Hier op Dusty Blue geven we jullie het liefst iedere blog een enorme boost inspiratie. Maar soms heb je als bruidspaar ook gewoon praktische informatie nodig. Iets minder gezellig misschien, maar wel reuze handig. Ook daarin willen we er voor jullie zijn. Daarom vandaag antwoord op een hele praktische (maar belangrijke!) vraag: aan welke hand draag je de trouwring?

Foto: Raisa Zwart Photography 

Geloof
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het geloof. Ben jij katholiek? Dan hoor je de trouwring links te dragen. Ben jij protestants? Dan draag je hem rechts.

Niet gelovig?
Geloof je niet? Dan kiezen de meeste bruidsparen ervoor om de trouwring links te dragen. Het verhaal (vanuit het oude Rome) gaat namelijk dat de ringvinger van je linkerhand een ader direct naar je hart heeft. Logischerwijs is dat dan de mooiste plek voor de trouwring. Echter is dat helemaal niet waar… Er is geen ader die direct van je linker ringvinger naar je hart gaat (alhoewel we wel houden van dat idee), maar toch dragen de meeste bruidsparen door deze traditie de trouwring nog steeds aan de linker ringvinger.

En mijn verlovingsring dan?
Kies je voor een trouwring die je samen met je verlovingsring aan één vinger wilt dragen? Dan wordt meestal de trouwring onder de verlovingsring gedragen. Wil je ze allebei apart dragen? Verplaats de verlovingsring dan voor de ceremonie van je linkerhand naar je rechterhand.

Maar ook bij deze traditie geldt weer: doe vooral waar jullie je fijn bij voelen. Draag jij hem liever aan je rechterhand? Of aan je wijsvinger? Go for it!

Aan welke hand draag je de trouwring?

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM