Eén van de leukste bruiloftstrends die uit Amerika is overgewaaid, is die van de volwassen bruidsmeisjes. Jouw eigen girl squad, te herkennen aan hun bij elkaar passende jurken.
Bij het kiezen van de juiste jurk voor jouw bruidsmeisjes zijn jouw mening en het thema van jullie bruiloft natuurlijk belangrijk, maar vergeet ook niet dat smaken verschillen. De persoonlijke stijl, het comfort en budget van jouw bruidsmeisjes zijn minstens net zo belangrijk om rekening mee te houden. Je wilt immers na jullie bruiloft nog steeds vriendinnen zijn!

Graag help ik je op weg met tips en ideeën voor het kiezen van de bruidsmeisjes jurk!

Bruidsmeisjes jurk tips Dusty Blue Bridesmaid jurk tips
Fotografie: Michèlle Wever

Iedereen in dezelfde bridesmaid jurk?

Dit is de meest traditionele optie: alle bruidsmeisjes zien er hetzelfde uit en dragen dezelfde jurk. Jij hoeft je als bruid geen zorgen te maken over kleuren of stijlen die wel of niet bij elkaar passen, of over bijzondere kledingkeuzes. Ook zorg je ervoor dat jouw vriendinnen niet hoeven te stressen over het vinden van een jurk die aan de richtlijnen voldoet.

Eigenlijk geldt dit voor alle tips en ideeën in deze blog, maar het kan maar vast gezegd zijn: overleg eerst met jouw bruidsmeisjes over wat zij van dit idee vinden. Sommigen zullen heel enthousiast zijn, maar anderen zullen zich er misschien minder prettig bij voelen. En dat is dan ook de volgende tip!

Kies een bruidsmeisjes jurk waarin iedereen zich prettig voelt

Net zoals jij wilt stralen in jouw bruidsjurk, is het belangrijk dat jouw bruidsmeisjes hun jurk tijdens de bruiloft comfortabel en zelfverzekerd kunnen dragen.

Iedere vrouw heeft een ander silhouette en een type jurk dat haar prachtig staat. Ook al is het bijna onmogelijk om aan ieders voorkeuren te voldoen wanneer jullie gaan voor dezelfde jurk, het is wel belangrijk hier rekening mee te houden. Natuurlijk is dit ook iets waar je van te voren al over na kunt denken. Hebben jouw bruidsmeisjes min of meer dezelfde bouw? Dan is de kans van slagen voor dezelfde jurk groter dan wanneer er onderling veel variatie is.

Bridesmaid jurken Nederland
Fotografie: Alexandra Vonk
Bridesmaid jurken Nederland
Fotografie: Chymo & More

Mix & Match met verschillende jurken!

Is dezelfde jurk geen optie? Dan kun je ook kiezen voor verschillende jurken in dezelfde kleur of kleurtinten! Dit is een fijne oplossing wanneer jouw bruidsmeisjes een verschillende lichaamsbouw hebben of verschillende smaak, maar jij wel graag de eenheid wilt behouden.

Geef alle dames een kleur of kleurenpalet mee en geef eventueel aan wat jouw wensen zijn over bijvoorbeeld de lengte van de jurk, met of juist zonder mouwen, effen of een patroon, etc. Hierdoor kan iedereen zelf een jurk uitkiezen waar zij zich prettig in voelen en die hen laat stralen!

De bruidsmeisjes jurk is een aanvulling op jouw trouwjurk

Vind je het lastig een stijl te bedenken voor jouw bruidsmeisjes? Kijk dan eens naar je eigen trouwjurk. Heb jij een klassieke stijl of juist bohemian, vintage of modern? Natuurlijk hoeven jullie niet perfect te matchen, maar wanneer je straks samen op de foto staat is het wel fijn wanneer jouw bruidsmeisjes bij de sfeer passen. Draag jij een luchtige, bohemian trouwjurk, dat zullen jouw bruidsmeisjes wat misplaatst aanvoelen in nauwsluitende zijden jurken.

Het juiste kleurenpalet

Welke kleur of welk kleurenpalet kies je voor jouw bruidsmeisjes? Ga voor een tint die past bij het thema of de kleuren van jullie bruiloft, bij het seizoen en bij ieders huidtint. Wees niet bang om te kiezen voor ​​bloemenprints of prachtige beading details, zoals in de jurken van Needle & Tread. Zeker wanneer de bruiloft plaatsvindt in de warmere tijd van het jaar is dit heel feestelijk!
Ook kun je voor een kleurenpalet kiezen (bijvoorbeeld pastel) en je bruidsmeisjes daarin een jurk laten zoeken.

Trouwens, iedereen een eigen jurk laten kiezen kan natuurlijk nog steeds betekenen dat jullie gezellig samen gaan shoppen!

Bruidsmeisjes jurk tips Dusty Blue Bridesmaid tips ideas
Fotografie: Elisabeth van Lent
Bruidsmeisjes jurk tips Dusty Blue Bridesmaid dresses tips ideas
Fotografie: Alexandra Vonk (l) | Fotografie: Elisabeth van Lent (r)

Denk aan het thema, de locatie en het seizoen

Wanneer en waar jij en je aanstaande trouwen kan een goede richting geven aan het type jurk voor jouw bruidsmeisjes. Bij de herfst en winter passen rijkere en zwaardere stoffen die meer warmte geven. De lente en vooral de zomer vraagt om luchtige stofjes, zwierige silhouetten en lichtere kleuren!

Trouwen jullie op een statig kasteel en is jullie bruiloft wat formeler? Dan zijn lange, chique jurken op hun plek! Maar brengen jullie de dag door op het strand, dan zijn lossere en misschien zelfs kortere jurken meer op hun plaats.

Praat over het budget voor de bruidsmeisjes jurk

Tenzij jij trakteert is de jurk iets waar jouw bruidsmeisjes zelf in moeten investeren. Praten over budget kan misschien oncomfortabel zijn, maar het is wel belangrijk om onenigheid te voorkomen. Wees open over wat jij voor ogen hebt en vraag jouw vriendinnen hetzelfde te doen. Denk ook aan de eventueel bijkomende kosten voor het vermaken van een jurk!
Gelukkig is er voor bruidsmeisjes tegenwoordig ontzettend veel keuze in verschillende prijsklassen, of jullie nu gaan voor confectie of op maat gemaakte designerjurken.

Enkele tips voor de bruidsmeisjes

Misschien vindt je het lastig om als bruidsmeisje te winkelen voor jouw jurk. Het is immers jouw jurk, maar niet jouw bruiloft en misschien ook niet 100% jouw stijl. Probeer open te staan voor de ideeën van de bruid en pas eens iets dat je normaal nooit zou dragen. Misschien staat het je helemaal fantastisch!
En heeft de bruid iets in gedachte dat toch echt niet werkt voor jou, dan zal zij als jouw vriendin dat heus wel begrijpen! Zoek de juiste woorden om te uiten wat je precies niet leuk of fijn vindt. Of het nu een tint is die niet werkt op jouw huidskleur of een decolleté die veel te onthullend is. Als je kunt uitleggen wat je niet bevalt, kunnen jullie waarschijnlijk met elkaar een oplossing vinden.

Net zoals de bruid dit doet bij het passen van haar trouwjurk, is het ook als bruidsmeisje fijn om het juiste ondergoed te dragen en accessoires mee te nemen wanneer je jurken gaat passen. Het liefst koop je pas schoenen nadat je de juiste jurk hebt gevonden, maar je hebt vast een idee over de hoogte van de hak die je graag draagt. Neem een vergelijkbaar paar schoenen mee, evenals accessoires die je graag bij de jurk wilt dragen. Zo zie je hoe de jurk eruit ziet wanneer je hem jouw persoonlijke touch geeft!

Bruidsmeisjes jurk tips Dusty Blue Bridesmaid dresses tips ideas
Fotografie: Elisabeth van Lent (l) | Fotografie: Jessica Jongman (r)Bruidsmeisjes jurk tips Dusty Blue Bridesmaid dresses tips ideas
Fotografie: Elisabeth van Lent

Meer inspiratie voor jouw bruidsmeisjes vindt je bij Dusty Blue op Pinterest!

De mooiste jurk voor jouw bruidsmeisjes!

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM