Met mijn achtergrond als bruiloftsfotograaf heb ik al honderden bruiloften mogen meemaken. De ene bruiloft verloopt heel soepel en relaxed terwijl de andere bruiloft veel stress met zich meebrengt. Wij zien veel “fouten”, al hoewel dat niet helemaal het juiste woord is, tijdens een dag, die veel stress met zich mee kunnen brengen. Wij geven jou graag een aantal tips hoe jij op jouw bruiloft zorgeloos kunt genieten.

De meeste fouten tijdens een bruiloft

Foto: Christine Doneé

Geen ceremoniemeester

Soms denken bruidsparen dat ze geen ceremoniemeester nodig hebben, want ze hebben toch een vertrouwenspersoon op hun trouwlocatie? Toch raden wij altijd aan om een ceremoniemeester aan te stellen. Er zullen immers altijd vragen komen op een dag en daar wil jij je als bruidspaar echt niet mee bezig houden. Wil je niemand van je familie en vrienden ermee belasten zodat zij 100% kunnen genieten van jullie trouwdag? Huur dan een professionele ceremoniemeester in voor een dag.

Te veel locaties

Hoe meer locaties op een dag hoe stressvoller jullie dag verloopt. Jullie zijn veel tijd kwijt aan reistijd en parkeren terwijl wanneer je alles op een locatie laat plaatsvinden, je al die tijd kunt spenderen met jullie vrienden en familie. Wil je het nog relaxter hebben, zorg dan dat je voorbereidingen al op jullie trouwlocatie plaatsvinden en mocht jullie trouwlocatie hotelkamers hebben, maak er gebruik van! Niks is zo fijn om ‘s avonds je bed in te rollen.

Te veel groepsfoto’s

Wij snappen dat foto’s met je familie en vrienden heel belangrijk zijn. Zeker als je veel familie en vrienden over hebt uit het buitenland. Toch raden wij altijd aan om de groepsfoto’s te beperken tot maximaal 12 combinaties. Dit kost al zo’n 20 minuten. Wil je toch meer combinaties? Zorg dan dat je genoeg tijd ervoor inplant zodat je genoeg tijd overhoudt om gezellig met je familie en vrienden te borrelen.

Te weinig voorbereidigstijd

Er kunnen altijd dingen mis gaan tijdens de voorbereidingen. Ik heb al verschillende keren meegemaakt dat de voorbereidingen uitliepen omdat haar en make up langer duurden dan verwacht,( meestal gedaan door een niet-professional maar door een vriendin) of dat er een knoopje van de trouwjurk viel en er opnieuw aangenaaid moest worden, of dat moeder zo zenuwachtig was dat het iets langer duurden om de 50 knoopjes met trillende handen dicht te krijgen. Dit soort dingen geven stress, zeker als je al een bepaalde tijdsdruk voelt omdat de ceremonie binnen enkele minuten begint. Plan dus genoeg tijd in zodat je relaxt je dag kunt beginnen en zelf nog even tijd hebt om met jouw bruidsmeiden te genieten en mooie foto’s kunt laten maken van dit moment.

Het besparen op professionals

Wanneer je een goed team om je heen hebt, heb je zoveel minder stress. Je weet dat je in goede handen bent, waardoor je alles los kunt laten en erop kunt vertrouwen dat jouw professionele bruiloftsteam alles voor jou regelt. Je kunt erop vertrouwen dat alle belangrijk momenten vastgelegd worden door jouw bruidsfotograaf, dat je taart op tijd en heel wordt afgeleverd op jouw locatie en dat jouw ceremoniesetting al jullie gasten doet verbluffen door de prachtige styling van jullie stylist. Te vaak zien wij dat bruiden zich te veel willen bemoeien met de decoratie. Terwijl ze al ingepland staan voor haar en make-up staan ze nog druk te zijn met decoraties van de feest zaal of ceremonie ruimte. Of dat bruiden toch voor een hobby fotograaf hebben gekozen om zo kosten te besparen, maar geen foto van zichzelf met hun moeder hebben. Check onze Dusty Blue leverancierspagina voor de beste fine art leveranciers voor jullie bruiloft.

Help jouw bruidsfotograaf de mooiste getting ready foto's te creëren

Foto: Jeanni Dunagan

Te kleine locatie voor het aantal bruiloftsgasten

Vraag goed na hoeveel gasten er aanwezig kunnen zijn op jouw trouwlocatie. Niks is vervelender wanneer gasten moeten staan tijdens een ceremonie of wanneer jouw bruidsfotograaf en videograaf geen ruimte hebben om de mooiste beelden te kunnen maken. Check ook hoeveel gasten er tijdens het feest aanwezig kunnen zijn. Je wilt genoeg zit- en dans ruimte hebben.

Geen Unplugged wedding

Een ‘unplugged’ wedding in dat alle foto’s en video’s tijdens de bruiloft gemaakt worden door een professionele fotograaf en/of videograaf. Mobieltjes en eigen camera’s zie je op een ‘unplugged’ wedding (bijna) niet. Bruidsparen willen steeds meer dat geliefden tijdens de mooiste dag van hun leven volop genieten zonder enige (digitale) afleiding. Helaas zien wij te vaak nog dat dit niet gecommuniceerd wordt met de daggasten. Niks is vervelender om als fotograaf mensen te moeten vastleggen tijdens de ceremonie met een mobieltje of camera voor hun neus. Geen emoties en geen gezichten van jouw dierbaren te zien op de foto’s.

Geen plan B

Het enige wat je niet kunt plannen is het weer. Daar heb je helaas geen invloed op. En hoewel iedereen een stralende dag wilt hebben bestaat er toch een kans dat het weer in Nederland aan de mindere kant is. Zorg dus als je buiten trouwt een goed backup plan hebt. Ben je nog steeds blij met je locatie wanneer je binnen zou moeten trouwen? Of heb je een mooie lichte tent achter de hand? Zorg dat je hierover nagedacht hebt!

De meest voorkomende fouten tijdens jullie bruiloft

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM