Dromen over een bruiloft in het buitenland is fantastisch. Op een berg in IJsland, tussen de wijnranken in Italië of tussen de lavendelvelden in Frankrijk… Een bruiloft in het buitenland kan zelfs goedkoper zijn dan een bruiloft in Nederland. Voor jullie als bruidspaar. Maar hoe zit het dan met de gasten? Wat kan je precies aan ze vragen om wel of niet te betalen en aan wat voor bedragen moet je dan denken? We helpen je op weg in deze blog.

Wie betaalt de vliegtickets?

De kosten van de vluchten zijn van veel factoren afhankelijk. Eén van de belangrijkste is hoe ver de bestemming is. Bij een trouwbestemming binnen Europa valt de prijs vaak mee, helemaal als je vroeg boekt, maar de prijzen van bestemmingen buiten Europa kunnen hoog oplopen. Trouw je bijvoorbeeld in Frankrijk? Kijk dan ook voor de bruiloftsgasten naar de optie om met de auto te komen.

Accommodatie voor de bruiloftsgasten

Wat betreft de accommodatie is het goed om op minimaal drie nachten te rekenen. Vaak denkt men aan twee nachten, maar dat komt niet altijd uit met de vluchten die naar de trouwbestemming gaan of met de vliegtijden in combinatie met de activiteiten. Als er veel gasten naar de bruiloft komen, is het goed om hen verschillende (prijs)opties aan te bieden dicht bij de trouwlocatie. Een super coole (en vaak goedkopere) optie tegenwoordig is om een aantal Airbnb huizen te huren voor de gasten. Je bent absoluut niet verplicht om het verblijf voor de gasten te betalen, maar als zij het kunnen, is dit wel vaak één van de dingen die bruidsparen betalen voor de gasten.


Foto: Alexandra Vonk

Vervoer op de huwelijksdag

Op veel locaties zijn er niet veel taxi’s tot de beschikking of zijn deze erg duur. Auto’s huren is dan vaak een betere optie. Als je trouwt tijdens het hoogseizoen kunnen deze prijzen oplopen tot €80 per dag. Wat fijn voor de gasten is – maar wederom geen must – is het vervoer tijdens de bruiloft. Als jullie ervoor kiezen om op verschillende locaties te trouwen, dan is het fijn om bijvoorbeeld een bus in te huren zodat de gasten bij elkaar zijn, niet verdwaald raken of te laat zijn.

Eten & drinken bruiloftsgasten

De gasten zullen tijdens jullie bruiloft in het buitenland natuurlijk veel maaltijden samen met jullie en de andere gasten nuttigen. Echter zullen ze meer kosten kwijt zijn aan eten en drinken. Dat begint al met hoge prijzen op het vliegveld en drinken en snacks tussendoor. Geen schrikbarende bedragen, maar houd er wel rekening mee dat deze kosten er voor de bruiloftsgasten nog bijkomen.

Vakantiedagen voor een bruiloft in het buitenland

Denk ook na over de vakantiedagen die gasten moeten opnemen om bij jullie bruiloft in het buitenland te kunnen zijn. Om te zorgen dat dit minimaal is, kun je de bruiloft in het weekend plannen. Als je een bestemming kiest die niet te ver reizen is, scheelt dit in het aantal reisdagen en hoeven zij minder op te nemen.

Waar moeten de gasten aan denken bij een destination wedding?

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM