Op een klein halfuur rijden van het centrum van Parma in Noord-Italië ligt het betoverende kasteel Castello di Montechiarugolo. Een kasteel dat uit een sprookje lijkt te komen, met rijke bloementuinen en muren bekleed met blauwe regen en prachtige rozen.
Een team van leveranciers uit diverse Europese landen koos deze unieke locatie als toneel voor een romantische editorial. Het vrouwelijke kleurenpallet, vol frisse en vrolijke kleuren neemt je mee naar een warme Italiaanse lente.

Dusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy Wedding

Het kasteel Castello di Montechiarugolo

Bruiloft & event ontwerpster Rambler Rose vertelt: “Montechiarugolo is een kleine stad met weinig inwoners in de buurt van Parma. Het is één van die kleine, karakteristieke dorpjes die steeds moeilijker te vinden zijn in Italië. Hier vonden we de locatie die we zochten! Anders dan het gebruikelijke, exclusieve en intieme: een kasteel met een verhaal, romantisch en bewoond. Enorme muren, bruggen en grote bogen bedekt met blauwe regen en klimrozen. Bloementuinen en elegante stenen beelden.
Het interieur is door de jaren heen zorgvuldig bewaard gebleven. Ronddwalen tussen het antieke meubilair, de vergulde spiegels en kostbaarheden is alsof je teruggaat in de tijd; naar de tijd dat het kasteel het decor was voor een liefdesverhaal. Toen we de hoofdpoort binnengingen, werden we betoverd door de oude charme uit de 14e eeuw en realiseerden we ons meteen dat we op de perfecte plek waren om een ​​sprookje te ervaren. In ieder geval voor één dag.”

Dusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy Wedding

Een elegante editorial met het kasteel in de hoofdrol

“Bij het maken van het moodboard kwam alles eigenlijk vanzelf. We werden geïnspireerd door de schoonheid van het kasteel en wilden de tijdloze elegantie ook in de beelden overbrengen. Hiervoor was Erika van Erikawas Photography de perfecte keuze als fotograaf. In haar foto’s vol delicate tinten voegt ze die verfijnde en romantische look toe die het resultaat nog magischer maakt.
We hebben gekozen voor natuurlijke en elegante sets die het kasteel versterken. De eenvoud van de details die we hebben gebruikt staan centraal. Ons doel was om het kasteel een nieuwe elegantie te geven; modern maar verfijnd. Daarom kozen we voor een pallet van zachte kleuren waarin gouden details de rode draad vormen.”

Dusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy Wedding

De bloemen & het bruidspaar

“De bloemen zijn een meesterwerk en zijn samengesteld door Benedetta van I Fiori di San Lorenzo. Zij wist onze ideeën perfect te interpreteren en frisse, lenteachtige en unieke stukken te creëren.

Voor de bruid kozen we voor een jurk van zijde en Frans Chantilly-kant gemaakt door Alessia Baldi; een jonge ontwerpster die haar jurken samenstelt met verfijnde stoffen en veel passie. Het Aveda Mec-team creëerde een lichte make-up en los golvend haar. Een prachtige haar accessoire van goud en rozenkwarts, handgemaakt door Elena van Elysian en vanuit Nederland naar Italië verscheept, maakte haar look af.

Het is Linnèo die de bruidegom kleedt met een jong maar tegelijkertijd elegant pak, in kasuri; een prestigieus Japans katoen. Dit is perfect gecombineerd met de nachtblauwe schoenen van Leise Shoes.
Voor de trouwringen besloten we te gaan voor een modern en uniek ontwerp gemaakt door Giorgio van Il Sigillo, die ook de manchetknopen van de bruidegom ontwierp.”

Dusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy WeddingDusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy Wedding

Romantische dinertafel voor twee

“De gedekte tafel op de binnenplaats combineert natuurlijk linnen en verfijnd ivoor met gouden bestek van Tableset. Margherita van Black Sugar Lab zorgde voor de zoete tafel. Tussen de schuimgebakjes en koekjes valt de prachtige crème bruidstaart op, staande tegen een achtergrond van één van de vele fresco’s van deze magische plek.”

Dusty Blue Castello Montechiarugolo Trouwen in Italië Kasteel Bruiloft Italy Wedding

Fotografie & Stationery: Erikawas Photography | Planning & Ontwerp: Rambler Rose | Locatie: Castello Montechiarugolo (Parma) | Bloemen: I Fiori Di San Lorenzo | Trouwjurk: Alessia Baldi | Schoenen: Manolo Blahnik | Haar accessoire: Elysian | Bruidegom: Linnèo & Leise Shoes | Haar & Make-up: Aveda Mec | Sieraden: Il Sigillo & MODJ | Tafeldekking: Tableset Luxury Rentals | Taart & Zoet: Black Sugar | Modellen: Diamonds

Wil je jezelf graag nog even in het prachtige Italië blijven wanen? Graag nemen we je mee naar Toscane voor de bruiloft van Manuel en Laura in Trouwen in Toscane bij Villa Sermolli, of naar de bruiloft van Massimiliano en Felicia in Trouwen in Florence bij Villa Gamberaia.

Of ga zelf op zoek naar jouw favoriete locaties en tips in de geselecteerde blogs over Trouwen in het buitenland.

Een betoverende liefde bij Castello di Montechiarugolo

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM