In Nederland is een verlovingsfotoshoot nog niet heel gebruikelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Amerika. Als je je daar verloofd is het eerste wat je doet een verlovingsfotoshoot boeken. Gelukkig komt daar langzamerhand verandering in. Steeds meer verloofde stellen zien de waarde in van een verlovingsfotoshoot. Je leert namelijk je bruidsfotograaf beter kennen door een avond met elkaar op te trekken en je ontvangt super mooie liefdevolle foto’s van jullie als stel. En van dat laatste kun je nooit teveel hebben.

Dat vonden Eline en Stefan ook. Een prachtig stel dat een avond doorbracht met hun bruidsfotograaf Nancy Twickler. Natuurlijk stelden wij Eline en Stefan een aantal vragen.

Hoe zijn jullie verloofd?

Wij waren op vakantie in Curaçao, waar Stefan in de ochtend zei dat we die avond uit eten zouden gaan en ik wat moois aan moest trekken. Toen ik zei ‘Oh leuk, maar waarom dan?’, kwam hij met vage redenen ‘omdat we 3 jaar en 4 maanden samen zijn (wie viert dat??) en omdat we je verjaardag niet echt gevierd hebben. Door de dag heen was hij maar vreemd aan het doen en dacht ik dat hij niet lekker was en het eten af zou zeggen.

Toen we eenmaal bij de locatie aankwamen (Baoase resort in Curacao) waren we nog wat vroeg voor het eten. Eerst een cocktail gedronken aan de bar en na een half uurtje werden we opgehaald. We liepen weg van de tafels, wat ik wel vreemd vond. We liepen naar het strand tussen fakkels door, waar op het strand in het zand een groot hart was getekend met ‘Will you marry me?’. Toen ik mij in lichte shock en extase omdraaide naar Stefan, ging hij op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk. Natuurlijk zei ik ja!

Daarna hadden we een heerlijk picknick drie gangendiner wat werd uitgeserveerd op een privé plek met uitzicht op het strand en de zee met een liveband op de achtergrond.

Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon

Waarom is hij/zij de ware voor jou?

Eline: Er is niemand die mij zo goed aanvult als Stefan, mij laat lachen en mij kent zoals ik precies ben. We zijn in veel opzichten hetzelfde, maar daar waar ik een schop onder mijn kont nodig heb durft Stefan hem ook te geven. We zijn allebei wel pittig en geven elkaar dan soms ook flink tegengas, dat hebben we beide nodig. Maar het liefst lach ik met hem, dingen meemaken. Als ik wat te vertellen heb, dan wil ik dat direct aan hem vertellen. Elkaar blij maken en trots zijn op alles wat je bereikt. Ik kan mij niemand anders voorstellen om de rest van mijn leven mee door te brengen dan hem.

Stefan: Ik ben een persoon die nogal een eigen mening heeft en niet naar een ander luistert soms. Juist daarom heb ik af en toe wat tegen gas nodig en Eline is de vrouw die dat als geen ander kan en mij met beide benen op de grond houdt. Ze helpt me mijn doelen te behalen en steunt me in elk idioot/onhaalbaar doel wat ik roep, maar door haar wordt het onhaalbare toch haalbaar. Kortom, een wereld zonder haar is niet voor te stellen.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Wij hebben elkaar ontmoet door gemeenschappelijke vrienden. Een vriend van Stefan (Donovan) is de vriend van mijn beste vriendin (Daisy). Stefan had geklaagd bij hen dat hij het vrijgezel zijn wel zat was en of mijn vriendin Daisy geen leuke vriendin had. Zo kwamen zij op mij en zijn we eigenlijk aan elkaar gekoppeld. Ze hadden gelijk, wij passen bij elkaar!

Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon

Wat bewonder je aan de ander?

Eline: Ik bewonder heel veel aan Stefan. Zijn vastberadenheid en drive als hij een doel voor ogen heeft. Bepaalde dingen die hij samen wilt bereiken en daar een plan voor maken. Soms schrikt het af, maar het is fijn om iemand naast je te hebben die zijn leven met jou al voor ogen heeft en weet hoe hij dat wilt gaan bereiken. Ook vind ik het knap hoe hij mij steeds door heeft. Je denkt dat mannen niks door hebben en geen hints kunnen begrijpen, maar als ik niet lekker in mijn vel zit, dan heeft hij het vaak nog eerder door dan ik.

Stefan: Als ze iets wil dan, dan wilt ze dat ook. Je moet een flinke vent zijn wil je dat idee o.i.d. uit haar hoofd krijgen. Haar perfectionisme is bijna fascinerend, alles moet goed zijn bij alles wat ze doet. Ze is een pittige tante, maar met een hart van goud. Ze is mijn topper.

Is er iets wat jullie lastig vinden aan het plannen van jullie bruiloft?

De hoeveelheid en keus en kijken naar wat je echt samen mooi vindt of wil. Gelukkig hebben wij allebei wel dezelfde smaak, dus zijn we het snel eens.

Naar welk moment van jullie trouwdag kijken jullie het meeste uit en waarom?

ElineVoor mij het moment dat ik Stefan voor het eerst ga zien en hij mij. Ik hoop dat hij mijn jurk mooi vindt!

Stefan: Het moment dat ik haar voor het eerst zie en dat ze als maatpakken-specialist mijn pak maar mooi vindt; spannend…. Voor de rest kijk ik uit na een dag vol liefde met de vrouw van mijn leven en al onze dierbaren.

Vertel iets meer over jullie visie voor jullie bruiloft?

We wilden geen enorme bruiloft, maar wel voor ons een perfect feest. We vieren het bij Kasteel Kerckebosch, waar we de eigenaar (Ingmar Sloothaak) ontmoet hadden in Curacao een paar dagen na onze verloving. Het moest dus zo zijn! Dankzij Ingmar kunnen we onze droombruiloft daar waarmaken. Een romantisch kasteel, maar toch modern/landelijk van binnen. Een romantische sfeer, met wat Amerikaanse details erin. Mijn beste vriendinnen gaan allemaal in dezelfde jurk en Stefan zijn beste vrienden gaan ook in hetzelfde pak.

Het hoeft niet groot, groter, grootst. Als dat wat er is maar voor ons perfect is met de mensen om je heen die je het meest dierbaar zijn. Het totaal aantal gasten zal voor het feest dan ook “maar” 80 zijn.

 

Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon Een verlovingsshoot met zonsondergangEen verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon

Zijn er dingen waar jullie op bespaard hebben en waarom juist niet en waarom?

Ja, eigenlijk maar op één ding. Dat is een photobooth. Ik wilde die heel graag, maar Stefan is de budget-man voor onze bruiloft. Hij paste er helaas net niet meer in. We hebben verder voor onszelf bekeken wat wij belangrijk vinden op de dag zelf. Je kan namelijk bezig blijven als je door Pinterest gaat speuren en het zo duur maken als je dan zelf wilt. De locatie was de grootste kostenpost en die is voor ons perfect. Verder hebben wij geluk dat Stefan zijn nicht bloemist is. Decoratie met bloemen vind ik zelf wel heel belangrijk. Een goed feest vinden wij beide ook belangrijk en een achterneef van Stefan is dan weer dj (handig zo’n vriend met dat soort familieleden haha!). Ook hebben we hele gulle ouders waarvan we onze outfits krijgen en van Stefan zijn ouders als cadeau de foto’s. Nancy Twickler zal zij onze trouwdag fotograferen!

Je moet alleen wel echt op je budget letten, dit hebben we dan ook duidelijk opgesteld in een excel bestand. Stefan is hier heer en meester in. Als je ergens wat invult veranderen overal alle cijfertjes (ik zelf heb er de balle verstand van). Zo hebben we alles ingevuld aan kosten en houdt het overzichtelijk.

Waarom willen jullie graag trouwen?

Van mij was het altijd al wel echt zo’n meisjesdroom. Plus dat ik het ook gewoon romantisch vind om een dag de liefde tussen jullie samen te vieren en daarbij een achternaam te gaan delen. Ik heb het ook altijd al gezien als iets van hoe ik het vind horen. Eerst trouwen en dan kinderen samen. Mijn ouders zijn 35 jaar getrouwd en Stefan zijn ouders 25. Twee prachtige voorbeelden!

 

Een verlovings fotoshoot tijdens ondergaande zon

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM