Het mag gezegd worden: Dusty Blue is enorm trots op haar favoriete leveranciers! Stuk voor stuk zijn zij Nederlandstalige professionals die vol passie gaan voor hun geliefde vak en fantastische bruidsparen. Maar wat doet een trouwleverancier nu precies? Welke werkzaamheden voeren ze voor jullie uit en laten we het maar gewoon zeggen: waar betalen jullie nu eigenlijk voor?

We gingen op bezoek bij Eline Koemans, die je alles vertelt over haar werk als bruiloftstyliste en haar bedrijf Feline Styling.

Feline Styling Bruiloft Dusty Blue Trouwen

Als bruiloftstyliste verzorgt Eline de volledige styling voor bruiloften. Ze gaat voor niets minder dan het allerbeste en neemt ieder bruidspaar mee in een intensief, maar ontzettend leuk stylingtraject voor hun bruiloft.

“Mijn bruidsparen verdienen 100% mijn aandacht! Ik ga echt met hen op zoek naar hoe we hun dag gaan vormgeven.”

Vanuit haar kantoor aan huis in Schoonrewoerd, dat speciaal voor de gelegenheid mooi gestyled is, runt Eline ook de verhuur van een breed assortiment producten die te huren zijn via haar webshop. Te midden van alle leuke en mooie spullen vragen we Eline alles over haar bedrijf, wat een bruidspaar van haar kan verwachten en natuurlijk haar tips voor jullie.

Het ontstaan van Feline Styling

Kun je iets vertellen over hoe Feline Styling is ontstaan? 

“Van kleins af aan ben ik altijd al bezig geweest om mijn interieur te veranderen. Meubeltjes verven en alles van plek wisselen. Styling had altijd al erg mijn interesse. Ik kon, tot verbazing van mijn ouders, mijn kamer echt op duizend manieren inrichten!

Tijdens de middelbare school wilde ik heel graag binnenhuisarchitect worden. Sfeer creëren en bezig zijn met kleuren, dat was nu eenmaal wat ik het liefste deed.

Tegen de tijd dat ik ging studeren stond ik helemaal achter mijn keuze om secretaresse te worden. Ik was en ben nog steeds dol op lijstjes, overzicht creëren en en structuur aanbrengen. Na de opleiding ben ik als secretaresse gaan werken en op een gegeven moment vierde het bedrijf waar ik werkte de opening van een nieuwe pand, met 350 gasten. Wekenlang dook ik in alle details, de aankleding en kleine verrassingen voor de gasten. Ik genoot! Op dat moment besefte ik dat ik feestjes wilde creëren waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt en waar mensen blij worden van de persoonlijke aandacht die een feest bijzonder maakt. En dat is wat ik nu mag doen!

Ik begon met een combinatie van wedding planner en styliste, vanwege het plannen, organiseren en regelen. Maar op een gegeven moment kreeg ik zo veel aanvragen van bruidsparen dat de combinatie eigenlijk niet meer te doen was. Toen heb ik gekozen om echt alleen datgene te gaan doen waarvan mijn hart sneller van ging slaan: styling! Want persoonlijke aandacht geven om een fijne sfeer neer te zetten, dat doe ik nu eenmaal het aller- allerliefst!
En die administratieve basis komt nu eigenlijk heel goed van pas! Bruidsparen merken altijd op dat mijn stylingplannen zo overzichtelijk zijn!”

Jij heet Eline, maar je bedrijf ‘Feline’. Hoe is dat zo gekomen?

“Dat kan inderdaad verwarrend zijn! Die F heb ik er aangeplakt omdat ik mijn doopnaam Florina is. Ik vind de F gewoon leuk! Woorden met een F zijn om de één of andere reden altijd gezellig: feestjes, frietjes, flowers. Ik word tijdens mijn werk vaak Feline genoemd en daar luister ik ook naar.”

Feline Styling Bruiloft Dusty Blue Trouwen

Eline’s kantoor staat vol prachtige stylingmaterialen die te huur zijn via haar webshop

Feline Styling voor jullie bruiloft

Wat mooi dat styling eigenlijk altijd al een rode draad in jouw leven is geweest! Waarin onderscheid jij jezelf nu als styliste? 

“In een aantal dingen! Zo neem ik bijvoorbeeld maximaal zeven bruiloften per jaar aan. Ik ben op de dag van de bruiloft de hele dag aanwezig en koop zelf alle materialen en producten die nodig zijn voor de styling. Ook neem ik echt de persoonlijkheid van de bruid en bruidegom mee in de styling. Dat laatste vind ik het belangrijkste; dat ik hun verhaal vertel.
Verder kies ik er heel bewust voor om alleen hele bruiloften te stylen in plaats van bijvoorbeeld alleen de ceremonie. Op deze manier kan ik een totaalplaatje garanderen dat klopt tot in detail.

Op basis van mijn ervaring, de band met bruidsparen en transparantie vertel ik een bruidspaar soms ook dat ze iets beter niet kunnen doen. Maar dan zorg ik ook direct dat ik een mooi alternatief heb! En ik heb altijd een back-up! Mocht er iets met mij of mijn gezin gebeuren, dan heb ik altijd een invaller die weet wat ze moet doen.”

En heb je als stylist ook een bepaalde stijl? Hoe zou je die omschrijven?

“Het gaat mij er in de eerste plaats om dat ik tijdens het traject met een bruidspaar echt ontdek wat bij hen past. Ik heb dus niet één specifieke stijl, maar mijn bruidsparen zitten wel vaak in de romantische, stijlvolle en zachte hoek qua stijl. Je ziet natuurlijk wel in elke bruiloft die ik style mijn persoonlijke handtekening terug.”

Van kennismaking tot bruiloft

Je hebt het over een traject dat je doorloopt met een bruidspaar. Hoe ziet dat er precies uit? Wat kan een bruidspaar verwachten?

“Wanneer een bruidspaar mij wil boeken plannen we een kennismakingsgesprek bij mij op kantoor. Dit is een uitgebreide kennismaking, waarin we ook al direct samen de diepte induiken. Ik wil tijdens dat eerste gesprek al hun stijl vinden en bepalen wat ik allemaal nodig heb om hun bruiloft zo mooi mogelijk en naar wens te kunnen stylen. Een bruidspaar kan materialen bekijken en daar hun mening over geven. Er is voor mij veel informatie te verzamelen; ik wil alles weten!
Houden ze bijvoorbeeld van symmetrie of meer nonchalant? Veel details of juist minimalistisch? Dit en nog veel meer wordt voor mij duidelijk tijdens dit eerste gesprek. En ik zorg ervoor dat ook de bruidegom hier volledig bij betrokken is!

Wanneer ik weet wat ik nodig heb om het stylingplan te maken, stel ik een offerte op. Gaat het bruidspaar hiermee akkoord, dan plannen we een bezoek aan de trouwlocatie(s). Ik kijk graag ter plekke wat er allemaal al is en of het mogelijk is het stylingplan uit te voeren. Vaak inspireren de ruimtes op de locatie om nog meer uit het plan te halen en bekijk ik graag dingen als: hoe ziet de oprijlaan eruit? Welk bestek heeft de locatie? Noem maar op. 

Hierna hebben we weer een gesprek bij mij op kantoor en zetten we de puntjes op de i. We bespreken alle details, waarna ik een productlijst, moodboard en draaiboek voor de styling maak. Deze stuur ik naar het bruidspaar en wanneer zij akkoord gaan start ik met het verzamelen van alle producten. 

Op de dag van de bruiloft kom ik met minimaal twee assistentes en soms tot wel vier auto’s vol aan op de trouwlocatie en zijn we er de hele dag bij. Zoals ik eerder al zei, neem ik alleen opdrachten voor volledige bruiloften aan. Alleen dan kan ik iets neerzetten dat klopt en in harmonie is. Alleen dan kan ik een bruidspaar volledig ontzorgen.”

Feline Styling Bruiloft Dusty Blue Trouwen

Het complete plaatje

Hoe zorg je ervoor dat het stylingplan zorgt voor “het complete plaatje” op de bruiloft?

“Ik werk veel samen met twee bloemisten, en één daarvan is Let Love Blossom. Ik stel altijd een bloemist vrijblijvend voor aan het bruidspaar, afhankelijk van de stijl die bij hen past. Dan weet ik vervolgens ook welke bloemen we nodig hebben. Wat betreft stylingmaterialen koop ik liever producten in, zodat ik het later weer kan verhuren. Zo is ook mijn webshop tot stand gekomen.
Ik adviseer bruidsparen ook over bijvoorbeeld de taart en de stationery. Styling gaat veel verder dan alleen de locatie mooi aankleden. Het gaat om het volledige plaatje. Het meeste regel ik dus zelf; dan heb ik zelf de controle en het overzicht in handen. De locatie bezoeken we samen. Ik vind het belangrijk om met respect om te gaan met de locatie, dus daarom vraag ik van te voren altijd na wat daar wel en niet mogelijk is.”

Eline’s werkzaamheden tijdens de bruiloft

Hoe ziet jouw werkdag eruit op de dag van de bruiloft?

“We komen zo vroeg mogelijk aan. Samen met mijn assistent(en) beginnen we met uitladen en het verdelen van alle spullen. We categoriseren alles op volgorde en op ruimte. De tafelkleden etc. zijn al gestreken, dus daar hoeven we niets meer aan te doen. Waxinelichtjes heb ik thuis al een keer aangestoken en de servetten zijn gestrikt. Dat is allemaal voorbereiding, maar toch is het ontzettend aanpoten op zo’n trouwdag! Iedere minuut is gevuld met werkzaamheden.

We zijn altijd ergens aan het klaarzetten en ergens anders aan het opruimen. Ik zie op de dag zelf het resultaat samenkomen en weet dat het prachtig is, maar het uitgebreide genieten ervan doe ik meestal met de foto’s naderhand. We zijn soms zo druk en vol adrenaline dat we pas om twee uur ’s nachts naar huis rijden met onze volgeladen auto’s. Dan zit het werk er nog niet helemaal op. De dag na de bruiloft maak ik alle producten schoon en de dag dáárna ben ik echt op!”

Eline’s ideale bruidspaar

Wat is voor jou het ideale bruidspaar om mee te werken? En wat verwacht je van hen tijdens het traject met Feline Styling?

“Het is inderdaad altijd een bruidspáár. Ik vind de bruidegom net zo belangrijk als de bruid! Uiteindelijk richt ik me wel iets meer op de bruid, want het is vrijwel altijd de bruid die voor mij kiest.

Mijn bruid weet heel goed wat ze wil, maar niet zo goed hoe ze daar komt. Ze is gevoelig voor sfeer, houdt bijvoorbeeld van interieur en vindt het heel belangrijk dat haar gasten zich op hun gemak voelen. Samen willen ze echt een herinnering en een feest van hun bruiloft maken. Ze zijn open en hebben een spontaan karakter. Vaak hebben ze ook gespaard voor hun bruiloft. Ze kijken er enorm naar uit en willen er ook echt in investeren.

Ze moeten echt durven zeggen wat ze van iets vinden. Het is fijn als ze al weten wat ze willen, maar zo niet, dan is het ook niet erg. We komen er sowieso wel uit! Gedurende het traject komen we samen steeds een stap dichterbij het eindresultaat.”

Feline Styling Bruiloft Dusty Blue Trouwen

Onze stagiaire Theresia kreeg een mini-stylingadvies voor haar bruiloft

Feline Styling inhuren voor jullie bruiloft

Hoe lang van tevoren kan een bruidspaar Feline Styling inhuren voor hun bruiloft?

“Eén jaar tot negen maanden van tevoren is het meest voorkomend. Het kan natuurlijk ook wel drie maanden van tevoren, maar eerder is fijner. Doordat we een traject doorlopen, kunnen we echt alles eruit halen wat erin zit, en leer ik een bruidspaar ook beter kennen. En mijn ideeën moeten ook groeien. Dat kan in drie maanden, maar fijner is rond de negen maanden van tevoren.”

Welk budget hebben bruidsparen nodig om Feline Styling in te huren?

“Tussen de 3500 en 5000 euro, exclusief bloemen. Het is een behoorlijke investering voor de styling en het hele traject, maar ik krijg regelmatig van bruidsparen te horen dat dit het ook echt waard was. Ze schrijven in reviews wel eens “Eline gaf alles” en daar hebben mijn bruidsparen ook echt recht op! Ook al komt er tussendoor een virus of krijg ik een baby of anders: zij verdienen mijn volledige inzet. Daarom stijl ik ook maar zeven bruiloften per jaar. Ik wil het gevoel hebben dat ik 1000% voor hen ben gegaan.”

Eline’s tip voor jullie bruiloft

Wat is jouw gouden tip voor (aanstaande) bruidsparen?

“Kijk goed rond voordat je iemand inhuurt. Voel aan met wie jullie een goede klik hebben en wie jullie echt een vertrouwelijk gevoel geeft. Daar moet je als bruidspaar echt op letten: dat je aan diegene alles uit handen durft te geven. Door iemand in te huren investeer je namelijk echt in een stukje rust voor jezelf.”

Feline Styling Bruiloft Dusty Blue Trouwen

Het resultaat van Eline’s mini-stylingadvies voor Theresia

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Eline voor jullie bruiloft kan betekenen? Bekijk haar portfolio met beelden van echte bruiloften, lees de reviews en neem contact op via de persoonlijke leverancierspagina van Feline Styling!

Ook zie je meer werk van Eline in een prachtig gestylde ‘Dusty Blue’ bruiloft en de bruiloft van Diederick & Christine op Kasteel Duurstede.

In gesprek met Feline Styling over bruiloft styling

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM