Is jullie bruiloft niet compleet zonder bruidstaart en wil je graag een echte eye-catcher? Wij selecteerden zes prachtige en bijzondere decoraties die jullie bruidstaart tot een waar kunstwerk maken.
Tegenwoordig zijn bruidstaarten er in alle vormen en kleuren. Ook hebben ze steeds vaker bijzondere en opvallende decoraties. Van prachtige handgeschilderde bloemen tot gekalligrafeerde teksten en strikken; bij een bakker die gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van bruidstaarten is ontzettend veel mogelijk. Bovendien denken zij ook heel graag met je mee!
Laat je inspireren door deze collectie van prachtige bruidstaarten en bepaal samen of jullie stijl er tussen zit. Wij weten één ding zeker: deze bruidstaarten zijn zó mooi, dat het zonde is om ze aan te snijden. Nou ja.. bijna dan!

Read in English.

Strik van echt lint

Waarschijnlijk heb je het nog niet veel gezien: een strik van puur zijde of ander textiel om de bruidstaart gebonden. Kies voor een grote strik of voor een meer subtiel lint met of zonder een detail van echte bloemen; in een uniforme kleur of als opvallend contrast. Een bruidstaart in deze stijl straalt niet alleen rust en eenvoud uit, ook is hij ontzettend elegant.

Strik Bruidstaart Ribbon Wedding Cake Dusty Blue 1.jpg
Fotografie: Erin Wilson (L) | Fotografie: Kayla Barker (R)

Strik Bruidstaart Ribbon Wedding Cake Dusty Blue 1.jpg
Taart: Sweet Cheeks Baking Company | Fotografie: Jen Wojcik (L)
Fotografie: Mint Photography | Taart: Lily’s Cakes (R)

Strik Bruidstaart Ribbon Wedding Cake Dusty Blue 1.jpg Taart: A Bake Shop | Fotografie: Lindsey Photography (L)
Fotografie: Muvarik Photography (R)

Botercrème bloemen

Mag het nog opvallender en hebben jullie waardering voor kunst? Ga dan voor een bruidstaart met botercrème bloemen. De techniek is niet eenvoudig en een tijdrovende klus. Houd er dus rekening mee dat je niet zomaar bij iedere bakker terecht kunt en dat je misschien iets meer budget moeten reserveren voor jullie bruidstaart. Dit is het echter dubbel en dwars waard!

Goud

Een vleugje rijkelijk goud (of nog wat meer!) op jullie bruidstaart is modern en stijlvol. Gebruik het als prachtig detail of als echte eye-catcher door een grotere decoratie op de taart te laten plaatsen. Ook groen en bloemen kunnen met goud worden belegd voor een nog royalere uitstraling. Gouden details geven een hele frisse en koninklijke uitstraling aan jullie bruidstaart. Natuurlijk kun je goud ook vervangen door een andere metaalkleur als zilver, brons of rosegoud.

Goud Bruidstaart Gold Wedding Cake Dusty Blue 2
Fotografie: Amilia Photography (L) | Fotografie: Jillian Rose (R)

Goud Bruidstaart Gold Wedding Cake Dusty Blue 2
Fotografie: Samantha Leigh Studios (L)
Taart: Nadia & Co | Fotografie: Purple Tree Photography (R)

Goud Bruidstaart Gold Wedding Cake Dusty Blue 2
Fotografie: Heather Mills (L)
Fotografie: Lucy Munoz | Taart: Hey There Cupcake (R)

Geschilderde bloemen

Waar de botercrème bloemen een meer 3D-effect geven, kan een bloemendecoratie ook subtieler worden gecreëerd door de bloemen op fondant te laten schilderen met eetbare verf. Dit creëert een hele artistieke bruidstaart die je eventueel nog meer kunt laten opvallen door het gebruik van echte bloemen en intense kleuren. Hoe bont je het ook maakt, het resultaat is een speelse en vrolijke bruidstaart die bovendien ook nog eens heel fotogeniek is.

Geschilderde Bruidstaart Hand Painted Wedding Cake Dusty Blue
Taart: Sweet Bloom Cakes (L) | Fotografie: Rachael Muller (L)
Fotografie: Jeanni Dunagan | Taart: Sweet & Saucy Shop (R)

Geschilderde Bruidstaart Hand Painted Wedding Cake Dusty Blue
Fotografie: Nicole Berret (L) | Taart & Fotografie: Cake Ink (R)

Geschilderde Bruidstaart Hand Painted Wedding Cake Dusty Blue
Fotografie: Alexandra Vonk | Taart: Sugarlips Cakes (L)
Fotografie: Audrey Wrisley | Taart: Sugarlips Cakes (R)

Kalligrafie

Hebben jullie een prachtige trouwkaart of complete stationery set laten ontwerpen? Daar hoeft het niet bij te blijven! Ook jullie bruidstaart kan prachtig gedecoreerd worden met een gekalligrafeerde tekst. Neem bijvoorbeeld een gedeelte uit jullie geloften, een mooie quote of de trouwtekst die jullie als bruidspaar meekrijgen. Overleg met jullie bakker en kalligraaf of zij hierin kunnen samenwerken en snij op jullie trouwdag een hele persoonlijke bruidstaart aan.

Kalligrafie Bruidstaart Calligraphy Wedding Cake Dusty Blue 1
Fotografie: Peaches & Mint (L)
Fotografie: Justine Milton | Taart: Cake Pretty Sweet (R)

Kalligrafie Bruidstaart Calligraphy Wedding Cake Dusty Blue 1
Taart: Sugar Euphoria | Fotografie: Live View Studios (L)
Fotografie: Sweetlife Photography | Taart: Cake Rosy Cakes (R)

Kalligrafie Bruidstaart Calligraphy Wedding Cake Dusty Blue 1
Taart: Princess Patisserie | Fotografie: Jessica Davies (L)
Fotografie: Heather Nan | Taart: Flour & Flourish (R)

Suikerbloemen

Mag jullie bruidstaart nóg meer opvallen en meer 3D-effect hebben? Suikerbloemen zijn het antwoord! Mooi gestileerd of als natuurlijk ogende begroeiing; suikerbloemen hebben een adembenemend mooi effect op bruidstaarten en zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden. Romantisch, speels en vrouwelijk is over het algemeen de uitstraling van deze geweldige bruidstaarten.

Suikerbloemen Bruidstaart Sugar Flowers Wedding Cake Dusty Blue
Fotografie: Whitney Heard

Suikerbloemen Bruidstaart Sugar Flowers Wedding Cake Dusty Blue 2Fotografie: Paula O’Hara | Taart: Gift Cakes (L)
Fotografie: Alexandra Vonk | Taart: Sugarlips Cakes (R)

Suikerbloemen Bruidstaart Sugar Flowers Wedding Cake Dusty Blue 2Fotografie: Anouschka Rokebrand | Taart: Sugarlips Cakes (L)
Taart & Fotografie: Cake Atelier Amsterdam (R)

Heeft één van deze bruidstaarten jouw hart gestolen en ben je benieuwd naar welke bakkers dit voor jou kunnen realiseren? Op onze leverancierspagina vind je door ons geselecteerde bakkers die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en maken van bruidstaarten. Informeer of zij jouw specifiek gewenste decoratie kunnen maken.
Ook wij denken graag met je mee! Stel jouw vraag in een reactie onder deze blog of neem contact met ons op. Vinden we heel erg leuk!

6x Bruidstaart met Bijzondere Decoratie

share on

nederlands

/

english

"10 onmisbare vragen bij het boeken van LEVERANCIERS"

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis de dusty blue special

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis onze e-book special

Exclusief voor jou

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM