English

Als er één ding niet mag ontbreken op jullie bruiloft dan zijn het wel bloemen! Het bruidsboeket, corsages en bloemstukken bij het diner en de ceremonie zijn echte sfeermakers. Maar waar vind je de mooiste bruidsbloemen? En is er een verschil tussen een bruidsbloemist en een ‘gewone’ bloemist?

Met haar bedrijf Bloom Your Life is Marte één van Dusty Blue’s favoriete leveranciers en vertelt zij je graag meer over haar geliefde vak en passie voor bruidsbloemen. Wat kunnen jullie als bruidspaar van Marte verwachten? Welke werkzaamheden komen er allemaal bij kijken voor een bruiloft en waar betalen jullie nu eigenlijk voor? Dat en nog veel meer vroegen we Marte tijdens een bezoek aan haar studio in Nieuwkoop!

Bloom Your Life Bloemist Nieuwkoop Trouwen Bloemen Bruiloft

Dusty Blue stagiaire Theresia en ik worden door Marte warm ontvangen. Speciaal voor ons bezoek is de studio helemaal aangekleed met een gedekte tafel, brandende kaarsjes en natuurlijk prachtige bloemen!
In deze studio ontvangt Marte al sinds 2008 bruidsparen voor wie zij, samen met haar team, de mooiste bruidsbloemen maakt.

“Onze bruidsparen houden vaak van stijlvolle, chique bloemen. De Engelse, romantische stijl met een modern randje.”

Persoonlijk ken ik Marte al wat langer, want Bloom Your Life verzorgde in 2019 ook de bloemen voor mijn eigen bruiloft! Daarom is het extra leuk nu een kijkje achter de schermen te nemen bij deze fantastische bloemist en Marte ook aan jou voor te stellen!

Opgegroeid tussen de bloemen

Vertel eens, waar komt jouw passie voor het werken met bloemen vandaan?

Als jong meisje ging ik al met mijn vader op stap. Mn ouders hadden een bloemenexportbedrijf gevestigd op de bloemenveiling in Aalsmeer. Ik vond het altijd zo gaaf om mee te gaan! De sfeer die er hing en het wandelen tussen al die bloemen. Daar is mijn liefde voor bloemen ontstaan.

Mijn ouders hadden een klant in Amerika die bloemwerk verzorgde voor bruiloften en evenementen. Ik had het geluk om mee op zakenreis te gaan en kreeg veel mee van hun werkwijze. Ik zag hoe zij de bloemwerken maakten en alles organiseerden.

In die tijd was bloemenstyling nog helemaal niet zo grootschalig als dat het nu is. Al helemaal niet in Nederland. Toen ik ging studeren ben ik iets heel anders gaan doen en koos ik voor een studie ‘marketing management’ in Rotterdam.
Toch begon het na een tijdje te kriebelen om voor mijzelf te beginnen en begon ik aan de opleiding ‘bloemsierkunst’ in Aalsmeer. Ik liep stage bij Rivièra Maison en ontdekte daar de combinatie van bloemen en interieur. Details zijn voor mij heel belangrijk en interieur speelt daarbij een grote rol. Je kunt dus wel zeggen dat er ook een liefde voor interieur tot leven kwam. Dat is waarom ik voor een bruiloft of event de styling zo belangrijk vindt. Styling en bloemen samen creëren echt een mooi totaalplaatje.

Hoe heeft Bloom Your Life zich daarna ontwikkelt?

In 2008 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel en heb mij sinds die tijd gespecialiseerd in bruidsbloemen en het decoreren van bruiloften. Naast bruiloften werken mijn team en ik ook aan projecten voor privé of zakelijke klanten. We hebben bijvoorbeeld voor SkyRadio een evenement aangekleed bij hotel Arena in Amsterdam en voor Hunkemöller een fotoshoot.
Onze filosofie is: mooi bloemwerk creëert een beleving. Dat maakt het werk ook heel divers. Bruiloften hebben vaak een heel romantische sfeer, terwijl bedrijven vaak vragen om bloemen in de kleuren van hun logo of huisstijl. Het is heel leuk die variatie te hebben.

Ook heb ik tussen 2014 en 2019 een bloemenwinkel gehad in Nieuwkoop. Maar dat was vrij hectisch en werkte niet zo goed in combinatie met de bruiloften en evenementen, want ik was op beide plekken nodig. Het was een lastige beslissing, maar ik heb er toen toch voor gekozen de winkel te sluiten en mij weer helemaal te focussen op bruiloften en evenementen.
In 2023 hopen we ons 15-jarig jubileum groots te mogen vieren!

Bruidsbloemen Trouwen Bloemen Bruiloft Bloom Your Life interview Marte Dusty Blue

Het verschil tussen bloemen en bruidsbloemen

Jij hebt als bloemiste ervaring met beide kanten van het vak, dus kun jij uitleggen wat het verschil is tussen een ‘gewone’ bloemist en een bloemist die gespecialiseerd is in bruidsbloemen?

Dat zit voornamelijk in de tijd en energie die erin wordt gestoken. Een ‘gewone’ bloemist doet dat natuurlijk ook, maar als bruidsbloemist kun je je meer focussen op één klant en die extra persoonlijke aandacht geven. Dit begint al in de voorbereiding met de kennismaking, het uitwerken van een concept en het bespreken van de offerte.
Het heeft mijn voorkeur om maar enkele bruiloften per week te verzorgen. Dan hebben we de tijd om op de bloemenveiling alles goed te bekijken, bloemen in te kopen en de juiste details uit te kiezen.
Een ‘gewone’ bloemist werkt vaak vanuit een meer gestandaardiseerd assortiment en komt meestal niet op de trouwlocatie. Afhankelijk van de bestelling worden de bloemen bezorgd of moet je het zelf ophalen in de winkel. Een bruidsbloemist komt alles verzorgen op de trouwlocatie. Daar heb je als bruidspaar gedurende jullie trouwdag dan geen omkijken naar.

Is dat ook wat bruidsparen kunnen verwachten bij Bloom Your Life?

Ja, zeker! Mijn team en ik werken het liefst heel persoonlijk met onze bruidsparen en decoreren met liefde ter plekke op de trouwlocatie. We bieden altijd een compleet concept en willen bruidsparen graag ontzorgen. Ze vertrouwen ons hun bruiloft toe, dus is het belangrijk dat ze weten dat het goedkomt met de styling!

Je hebt het over “mijn team en ik”, dus je werkt niet alleen. Kun je daar iets over vertellen?

Ik werk inderdaad met een team! Vanuit de winkel is Anneke bij het team gebleven. Zij helpt mij altijd met de bruiloften en evenementen. Ook mijn ouders werken in het bedrijf en daarnaast werk ik samen met verschillende freelancers.
Zeker tijdens de periode van de pandemie zijn veel bruiloften verplaatst en zijn er veel dubbele boekingen ontstaan. Op die dagen heb ik echt veel handen nodig, want per bruiloft werken er altijd minimaal twee personen op locatie. We stylen de bloemen op locatie en willen het bruidspaar echt ontzorgen. Dat kan ik niet zonder mijn fijne team!

De stijl & werkwijze van Bloom Your Life

Hoe onderscheidt Bloom Your Life zich verder van andere bruidsbloemisten?

Onze ervaring is een belangrijke factor en ook onze stijl. De combinaties van bloemen die we gebruiken en de manier waarop we ze schikken. Het is echt een compliment als mensen ons werk herkennen!

Ook de manier waarop we werken onderscheid ons. We zijn een kleinschalige onderneming en dat wil ik ook graag zo houden. Ik wil graag klaarstaan voor het bruidspaar en een sparringpartner voor hen zijn, zodat zij ook echt het gevoel hebben dat we voor hen klaarstaan en samen voor het beste resultaat gaan.
In de periode van de pandemie is dit ook weer zo belangrijk gebleken. Ik heb een heel persoonlijke band met bruidsparen gekregen, doordat we veel nauwer contact hadden. We doen het echt samen!

Trekt jouw stijl en werkwijze een bepaald type bruidsparen aan? Wie zijn dat en waar zijn ze meestal naar opzoek?

Er komen veel bruidsparen bij ons die over het algemeen een druk leven lijden. Vaak hebben ze een eigen bedrijf, intensieve baan of een druk gezinsleven waardoor ze wel wat hulp kunnen gebruiken. Ze hebben vaak weinig tijd om te bepalen welke richting ze op willen met de stijl en sfeer van hun bruiloft. Ook zijn het vaak bruidsparen met een budget in het hogere segment en investeren ze graag in zichzelf ontzorgen. Wij leveren dat in een compleet concept voor de hele bruiloft, waar zij niet naar om hoeven te kijken.
Ook komen ze bij ons omdat ze de bloemen heel belangrijk vinden voor hun bruiloft. Onze bruidsparen houden vaak van stijlvolle, chique bloemen. De Engelse, romantische stijl met een modern randje.

Ga je ook met bruidsparen mee naar het buitenland?

Ja zeker, we werken ook in het buitenland! Destination weddings zijn echt super leuk om te doen! Maar er gaat wel nóg meer tijd en werk in zitten. Gelukkig is het dankzij het exportbedrijf van mijn ouders heel goed te regelen om de bloemen te vervoeren naar de plaats van bestemming. Maar ik heb ook wel eens voor een evenement op Ibiza alle bloemen daar gekocht.
Bloemen voor evenementen zijn wel anders dan bruidsbloemen. Voor een bruiloft wil ik echt bepaalde soorten inkopen, bij een event is dat wat minder van belang, zolang de sfeer en kleurstelling maar klopt. Als ik weet dat ik bepaalde bloemen ergens misschien of sowieso niet kan krijgen, exporteer ik ze liever vanuit Nederland. De bloemen worden dan per vrachtwagen getransporteerd en eenmaal ter plaatse huur ik een bus voor het verdere vervoer.

Bloom Your Life voor jullie bruidsbloemen

Hoe lang van te voren kan een bruidspaar het beste contact met jou opnemen voor hun bruiloft? En met welke financiële investering moeten ze rekening houden?

Gemiddeld komt een bruidspaar of wedding- of eventplanner een half jaar tot een jaar van te voren bij ons voor een kennismaking en het bespreken van de wensen. We hebben dan voldoende tijd om alles door te nemen en de offerte aan te passen. Vanwege het drukke trouwseizoen in het voorjaar en de zomer proberen we zoveel mogelijk alles door te nemen in het voorseizoen om genoeg tijd te vrij te hebben voor onze bruidsparen.

Geen bruiloft is hetzelfde qua decoraties, bruidsbloemen en logistiek. Dus het is moeilijk zo te zeggen wat de totale investering is, maar wij verzorgen concepten vanaf 2500 euro. Dit is dan inclusief kennismaking, persoonlijk stylingplan en aanpassingen hieraan, huur van onze materialen en logistiek op de dag van de bruiloft. De hoeveelheid decoraties en bloemen die hierbij zijn inbegrepen zijn echt afhankelijk van het concept en de wensen van het bruidspaar.

Bruidsbloemen Trouwen Bloemen Bruiloft Bloom Your Life interview Marte Dusty Blue

Wanneer een bruidspaar contact met Bloom Your Life opneemt, hoe ziet een samenwerking met jullie er dan uit?

In het ideale proces vindt een bruidspaar ons allereerst natuurlijk via Dusty Blue! Wanneer ze contact met ons opnemen nodigen we ze uit bij ons in de studio in Nieuwkoop. En tegenwoordig doen we ook veel online kennismakingen.
Tijdens die afspraak nemen we de tijd om elkaar te leren kennen en van alles te bespreken en te bekijken. We kijken welke stijl hen aanspreekt en bouwen van daaruit een concept en persoonlijk stylingplan.
Ik vind het belangrijk dat ons werk hen aanspreekt, dus ik laat ook echt alleen voorbeelden zien van werk dat wij zelf gemaakt hebben. Aan de hand van het gesprek maak ik een offerte en een moodboard, zodat ze het samen nog eens kunnen bespreken en bekijken.

Wil het bruidspaar met ons verder dan plannen we nog een afspraak in de studio. Tijdens dat gesprek lopen we het hele plan en details nog eens door. Het liefst zorg ik dat uiterlijk anderhalve maand voor de bruiloft het plan zo goed als af is. Het bruidspaar heeft dan nog twee weken de tijd voor laatste veranderingen. Eén maand voor de bruiloft is dan het plan echt klaar en kan ik alles gaan regelen. In het plan staat uiteraard een moodboard met fotomateriaal, maar wordt ook inzicht gegeven in wat voor bloemen en materialen we gaan gebruiken en wat we gaan maken.

De werkdag van een bruidsbloemist

En wat moet er dan zoal geregeld worden voor een bruiloft?

Het is natuurlijk meer dan alleen bloemen inkopen. Ik moet allereerst een team regelen voor de dag van de bruiloft. Alle spullen worden schoongemaakt, bijvoorbeeld vazen en standaarden. Vlak van te voren koop ik de bloemen in, die dan gesneden en op water worden gezet. Ook zoeken we alle bloemen stuk voor stuk uit. We willen natuurlijk graag alleen de mooiste bloemen gebruiken en ervoor zorgen dat ze tijdens de bruiloft op hun mooist bloeien!
Dan gaan we de uitvoering van het plan zo veel mogelijk voorbereiden. Kleinere bloemstukken en boeketten maken we in de studio, maar grotere decoraties zoals backdrops worden op locatie helemaal opgetuigd. Ook daar proberen we zoveel mogelijk voorbereiding voor te doen, zodat op de trouwlocatie alles goed verloopt.

Hoe ziet zo’n werkdag tijdens een bruiloft er dan nog voor jou uit?

Dat begint met heel vroeg opstaan om de laatste dingen te regelen. Het bruidsboeket en de corsages maak ik bijvoorbeeld op de ochtend van de bruiloft. Als alles is ingeladen in de bus gaan we op pad. Vaak gaan we eerst langs de bruidegom om het bruidsboeket af te geven en rijden dan door naar de trouwlocatie om alles te stylen.
We zorgen altijd dat we ongeveer een uur voor de ceremonie helemaal klaar zijn. Dan verplaatsen wij ons naar de achtergrond, maar zijn vaak nog wel aanwezig op locatie. Bijvoorbeeld om later op de dag de styling voor het diner te verzorgen of de decoraties te verplaatsen naar het feest, zodat ze daar ook gebruikt kunnen worden. Ook ruimen we vaak aan het eind van de dag al onze spullen weer op, of komen hier de volgende dag voor terug.

Bruidsbloemen Trouwen Bloemen Bruiloft Bloom Your Life interview Marte Dusty Blue

Marte’s tip voor aanstaande bruidsparen 

Wat is jouw gouden tip voor aanstaande bruidsparen?

Werk met goede leveranciers. Dat is echt de investering waard! Je ziet wel eens dat bruidsparen ervoor kiezen op de dag alles te laten regelen door een zus of vriendin. De bloemist bijvoorbeeld levert dan alleen de bloemen af en zij regelen het verder. Maar dat levert zowel hen als het bruidspaar vaak heel veel stress en onrust op.
Ik werk graag samen met weddingplanners of professionele ceremoniemeesters, omdat die precies weten hoe de planning eruit ziet en wat ze moeten doen. Dat voorkomt zoveel vragen en onduidelijkheid!

Kies ook leveranciers die goed bij elkaar passen qua stijl. Een leuk feitje is dat je de leveranciers die goed bij elkaar passen ook vaak samen tegenkomt op bruiloften. Ik werk veel met dezelfde leveranciers, omdat we gewoon een hele goede match zijn en onze stijlen mooi bij elkaar passen.

Wil je meer weten over wat Marte voor jullie bruiloft kan betekenen? Bekijk haar portfolio vol bruidsbloemen van andere bruiloften, lees de reviews en neem contact op via de persoonlijke leverancierspagina van Bloom Your Life!

Het beeldmateriaal tijdens dit interview in het atelier werd gemaakt door Dusty Blue. De fotografie van de bloemstukken en portretten van Marte werd verzorgd door Alexandra Vonk.

Meer leveranciers voor jullie bruiloft

Benieuwd naar de verhalen van andere bruiloft leveranciers? Eerder op de blog verscheen het interview met Lisanne Kamp van Your Weddingplanner en gingen we in gesprek met Feline Styling over bruiloft styling. En natuurlijk stellen alle favoriete leveranciers van Dusty Blue zich graag aan je voor op hun persoonlijke leverancierspagina’s.

Bruidsbloemen voor jullie bruiloft van Bloom Your Life

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM