Wil je in het buitenland trouwen maar toch niet al te ver reizen? Denk dan eens aan een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen. Op nog geen 3 uur rijafstand waan je je compleet in een andere wereld. Ver weg van Nederland, maar toch eigenlijk ook heel dicht bij. Wellicht is dit ook iets voor jou? Laat je inspireren door deze heerlijke romantische bruiloft in de Belgische Ardennen, die wij ontvingen van Dusty Blue leverancier Wedding planner Wedding Eve. De prachtige foto’s zijn gemaakt door fotografe Nienke van Denderen. En vergeet niet om de prachtige bruidslook van Marloes te bewonderen, verzorgd door Dusty Blue Leverancier The Beautiful Bride Company.

Trouwlocatie Belgische Ardennen

Marloes en Arthur kennen elkaar uit hun studententijd waarin zij allebei actief hebben geroeid. Zij is punctueel en een doorzetter, hij energiek en ondernemend. Met 50 dierbare familie en vrienden en hun kinderen wilden zij een heel bruiloft weekend beleven in de mooie Belgische Ardennen om er, samen met hun gasten, helemaal uit te zijn. Zij kozen voor de mooie locatie landgoed Sech’Ry, vanwege de prachtige tuin, waar bovenop een heuvel de ceremonie plaats vond, het stijlvolle interieur van de locatie en de aanwezigheid van mooie slaapvertrekken met een badkamer per slaapvertrek. Zelf sliep het bruidspaar in een knusse, nabijgelegen B&B.

Decoratie bruiloft Belgische Ardennen

Het interieur van de locatie is vrij steriel en wit, waardoor Marloes en Arthur kozen voor een kleurrijk kleurenpallet: geel, peach, kobaltblauw, blush en coral. Dit werd gecombineerd met frisse vintage elementen zoals een vintage enveloppen koffer en een mooi bohemian tapijt dat bij de ceremonie werd gebruikt. Verder was er een rustiek trouwbankje, mooie sierlijke vintage gebaksbordjes en taart plateaus voor de Franse taartentafel. Bekijk ook het vintage drukwerk met een gouden afwerking waarin het kleurenpallet terug kwam in de vogels en bloemenprint. Prachtig decoratie wat zorgt voor een super romantische sfeer.

Marloes en Arthur vonden het heel belangrijk dat er goed en lekker eten zou worden geserveerd. Alle wijnen hebben zij zelf geselecteerd bij hun favoriete wijnhandelaar. Bij aankomst van de gasten op vrijdag werd er relaxed geborreld en was er een pizzafoodtruck aanwezig die heerlijke verse pizza’s bakte voor de gasten.

De taarten en bloemen (behalve het bruidsboeket dat zij in NL hebben gekocht) werden lokaal ingekocht.

Tips bruiloft Belgische Ardennen

Wil jij ook trouwen in de Belgische Ardennen? Hierbij een aantal tips:

Veel bruidsparen kiezen, net zoals Arthur en Marloes, om voorafgaand in Nederland voor de wet te trouwen. In de Ardennen wordt er dan een ceremoniële bijeenkomst gehouden.

Kies jij voor deze trouwlocatie? Houdt er dan rekening mee dat er strenge eisen gelden aan het verspreiden van geluid en het (af)spelen van muziek. Dit vanwege het feit dat de locatie is gelegen in een klein dorpje en middenin een natuurgebied. Als er buiten wordt getrouwd mag er geen versterkte muziek worden afgespeeld. Bij Arthur en Marloes was er bij de ceremonie live muziek door een zangeres en gitariste. Bij het feest heeft er een dj gedraaid maar deze moest inpluggen op het aanwezige geluidssysteem en dj paneel waarop een geluidsbegrenzer is aangebracht. Ondanks dit kan je er echt wel een goed feest geven. Andere bruidsparen kiezen voor een “silent disco” als feest, wat hilarische momenten oplevert.

Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen

Leveranciers:

Fotografie: Nienke van Denderen Fotografie | Planning & styling: Wedding Eve | Locatie: Landgoed Sech’Ry | Bruidsjurk: Anita Gates Bridal | Bruidsschoenen: L.K. Bennett | Visagie & haar styling: The Beautiful Bride Company | Trouwpak: Gallery Tailors | Ceremoniespreker: Quirine Bordes | Catering: Erik Stevens Catering | Drukwerk: Cotton Bird | Bloemen: Au Monde à l’An Vert|  Bruidsboeket & Corsage: Jasmijn Bloembinders | Taarten: Gregory Hennau | Taarttopper en hangende decoratie: Weddingdeco.nl | Backdrop en welkomstbord via Wedding Eve (de papieren vogeltjes aan de backdrop heeft Marloes zelf gekocht) | Trouwbankje: In Style Styling & decoratie | Bohemian tapijt: Velvet Green.

Een romantische bruiloft in de Belgische Ardennen

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM