Twee jaar geleden sprak ik Sifra voor het eerst. We hadden elkaar al regelmatig op social media voorbij zien komen (zoals dat tegenwoordig gaat, haha!), maar eindelijk kwamen we elkaar in ‘real life’ tegen. Dit leuke gesprekje resulteerde er in dat we elkaar zo nu en dan zien, een bakje koffie drinken en zeer regelmatig reageren op elkaar’s instastories. Persoonlijk vind ik Jafeth en Sifra (JES music) een ontzettend leuk en inspirerend stel. Toen Sifra mij dan ook vertelde dat ze hun 5-jarig huwelijksjubileum gingen vieren, verbaasde me het ook eigenlijk helemaal niks. Ik kon alleen maar denken – HOE TOF! Hoe origineel en bijzonder! En – waarom heb ik dat niet gedaan? Ha! Het leek mij leuk om jullie een kijkje te geven in het verhaal van Jafeth en Sifra en haar jullie meer te laten vertellen over hun beweegredenen om dit te doen. Pak een lekkere kop koffie en laat je mee nemen in hun liefdesverhaal!

‘Huh, vieren jullie je 5-jarig huwelijksjubileum? Dat is toch alleen als je 12,5 jaar getrouwd bent? We hebben deze vraag een hoop gekregen de afgelopen periode. Tja, gek is het misschien wel een beetje, maar oh het is zo leuk en bijzonder. Ik ga jullie vertellen waarom.

Jafeth en ik zijn 5 jaar geleden in twee dagen getrouwd. Op 7 september hadden we het burgerlijk huwelijk en een diner met onze beste vrienden en familie. Op 8 september volgde de rest. 7 september was voor ons heel erg bijzonder. We verzamelden bij ons thuis… Daar staan dan ineens de 30 mensen die je het meest dierbaar staan. Dat is echt een mooi moment. Het burgerlijk huwelijk vond plaats in het mooie stadhuis van Gouda. En daarna zijn we in een kapelletje in de binnenstad van Gouda gaan dineren met deze groep. Samen met onze trouwdienst en de Ferrari van Jafeth was het diner echt het hoogtepunt van onze bruiloft. Een intieme setting, heerlijk eten, lekkere wijnen en persoonlijke woorden… It was perfect. Het diner zou tot uiterlijk 22:00 uur duren, want ja, de volgende dag was immers ook een lange dag. Maar het was zo gezellig, het werd zo 00:00 uur. Haha. Die avond gingen Jafeth en ik allebei nog naar onze ouders thuis. En in het kostbare moment wat we nog even samen hadden zeiden we tegen elkaar ”Dit was zo fantastisch vanavond, als we 5 jaar getrouwd zijn dan gaan we dit gewoon weer doen”.

En zo gezegd zo gedaan. We hebben onszelf er de afgelopen 5 jaar regelmatig aan herinnerd; we gaan het echt doen. Als je iets kunt vieren, vier het dan. Deze levensstijl is iets wat we echt hebben geleerd van Jafeths ouders. Iets vieren betekent in onze ogen niet dat alles perfect is en dat je daarbij stil gaat staan. Nee, vieren is in onze ogen omarmen wie je samen bent, wat je samen hebt bereikt, uitkijkend naar wat er voor je ligt. Wij hebben ervaren dat de eerste vijf jaar van ons huwelijk heel mooi, bijzonder, intens, uitdagend en soms ook heel moeilijk en verdrietig zijn geweest. Vijf jaar geleden stonden we tegenover elkaar en spraken onze trouwbeloftes uit. Die beloftes naar elkaar waren oprecht, vol liefde en verwachting voor onze toekomst samen. Ik kende Jafeth vergeleken met nu nog helemaal niet zo goed als ik toen dacht. Je hebt allebei hele andere gewoontes, normen en waarden. Je hebt andere idealen en dromen. En dat komt dan ineens samen. Dat heeft zeker in het begin van ons huwelijk weleens voor wat strubbelingen gezorgd. Samen leren hoe je met conflicten omgaat, samen vakantie vieren, samen thuis zijn, samen relaties met anderen onderhouden etc.

Maar wat is het het waard geweest om samen voor te knokken, om samen te zoeken naar ONS.

Voor ons is juist dat liefde. Elkaar in alles zoeken en vinden, elkaar spiegelen en bemoedigen. Ook en juist in momenten die niet makkelijk zijn. We voelen ons zo gezegend samen… Wat hebben we ook een hoop bereikt samen. 5 jaar geleden kwam Jafeth net van school af en ik had nog gewoon een fulltime baan. En nu, 5 jaar later werken we samen fulltime in de muziek, wat een zegen!

Elkaar dan opnieuw trouw beloven vorige week – met de eerste 5 jaar huwelijk achter ons, wat was dat intens. En zo mooi! Alle woorden hadden zoveel meer betekenis en liefde. We hebben elkaar nog beter uit kunnen leggen waarom we van elkaar houden en voor elkaar kiezen. Maar we hebben elkaar ook om vergeving gevraagd voor de dingen waarin we tekort zijn geschoten naar elkaar. En we hebben opnieuw uitgesproken dat God ons middelpunt is en dat we alles van Hem willen verwachten en Hem in ieder facet van ons huwelijk nodig hebben. 

Dus of het vieren van een feestje bij 5 jaar gek is, HET IS TE GEK!!! Wij hebben er zo van genoten. En stiekem vond ik het echt te gek dat ik nog een keer zo’n feestje mocht organiseren. Vijf jaar geleden was ik helemaal niet zo bezig met de styling van onze bruiloft, maar nu heb ik er met zoveel plezier aan gewerkt. We wisten meteen dat we graag foto’s wilden van dit moment. En wat zijn we super blij met de foto’s die Merel heeft gemaakt. Lieve Merel, bedankt! Je hebt echt onze liefde en de sfeer vast weten te leggen. We voelden ons helemaal op ons gemak bij jou. 

Wij houden allebei heel erg van lekker eten, dus dat was een belangrijk onderdeel van het feest. Judith van de Knusse Keuken heeft echt een geweldig diner voor ons gemaakt. Ze is echt een ster in het bedenken van super lekkere gerechten. En ze is heel flexibel. In de binnenlocatie hadden we alleen twee gaspitten en water. En daarmee heeft ze gewoon het diner voor 35 gemaakt! Bedankt Lieve Judith, je bent echt een topkok!

Het was aanvankelijk het plan om het feest bij ons in de tuin te houden. De afgelopen jaren was het namelijk altijd mooi weer op 8 september. Helaas was het weer niet al te best en zijn we uitgeweken naar een hele toffe binnenlocatie van vrienden van ons. We zijn zo dankbaar dat we op het laatste moment terecht konden in deze super mooie omgebouwde boerderij. 

Lieve mensen, vier het leven, vier de liefde, vier elkaar, vier waar je iets vieren kunt. Het maakt je leven en je relaties zoveel rijker.’

Jafeth & Sifra hebben verschillende nummers geschreven – maar onderstaand nummer is voor hun extra bijzonder. Dit nummer gaat over hun relatie. Zet lekker het nummer aan & geniet!


Foto’s Cheers Media | Catering Knusse Keuken

Inspirerend: Jafeth & Sifra vierden hun 5-jarig huwelijksjubileum

share on

nederlands

/

english

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM