Bloemen mogen niet ontbreken op een bruiloft! De kans is heel groot dat jij als bruid een bruidsboeket draagt, maar tegenwoordig zien we bloemen in allerlei samenstellingen en stijlen terugkomen op bruiloften. Hoog tijd om eens met Edénique Floral Design – één van onze Dusty Blue leveranciers – te kletsen over dit onderwerp!

Kun je wat vertellen over jou en jouw bedrijf?

Edénique Floral Design bestaat sinds augustus 2016. Nadat ik vanaf jonge leeftijd in een bloemenwinkel werkte, heb ik uiteindelijk echt mijn passie hierin gevonden. Ik kijk er iedere keer naar uit om bloemen te mogen uitzoeken voor een bruiloft of event. Iedere keer weer ga ik de uitdaging aan om de mooiste en meest unieke combinaties te maken. Als ik iets moois zie wil ik nog wel eens mijn eigen budget vergeten, maar die passie is dan ook waarom ik gekozen heb om mijn eigen bedrijf te starten.

 

Wat is je favoriete bloem of stijl en waarom?
Dat is een lastige vraag. Ik kan heel erg enthousiast worden als het totaalplaatje klopt, de jurk, locatie, bloemen, styling, fotograaf, etc. Een voorkeur voor een speciale bloem heb ik dan ook eigenlijk niet, maar een bijzondere vorm of kleur ook al is het een standaard bloem, daar kun je mij blij mee maken! Eigentijds met een romantische touch, zo is mijn werk het beste te omschrijven.

Wat kosten bloemen op een bruiloft gemiddeld?
Mijn doelgroep geeft meestal tussen de 500 en 1500 euro uit aan bloemen, enkele uitschieters daargelaten. Zij vinden het, net als ik, een heel belangrijk onderdeel van de dag, zijn bereid om hier tijd en geld aan te besteden omdat zij de meerwaarde ervan inzien.

 

Je hebt bloemisten in verschillende prijsklassen. Als een bruid precies weet wat ze wilt, kan zij dan bij iedere bloemist terecht om dat boeket te laten realiseren?
Waarschijnlijk niet, maar dat hangt echt af van de wensen. Ik heb er bewust voor gekozen om als zzp’er te werken, zodat ik per project de tijd kan nemen om de perfecte combinaties te vinden. Als gespecialiseerde zzp’er ben je gemiddeld duurder dan een bloemenwinkel, maar de persoonlijke aandacht en tijd die je aan iedere bruiloft besteed en de mogelijkheid om met speciale bloemen te werken is dit dubbel en dwars waard.

Op het gebied van bloemen, waar zou een bruid prioriteit op moeten leggen wat betreft het budget?
Als je dat aan een gepassioneerde bloemist vraagt zou ik zeggen, op alles! Het is heel erg afhankelijk van het beschikbare budget. Als je een klein budget hebt, zou ik in eerste instantie kiezen voor het perfecte bruidsboeket. Vervolgens kun je  kijken wat er nog meer mogelijk is voor de aankleding.

Op welk moment in de planning moet je een bloemist inschakelen?
Zodra je de locatie weet, zou ik ook op zoek gaan naar een bijpassende bloemist. Sowieso zijn de gespecialiseerde bloemisten voor bepaalde data vaak al een jaar van te voren volgeboekt, dus hoe eerder hoe beter. Daarnaast doe ik zelf ook een stuk styling naast het bloemwerk, waarmee ik het perfect totaalplaatje kan creëren.

Bekijk veel meer prachtige bloemstukken van Edénique op haar Instagram pagina!

Interview met bloemist Edénique Floral Design

share on

nederlands

/

english

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM