Het is een zeer traditioneel element en een klein detail dat snel over het hoofd wordt gezien: de boutonnière of corsage. Een prachtige finishing touch op op de outfit van de bruidegom en de gasten op jullie bruiloft! Natuurlijk gaan ook corsages met hun tijd mee en zijn tegenwoordig een zeer moderne en nog altijd stijlvolle accessoire.
Wat is het verschil tussen een boutonnière en een corsage en hoe worden ze gedragen? Wij vertellen je graag meer en laten je graag zien hoe bijzonder mooi deze accessoire is!

Read in English.

Steeltje omhoog, steeltje omlaag

Corsages bestaan traditioneel uit kleine bundeltje van een paar bloemen die ook in het bruidsboeket verwerkt zijn. Vrouwen dragen een corsage op de bruiloft om de pols of opgespeld aan de linkerkant onder het sleutelbeen, met het steeltje omhoog. Bruidsmeisjes steken de corsage ook wel in het haar voor een nog feestelijkere look.

Voor de mannen bestaat de corsage traditioneel uit een enkele bloem en wordt dan ook wel een boutonnière genoemd. De man draagt zijn boutonnière op de bruiloft volgens de etiquette op de linkerrevers, vlak boven het hart met het steeltje omlaag.
Ook vrouwen dragen tegenwoordig steeds vaker de corsage met het steeltje omlaag. Wij geven ze groot gelijk: de bloemen zijn veel mooier om naar te kijken!

Wie dragen een corsage of boutonnière op jullie bruiloft?

Allereerst natuurlijk de bruidegom! Zijn boutonnière is vaak iets groter en opvallender dan voor de gasten.

Je kunt een boutonnière of corsage geven aan iedereen die extra belangrijk is op jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan jullie ouders, grootouders, broers en zussen, getuigen, bruidsmeisjes en -jonkers, de ceremoniemeester en andere familieleden of vrienden die jullie beschouwen als V.I.P. op jullie bruiloft.

De corsage laat zien dat zij tot jullie inner circle behoren. Ook maakt een corsage het voor vrienden en collega’s eenvoudiger de juiste mensen te herkennen en te feliciteren. Wees wel enigszins kritisch bij het selecteren; de kosten voor corsages kunnen snel oplopen. Bij een goede bruidsbloemist is het starttarief voor corsages circa. 10 euro per stuk.

Moderne boutonnières en corsages

Natuurlijk gaat ook de traditionele corsage met haar tijd mee en maken bloemisten tegenwoordig de meest geweldige creaties. Wij maakte. een prachtige selectie ter inspiratie voor jullie bruiloft en zijn benieuwd of jij nu het verschil ziet tussen de boutonnières en corsages!

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01
Fotografie: Ryan Ray (L)
Bloemen: Rooted Floral | Fotografie: Troy Meikle (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Fotografie: Erin Wilson (L)
Bloemen: Remi and Gold Floral | Fotografie: Allen Tsai (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Bloemen: Tulipano Floral | Fotografie: Lizelle Goussard (L)
Fotografie: Whiskers & Willow (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Bloemen: Rooted | Fotografie: Troy Meikle (L)
Fotografie: Greg Finck | Bloemen: Bows and Arrows (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Bloemen: Fleur & Lumiere | Fotografie: Kati Rosado (L)
Fotografie: Kenzie Victory (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Bloemen: Bows and Arrows (L) | Fotografie: Kayla Barker
Fotografie: Lisa O’Dwyer | Bloemen: Flora By Nora (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Bloemen: Bows and Arrows | Fotografie: Kayla Barker (L)
Fotografie: Jessica Burke | Bloemen: Mandolin Flowers (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Fotografie: Jemma Keech | Bloemen: Myrtle et Olive Floral (L)
Bloemen: Lavenders Flowers | Fotografie: Sally Pinera (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft WeddingFotografie: Lauren Brandon | Bloemen: Moss Floral Design

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Bloemen: Idlewild Floral | Fotografie: Ashley Ludaescher (L)
Fotografie: Luna de Mare | Bloemen: The Loved Co (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Bloemen: Florals Tulipin | Fotografie: Corbin Gurkin (L)
Fotografie: Blaine Siesser | Bloemen: Katie Wachowiak (R)

Dusty Blue Boutonniere Corsage Bruidegom Groom Bruiloft Wedding_01Fotografie: Hunter Ryan (L)
Bloemen: Ashley Fox Designs | Fotografie: Marit Williams | Kalligrafie: Shasta Bell (R)

Bij Dusty Blue zijn de beste fine art bruidsbloemisten van Nederland en België al voor je verzameld. Ben je benieuwd naar wat onze bloemisten voor jou kunnen betekenen? Op onze leverancierspagina stellen we ze graag aan je voor en kun je contact met hen opnemen!

Bekijk ons Pinterestbord voor nog meer inspiratie en voorbeelden van de meest prachtige boutonnières en corsages voor jullie bruiloft!

De Moderne Boutonnière & Corsage voor jullie Bruiloft

share on

nederlands

/

english

"10 onmisbare vragen bij het boeken van LEVERANCIERS"

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis de dusty blue special

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis onze e-book special

Exclusief voor jou

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM