten tijdens het kiezen van een trouwpak. Voor persoonlijk advies kun je altijd even contact opnemen met de tailors van ​Michael & Giso​.

P.S. Natuurlijk dragen alle heren op de foto’s in dit artikel een pak van Michael & Giso!

5 Tips voor het vinden van het ideale trouwpak

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM