Het parfum dat je gaat dragen op je bruiloft: iets waar je misschien helemaal niet zo over nadenkt, maar wat wel belangrijk is. Je wil toch net zo fantastisch ruiken als dat je eruit ziet? Kies je voor je standaard parfum of ga je opzoek naar een speciale geur voor de bruiloft? Wanneer kun je dat het beste doen en hoe kies je dan de juiste?

Tip 1: Denk aan het seizoen waarin je trouwt

Geur voegt zo veel aan je beleving toe, dat het bij het algehele plaatje van de bruiloft moet passen. Als je in de zomer trouwt, dan past een zacht parfum met bloem- of fruitnoten en frisse akkoorden daar het best bij. Trouw je in de winter, dan kun je misschien beter kiezen voor zwaardere geurnoten zoals bijvoorbeeld amber, hout of musk.

Tip 2: Je eigen parfum of een andere?

Als je echt een signature geur hebt, dan kun je natuurlijk die opdoen tijdens de bruiloft. Jouw verloofde zal zeker de geur herkennen en dat relateren aan jou. Als je daarvoor kiest, koop dan wel een mooi nieuw flesje, is leuk voor de trouwfoto’s! Als je wel graag iets nieuws wilt terwijl je wel echt een signature parfum hebt, blijf daar dan wel dichtbij in de buurt. Kies voor een parfum voor je bruiloft met bijvoorbeeld een aantal dezelfde geurnoten, maar die toch net iets specialer is!


Foto: Elisabeth van Lent Photography

Tip 3: Down memory lane

Voor het kiezen van je bruiloftsparfum is het ook een mooi idee om een parfum te kiezen die je eerder droeg en waarmee je fijne herinneringen hebt. Bijvoorbeeld het parfum dat je droeg naar jullie eerste date, het eerste parfum dat je van hem kreeg of dat je droeg toen hij op zijn knieën ging.

Tip 4: Test het parfum voor je bruiloft op je huid

Ieder parfum ruikt net iets anders op verschillende huidtypen. Spray het parfum daarom nooit op zo’n wit papiertje, maar op je huid als je hem gaat testen. Spray hem op je pols, neck en in je decolleté. De meeste parfums hebben minimaal een halfuur nodig om te drogen. Dat betekent dat je niet alleen de topnoten ruikt, maar ook de midden- en basisnoten. Loop er eens een dag mee rond. Vind je hem aan het eind van de dag nog steeds zo lekker? Ruik je hem nog goed? Dan is het een kanshebber voor hét parfum voor je bruiloft!

Welk parfum heb jij gekozen voor je bruiloft? We zijn enorm benieuwd!

Hoe kies je het parfum voor de bruiloft?

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM