English

Ben je opzoek naar stijlvolle, vrouwelijke en bijzondere accessoires voor jouw bruidslook? Dan is het merk SIBO Designs voor jou!
In haar atelier vlak boven Amsterdam creëert ontwerpster Sheila Bobeldijk al sinds 2009 unieke collecties haaraccessoires, sluiers en jurken voor de moderne, romantische bruid. Geïnspireerd door de natuur maakt zij al haar ontwerpen volledig met de hand van de allermooiste materialen.

Ieder jaar creëert Sheila een volledig nieuwe collectie voor SIBO Designs en ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar deed zij ook nu weer met een prachtige collectie voor het najaar van 2020. We zijn ontzettend trots de nieuwe collectie van onze favoriete leverancier SIBO Designs met je te mogen delen, maar meer dan dat: we gingen met Sheila in gesprek en vroegen haar naar haar bron van inspiratie, het ontwerpproces én de uitdaging van het creëren van een nieuwe collectie tijdens een pandemie.

Dusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden Bruidssluier

Voor de bruiden die SIBO Designs nog niet kennen; hoe is het merk ontstaan?

“Toen ik 2009 zelf ging trouwen wist ik direct dat ik graag een mooie haaraccessoire en sluier wilde. Bij het doorpassen van mijn jurk kwam ik er echter al snel achter dat de haaraccessoires die te koop waren bij bruidswinkels heel goedkoop aanvoelden en totaal niet mijn smaak waren. Ditzelfde gold eigenlijk ook voor de sluiers. Ze hadden allemaal dezelfde stijl en waren van dezelfde materialen gemaakt. Kort na onze bruiloft besloot ik dat ik dit wilde veranderen, want een sluier of haarkam hoeft helemaal niet oubollig of zonder persoonlijkheid te zijn.”

Hoe zou je de stijl van SIBO Designs omschrijven?

“Romantiek, elegantie en vrouwelijkheid staan voorop in mijn stijl, maar de passie voor het ontwerpen komt juist door deze romantische stijl een moderne draai te geven. Het zorgt voor een unieke combinatie van materialen, technieken en stijlen die de test van de tijd kunnen doorstaan. Zo ontstaan erfstukken die van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden.”

Hoe ziet het ontwerpproces voor een nieuw sieraad eruit?

“Vroeger was ik ontzettend goed in tekenen, dus je zou denken dat elk ontwerp begint met een schets. Maar dat is niet zo! Mijn ontwerpproces is denk ik vrij uniek: Ik begin meestal met een grof idee en zoek daar de juiste materialen bij. Wanneer ik de materialen heb verzameld begin ik met het spelden van het ontwerp op een canvas hoofd. Hierdoor krijg ik een goed idee van de grootte en vorm en of het mooi past bij de vorm van het hoofd. Na het grof gespelde ontwerp volgt het creatieproces, waarbij ik stukje voor stukje alles in elkaar zet en constant weer terugkijk op de gespelde versie om te bepalen of het ontwerp nog aangepast moet worden. Hieruit volgt uiteindelijk het definitieve ontwerp!”

En toen werd het 2020 en werd alles anders. Wat is het verhaal achter de nieuwe collectie en waar werd je dit jaar door geïnspireerd?

“Iedere collectie begint doorgaans met een heel mooi en inspirerend verhaal, maar dit jaar was inderdaad alles anders. Mijn inspiratie komt altijd uit de natuur. Ik ben gek op bloemen en hoe bloemen mensen doen laten voelen. Dit jaar ging mijn bedrijf net als de rest van de wereld door een diep dal en soms vind je juist inspiratie in die meest donkere dagen. Ik realiseerde mij dat ik graag ontwerpen wilde maken die mij als ontwerpster blij maakten en dat ben ik gaan doen! Bloemen, borduurwerk, handgemaakte kleibloemen; hoe meer details hoe beter. Ieder ontwerp is dan ook uniek en heeft een eigen karakter. De echte inspiratie voor de producten is hoe mooi onze wereld is ondanks alle ellende die gaande is. Hoe mooi de natuur is, ook wanneer de winter weer begint en dat als je goed kijkt je inspiratie om je heen vindt tot in de kleinste dingen.”

Dit klinkt nog steeds als een mooi en inspirerend verhaal hoor! Een verhaal over echtheid en altijd dicht bij jezelf blijven, ook al is dat soms moeilijk. Prachtig! Hoe was het om -door corona- zelf model te staan voor de beelden van de collectie?

“Ja, dat was zeker een uitdaging! Ooit, helemaal in het begin van SIBO Designs, ben ik op dezelfde manier begonnen. Ik ben uiteraard geen model, maar wel een enorme liefhebber van fotografie. Ik stel dan ook hele hoge eisen aan mijn fotografie. Door de moderne techniek is het nu wel iets makkelijker dan toen ik begon, maar nog steeds gebruik ik een verborgen telefoon bij iedere foto om te zien wat ik doe, haha!
Het is erg vreemd om jezelf online terug te zien, maar de andere kant is dat het mij vreemd genoeg ook trots maakt. Zoals ik zei ben ik in de verste verte geen model en om mezelf te accepteren zoals ik ben, er iets moois van te maken en het dan ook te laten publiceren vond ik toch wel weer een stap. Je bent zelf je meest harde criticus en daarom vind ik het in de eerste plaats heel belangrijk om er zelf tevreden over te zijn.”

Dat mag je zeker zijn! Het resultaat is ontzettend mooi. Wat is jouw persoonlijke favoriete item uit deze collectie voor SIBO Designs en waarom?

“Ohhh, mag ik er echt maar ééntje kiezen? Nee, ik ga een beetje vals spelen, want ik heb er eigenlijk twee!
Allereerst de 904: de “Pearl veil & Juliet cap bridal headpiece”, een bruidssluier met handgeborduurde Swarovski-parels gecombineerd met een hoofdaccessoire van handbeschilderde betalen bloemen en nog meer Swarovski-parels. Deze twee stukken zijn zeer uniek. Het is mijn interpretatie van de klassieke ‘Juliet cap’ sluier in een moderne vorm met romantische materialen.”

“Als tweede de 905: de “Lyon lace mantilla bridal veil”, een sluier gemaakt van zeer bijzonder Lyon kant. Dit materiaal wordt nog maar op één plek in de wereld (in Frankrijk uiteraard) gemaakt. Het bedrijf heeft machines van meer dan honderd jaar oud gered en weer aan de praat gekregen, waardoor deze prachtige kant-techniek bewaard is gebleven voor onze generatie. Dit is volledig ambachtelijk geweven kant, wat het bijna een magisch gevoel geeft, zo bijzonder is deze stof!”

Wat is jouw tip aan een bruid bij het kiezen van sieraden en accessoires?

“Een bruiloft hoeft niet volledig traditioneel te zijn en sieraden en accessoires mogen best wat persoonlijkheid hebben! Kies voor een sieraad dat jij mooi vindt en dat past bij wie je bent. Kies niet iets omdat het bij een bepaalde stijl of thema moet passen. Een sieraad of accessoire mag uitstralen wie jij bent! Wel of geen sluier, mooie statement sieraden of misschien wel helemaal niets en een jurk die alles zegt; kies wat jij mooi vindt!”

En nu, geniet van de 2020 najaarscollectie van SIBO Designs!

Dusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden BruidssluierDusty Blue SIBO Designs Bridal Jewelry Veils Bruidssierraden Bruidssluier

Welk item uit de nieuwe collectie van SIBO Designs is jouw favoriet?

In gesprek met SIBO Designs: De herfst & winter collectie 2020

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM