English

Op een klein halfuur rijden onder Gent ligt het historische Huis Beaucarne. In dit romantische herenhuis uit de achttiende eeuw lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. De rijk gedetailleerde kamers en prachtige oranjerie vormde voor Dusty Blue leverancier Alle Gebeure en VIVA Blooming het perfecte decor voor  een artistieke fine art inspiratieshoot met Franse invloeden.

Voor deze shoot creëerde wedding planner en stylist Davy Achten (Alle Gebeure) en bloemist & stylist Diederik Danneels (VIVA Blooming) vier intieme settings in en rondom Huis Beaucarne. Het geheel werd prachtig gefilmd door Balancia Official en gefotografeerd door Olivia Poncelet.

“Met deze styled shoot willen wij een inspiratiebron zijn voor alle koppels die graag willen trouwen in een ruwe historische locatie met een natuurlijk touch, maar toch met de fine art klasse en perfectie.” 

Over de organisatie vertelt Davy: “Voor het kleurenpalet maakten we gebruik van dusty blue accenten, gecombineerd met lichtroze en een zalmoranje ondertoon om het geheel wat meer body te geven.
De bruidsjurk is ontworpen en gemaakt door Dusty Blue leverancier Eva Janssens. Eva staat garant voor vijf generaties ervaring en authenticiteit. Ze levert maatwerk met het oog op perfectie, gecombineerd met een moderne twist.
Voor de kostuums gingen we langs bij Jaggs. Deze Brusselse meester kleermaker koos een marineblauw velours kostuum met eigentijdse touch voor ons uit. Deze eigentijdse mode past verrassend goed bij de Franse fine art kunst.”

Ceremonie bij de oranjerie van Huis Beaucarne

“We begonnen de dag in de roze kamer waar Lauren Bracke de make-up van onze bruid verzorgde. Ze koos voor een licht gekleurde make-up die perfect paste bij zowel het model als het interieur en de stijl van de shoot.
Vervolgens ging het koppel naar buiten voor de kleinschalige ceremoniesetting. Deze werd gehouden voor de oranjerie van Huis Beaucarne. De Louis V medaillonstoelen pasten perfect in deze setting. VIVA Blooming maakte met bloemen een dubbele opgaande dreef langs de stoelen, die doorloopt in twee asymmetrische bloemenzuilen om het geheel een speelse look te geven. De bloemen zijn zo uitgekozen dat ze passen bij de tijdsgeest van Huis Beaucarne. Er is gewerkt met rozen, anjers, gedroogde palmbladeren en braamtakken voor een exotische touch.”

Een scene uit ‘Titanic‘ met blauwe oldtimer

“De derde setting speelde zich af op het middenplein van onze locatie, waar het hele team plots een déjà vu ervoer. Onze setting leek precies op de romantische scène vanuit de film ‘Titanic’! Dit kwam zeer zeker door de prachtige Packard 733 Eight die ons is uitgeleend door Ceremonie Roger. Deze oldtimer staat garant voor klasse. Een niet te missen element op onze shoot!”

Een romantisch diner in de oranjerie

“Daarna was het tijd voor het diner. Waar anders dan in de prachtige oranjerie? De eretafel is aangekleed met twee imposante bloemstukken, glazen kandelaars en witte onderborden met een in Delfts blauwe tekening. Het zilveren bestek met ivoren handvat, de kristallen glazen en het touwkleurig linnen maakt de tafel compleet.
Als achtergrond is gekozen voor een botanische wolk van kleine trosroosjes die passen bij de tafelstyling. Het geheel is afgewerkt met fruit als druiventrosjes, appels en blauwe bessen, wat perfect past in de tijdsgeest van de oranjerie. Het dankbare van deze locatie is dat er maar weinig aan toegevoegd hoeft te worden. Alles past perfect in het plaatje!”

 

Planning & styling: Alle Gebeure | Bloemen: VIVA Blooming | Stationery: Dasia Grafische Vormgeving Locatie: Huis Beaucarne | Fotografie: Olivia Poncelet | Videografie: Balancia Films | Models: Sevgi Bloks & Sander Merken via The Agent | Make-up artiest: Lauren Bracke | Trouwjurken: Eva Janssens | Kostuum: Jaggs | Sieraden: Juwelier Eversen | Oldtimer: Ceremonie Roger | Huur artikelen: Decoratieverhuur | Linnen, borden, bestek en glazen: Options | Kimono, kledinghanger, ringdoosje: Weddingdeco

Een artistieke bruiloft bij Huis Beaucarne

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM