English

Sinds jullie het grote nieuws aan iedereen hebben verteld, zijn jullie waarschijnlijk helemaal in de ban van het plannen van jullie bruiloft. Maar ook in de periode naar de grote dag is het heel bijzonder zijn om even  stil te staan bij jullie verloving. Een loveshoot, ofwel engagement session is een ideaal momentje met z’n tweeën en de perfecte gelegenheid om een herinnering aan jullie verloving vast te leggen!
Een loveshoot tijdens jullie verloving staat in het teken van jullie liefde, zonder de spanning van de trouwdag. Zeker wanneer jullie nog nooit samen foto’s hebben laten maken, kan het fijn zijn om op deze ontspannen manier alvast te wennen aan de camera.
Graag geven we je deze tips voor een geweldige loveshoot!

Dusty Blue Verlovingsstoot Loveshoot Engagement Session Michelle Wever

1. De locatie voor jullie loveshoot

Wanneer je denkt aan een foto’s van jullie tweetjes, hoe zie je dit dan voor je? In de natuur? In de stad? Op het strand? Wat voor type locatie past bij jullie? Is er misschien een speciale plek waar jullie een bijzondere herinnering aan hebben?
Heb je hier geen specifiek idee over dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Fotografen weten vaak de mooiste plekjes te vinden en trekken er regelmatig op uit om nieuwe locaties te verkennen. Overleg met jullie fotograaf en sta open voor ideeën. Samen vinden jullie zeker en locatie die bij jullie past!

2. Perfecte timing

Eigenlijk nog veel belangrijker dan de locatie is het licht en tijdstip van de sessie. Zeker voor een fine art fotograaf die graag met natuurlijk licht werkt is het belangrijk jullie shoot te plannen rond de tijden dat het licht op haar mooist is. In de zomer betekend dit dat jullie het beste het harde zonlicht tussen elf en vier uur ‘s middags zo veel mogelijk vermijden.
Misschien heb je wel eens gehoord van het ‘golden hour’. Dit begint zo’n anderhalf uur voor zonsondergang en zorgt voor die prachtige gouden gloed in jullie portretten. Maar ook ’s ochtends of in de namiddag is het daglicht vaak zacht en perfect voor een shoot.

3. Kleding voor een fine art loveshoot

Om het allerbeste uit jullie shoot te halen heb je niet alleen de juiste fotograaf en het perfecte licht nodig; het resultaat wordt ook grotendeels bepaald door wat jullie dragen. Jullie outfits bepalen voor een groot deel hoe comfortabel en zelfverzekerd jullie je voelen tijdens de shoot en dus wat jullie samen uitstralen.

Voel je niet verplicht om te gaan shoppen voor jullie sessie, maar dat mag natuurlijk wel! Het belangrijkste is dat jullie je comfortabel voelen en jezelf herkenbaar terug zien in de beelden. Enkele tips:

  • Denk aan het seizoen: lichte jassen, lange mouwen en gebreide shawls in herfstachtige tinten passen perfect bij het najaar, terwijl zwierige (maxi) jurkjes prachtig zijn tussen het lentegroen.
  • Zoek naar een eenheid in jullie outfits, zonder volledig met elkaar te matchen. De tijd van beide in spijkerbroek en wit shirt zijn écht voorbij!
  • Accentueer je pluspunten! Heb je mooie armen? Ga voor een mouwloze bloes. Heb je geweldige benen? Hallo jurkje of rokje! Weet je niet goed wat jouw pluspunten zijn? Vraag eens aan je verloofde wat hij super sexy vindt aan jou..

Meer kledingtips? In onze blog ‘Wat draag je tijdens een verlovingsshoot?’ vertellen we je meer!

Dusty Blue Verlovingsstoot Loveshoot Engagement Session Michelle Wever

4. Professionele haar & make-up

We kunnen het niet genoeg benadrukken: professionele haar & make-up maken écht een wereld van verschil! Ook wanneer je normaal weinig tot geen make-up draagt is het voor deze speciale gelegenheid een absolute aanrader. Dit zijn jullie verlovingsfoto’s en natuurlijk wil je er op je allerbest uitzien. Je haar en make-up laten verzorgen door een professional is heerlijk ontspannen en en geeft net dat beetje extra zelfvertrouwen waardoor je nog meer zult stralen!
Daarnaast kun je direct gebruik maken van de gelegenheid om alvast een MUHA (Make-Up & Hair Stylist) uit te proberen voor jullie bruiloft! Onze favorieten vind je op de leverancierspagina.

5. Vertrouw de fotograaf

Dit is uiteindelijk waarom jullie een bepaalde fotograaf kiezen: hij of zij weet hoe het licht het mooiste valt, wat de mooiste compositie is en heeft de juiste techniek in huis om jullie prachtig vast te leggen.
Adem diep in en vertrouw dat degene die jullie hebben ingehuurd zijn of haar uiterste best voor jullie zal doen. Hoe meer vertrouwen jullie geven, des te beter de fotograaf in staat is om prachtige foto’s van jullie te maken.
In het begin voelen jullie je misschien wat ongemakkelijk, maar een goede fotograaf weet jullie op je gemak te stellen, te laten ontspannen en de authentieke momenten vast te leggen die zullen ontstaan. Laat de controle los, vertrouw en vergeet die perfecte Pinterest plaatjes!

6. Maak plezier!

Dit is zo’n mooie periode in jullie leven. Het is misschien spannend om samen gefotografeerd te worden, maar probeer de camera te vergeten en gewoon samen ‘jullie’ te zijn. Lach, flirt, houdt elkaar vast en geef elkaar een uurtje volop de aandacht. Laat je begeleiden door jullie fotograaf.
Een verlovingssessie is het perfecte moment om jullie fotograaf beter te leren kennen, vertrouwen op te bouwen en je comfortabel te gaan voelen voor de camera. Een betere voorbereiding op jullie bruiloft is er niet toch?

Bij Dusty Blue zijn de beste fine art fotografen van Nederland en België al voor je verzameld. Ben je benieuwd naar wat zij voor jou kunnen betekenen? Op onze leverancierspagina stellen we ze graag aan je voor en kun je contact met hen opnemen. Ook vindt je hier hun portfolio vol prachtige beelden!

Bij een artikel vol tips voor een prachtige engagement session hoort natuurlijk een échte loveshoot!

Dusty Blue fotografe Michelle Wever ontmoette E & R voor een romantische en stijlvolle shoot in het mooie Groningen. Voor de gelegenheid brachten zij een hele speciale gast mee..

Geniet van deze prachtige en schattige beelden!

Dusty Blue Verlovingsstoot Loveshoot Engagement Session Michelle Wever


Dusty Blue Verlovingsstoot Loveshoot Engagement Session Michelle Wever

Dusty Blue Verlovingsstoot Loveshoot Engagement Session Michelle Wever


6 Tips voor een geweldige loveshoot

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM