Een prachtig stel, mooie decoratie en zoveel blijheid. Wat fijn dat wij deze heerlijke classy buiten bruiloft met jullie mogen delen! Vorig jaar trouwden Maaike en Evert op een warme zomerse dag bij Landgoed Groenendaal. Een tip van hen zoals je verder kunt lezen, geniet niet alleen van je dag, maar ook zeker van jullie verloving! “Het is zo’n bijzondere tijd en heerlijk om samen te dagdromen over hoe jullie grote dag eruit moet komen te zien.”

Kijk snel verder hoe Maaike & Everts droom dag er uitzag!


Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Evert en ik ‘kennen’ elkaar uit Tilburg, waar we allebei studeerden aan de Universiteit. We kwamen elkaar regelmatig tegen op de campus, maar op dat moment hadden we beiden een lange relatie en veel verder dan ‘hoi’ zeggen tegen elkaar ging het contact eigenlijk niet.

Een aantal jaren later woonde ik al in Amsterdam en zag ik op Facebook dat Evert op zoek was naar woonruimte in de stad. Ik heb hem toen in contact gebracht met een bekende van mij die een kamer beschikbaar had. Hier is Evert uiteindelijk gaan wonen. Een paar maanden later liepen we elkaar toevallig tegen het lijf op een feestje en sloeg de vonk over! Aangezien we allebei net uit een lange relatie kwamen duurde het nog best een poosje voordat we eraan toe wilden geven, maar uiteindelijk konden we er niet omheen dat we elkaar toch wel héél erg leuk vonden.

Hoe ging het aanzoek?

Het aanzoek kwam voor mij als een enorme verrassing! Evert was net voor werk een week naar San Francisco geweest en bij terugkomst zouden we onze anniversary vieren. Hij liep de hele dag wel wat zenuwachtig te doen, maar ik vermoedde dat dit door de jetlag kwam. ’s Avonds nam Evert me mee voor een diner in een mooi restaurant en een concert in het Concertgebouw. Toen we weer thuis kwamen stuurde Evert me naar de slaapkamer maar ik mocht absoluut nog niet gaan slapen. Na 10 minuten riep hij me terug de woonkamer in. Er schoot van alles door mijn hoofd (heeft hij een puppy voor me gekocht.. ;-)? Dat was namelijk al lang een grote wens van ons), maar niet dat hij me ten huwelijk zou gaan vragen! Toen ik de kamer weer in liep was deze versierd met kaarsen, bloemen en ballonnen. Verbaasd keek ik om me heen, tot Evert wees op een klein vierkant blauwgroen doosje in de vensterbank. Ik hield mezelf voor dat ik het verkeerd zag, of dat er oorbellen in zouden zitten – ik durfde namelijk niet te geloven dat het echt om een ring ging! Pas toen Evert op één knie ging zitten drong het tot me door, en vroeg hij me ten huwelijk. Evert zegt dat ik op dat moment zelfs vergat om ‘ja’ te zeggen, zo verrast was ik! Die avond hebben we met z’n tweeën onze verloving gevierd met een flesje champagne. Als extra verrassing had Evert geregeld dat de dag erna onze families op bezoek kwamen en zijn we met hen bootje gaan varen door de grachten. Ook kwamen veel vrienden op bezoek om onze verloving samen te vieren. We denken nog vaak terug aan dit bijzondere moment.

Wat bewonder je aan de ander?

Een goede vriendin van mij zei ooit tegen me: “Dankzij Evert geniet jij meer, ook van de kleine dingen”. Beter dan dat kan ik het zelf niet omschrijven. Evert is een echte levensgenieter, hij leeft in het moment en grijpt elke kans om iets te vieren met beide handen aan. Zelf ben ik een enorme planner, altijd aan het nadenken over de toekomst en hoe ik dingen aan wil gaan pakken. Evert doet het gewoon. Hij voert me mee in zijn spontaniteit, verrast me, en laat me – inderdaad – meer genieten van het hier & nu.

 Wat was jullie meest favoriete moment van de dag?

Voor mij bestond de hele dag uit een opeenvolging van hoogtepunten. ’s Ochtends samen thuis wakker worden met een strakblauwe lucht en stralende zon, het aantrekken van de jurk met mijn moeder en bruidsmeisjes, Evert voor het eerst zien en de blik op zijn gezicht toen hij zich omdraaide… Maar natuurlijk ook de ceremonie, de geloften, alle lieve woorden, en het knallende feest ‘s avonds. Het is zo bijzonder om iedereen van wie je houdt de hele dag om je heen te hebben en samen de liefde te vieren. We hebben genoten van elk moment.

Waar ging jullie huwelijksreis naar toe en hebben jullie nog een tip voor die bestemming?

De nacht na onze bruiloft verbleven we in Noordwijk met onze directe familie. Het was prachtig weer en hebben met zijn allen gebruncht in strandtent Bries. We vonden het erg fijn om samen met alle familie nog even na te kunnen praten over de dag.

De dag daarna zijn we samen in het vliegtuig gestapt naar Toscane. We zijn gestart in Pienza, in een prachtige agriturismo. We vonden het heel fijn om de eerste dagen rustig aan te doen met z’n tweetjes en het samen te hebben over alle mooie momenten van de bruiloft. Vervolgens zijn we naar Sienna, San Gimignano en Florence geweest. In Toscane eet je op elke hoek van de straat de beste pasta, het lekkerste ijs en drink je de meest heerlijke wijnen. Dit alles maakte Italië voor ons de ultieme honeymoon-destination!

Hebben jullie tips voor andere bruidsparen die nu aan het plannen zijn?

Ten eerste, geniet van jullie verloving! Het is zo’n bijzondere tijd en heerlijk om samen te dagdromen over hoe jullie grote dag eruit moet komen te zien. Wij waren zelf 1,5 jaar verloofd voordat we gingen trouwen en daardoor hebben we uitgebreid de tijd kunnen nemen om alles samen uit te zoeken en bekijken. Wat ons heeft geholpen in de voorbereidingen is het maken van een planning met wanneer welke dingen geregeld moeten zijn. Begin daarbij bij de ‘grootste’ onderdelen – de datum, locatie, fotograaf, etc.. Dit is heel bepalend voor jullie grote dag en het zou zonde zijn als net die ene locatie die jullie graag willen al vol zit omdat jullie te laat zijn. Daarna ga je de dag verder invullen met details die het plaatje compleet maken (styling, het menu, bloemen, ….). Zorg er vooral voor dat je leveranciers kiest die qua stijl bij jullie passen en bij wie je een goed gevoel hebt. Als je je leveranciers volledig vertrouwt zorgt dat ervoor dat je op jullie grote dag niet hoeft te stressen en alleen maar hoeft te genieten!

Vendors:

Photographer: Alexandra Vonk | Venue: Landgoed Groenendaal | Styling Ceremony: White Weddings  | Hair & Mua: Clarissa Sonneveld | Floral design: Bloom Your Life | Independent wedding Official: Guusta Veldman | Piano:Nydia Sandrini | Band:The Gentlemen | film scans: Richard Photo lab

Een zomerse buiten bruiloft op Landgoed Groenendaal

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM