Wanneer je gaat trouwen is het een groot feest om dit kenbaar te maken aan je gasten. Met jullie ‘save the date’ kaart zet je gelijk een hele mooie toon voor het feest dat jullie gasten kunnen verwachten.

Een van onze favoriete leveranciers Marjolein van Leintjes Exclusief, maakt inmiddels al acht jaar prachtige stationery. Van alleen een trouwkaart naar een compleet vormgegeven stationery voor jullie dag.

Iemand die al acht jaar in het vak zit, is niet anders dan een expert te noemen. Daarom leek het ons leuk om haar wat beter te leren kennen en aan jullie voor te stellen.  

 

Allereerst: vertel ons eens wat meer over de vrouw achter Leintjes Exclusief en Leintjes.nl?

“Een echt kattenmens, haha! Gelijk een leuk weetje: mijn kat ken ik langer dan mijn man!

Daarnaast heb ik enorm veel passie voor de dingen die ik doe – waaronder dus een heel groot deel het ontwerpen is. Alhoewel ik al acht jaar dit vak beoefen, blijft het tegelijkertijd ook echt een hobby van me. Ik vind het heerlijk om hier mee bezig te zijn.

Daarnaast mag je me wakker maken voor aziatisch eten – bij voorkeur Thais of Sushi.

Als ik niet aan het werk ben, dan geniet ik met mijn man en vrienden van uit eten gaan en wijntjes. Ik ben een echte levensgenieter en ik zie dat ook vaak terug bij mijn klanten.”

Je hebt twee merken op de markt gezet: Leintjes Exclusief en Leintjes.nl – waarom heb je twee merken en wat is het verschil?

“Acht jaar geleden ben ik begonnen met Leintjes.nl. Leintjes.nl is een trouwkaarten service waarbij je zelf je trouwkaart kunt uitkiezen uit een collectie en deze vervolgens ook zelf kunt aanpassen en bestellen. Het is een plek waar je snel keuzes kan maken en precies weet wat de uitkomst van je stationery zal zijn.

Na een aantal jaar kwam er steeds meer vraag naar speciaal werk. Mensen vonden mijn stijl mooi, maar wilde graag hun eigen unieke kaart. Stationery dat op alle vlakken voldeed aan hun wensen en die volledig past bij het stel en de bruiloft die ze geven.

Met Leintjes Exclusief, wat inmiddels alweer drie jaar bestaat, heb ik daar een plek voor gecreëerd. Leintjes Exclusief is, zoals de naam ook zegt – exclusiever. Veel handwerk en alles word volledig op maat gemaakt.

Omdat de doelgroep voor beide bedrijven anders is, heb ik besloten deze twee los te koppelen, zodat ik in beide gevallen de bruidsparen kan geven waar ze naar opzoek zijn. Handgemaakte stationery, of mooie ontwerpen uit de collectie.”

 

Hoe ben je in de trouwbranche terecht gekomen?

Negen jaar geleden kwam ik thuis te zetten als interieurontwerper. Ik wilde graag verder met iets wat dicht bij mijn hart lag en wat goed bij mijn talenten paste. Als interieurontwerper was ik ook veel bezig met grafisch vormgeven en daar genoot ik van en dat was voor mij dus ook de basis van Leintjes.


Marjolein, ik ben heel benieuwd – wat onderscheid jou nou van andere ontwerpers?

Ha, dat is altijd een lastige! Met mijn achtergrond als interieurontwerper denk ik altijd in concepten. Voor ik ga ontwerpen leg ik altijd eerst een basis. Waarom ga ik hetgeen ontwerpen wat ik nu ga doen? Hoe wil ik dit doen? Hoe wil ik dat het er uit ziet? Wat wil ik mee geven met dit ontwerp?

Een ontwerp komt dus niet tot stand omdat ik het gewoon ‘leuk’ vind, er zit echt een gedachte en een concept achter. Ik denk dat dat mij onderscheid.

Daarnaast gaat het bij mij voor 100% om wat de klant wil. Natuurlijk, ik maak de kaart – dus een kenner zal mijn werk herkennen. Maar het gaat in mijn ontwerp echt om het bruidspaar. Daarom vind ik het ook zo mooi om met Leintjes Exclusief elke keer weer met een bruidspaar een concept te ontwikkelen en stationery uit te werken wat écht bij hen past.

Daarnaast kan ik alle technieken ook toepassen op mijn kaarten. Ik heb een groot netwerk aan gespecialiseerde drukkers om mij heen, waardoor alle opties mogelijk zijn.

Het is dus echt aan de klant wat ze willen en ik zorg dat dit geregeld wordt.

 

Wat mooi om te horen! Hoe gaat een proces voor jouw klanten in zijn werk?

Als eerst vraag je een offerte aan, zodat we gelijk kunnen kijken of de wensen ook matchen bij het budget wat beschikbaar is. Stationery, zeker wanneer ze speciale wensen hebben, kan nog wel eens een stuk boven de verwachting liggen – dus het is altijd goed om te weten waar we over spreken, voor we van start gaan.

Na een akkoord op de offerte hebben we een afspraak en gaan we alle wensen uitgebreid doornemen. Het bruidspaar maakt een moodboard van wat ze zelf voor zich zien, zo krijg ik een goed beeld van de richting die ze graag op willen en kan ik mijn ontwerp ook op die manier insteken.

Vervolgens hebben we het over kleuren, welke technieken ze willen gebruiken, willen ze alleen een uitnodiging of een totaalconcept? Mijn bruidsparen neem ik echt mee in het proces, waardoor het uiteindelijke ontwerp heel goed bij hen aansluit.

Sommige bruidsparen weten al heel goed wat ze willen, anderen vinden dit nog wat lastiger. Wanneer mensen dit nog niet heel helder hebben, help ik ze hier uiteraard bij en zorgen we samen dat we dat duidelijk krijgen.

Wat wordt een trouwkaarten trend in 2019?

Een trend die eraan komt en die ik zelf heel leuk vind is “Thermodruk”. Dat is een soort ‘reliëf’ op de kaart met ‘lak’. Veel mensen weten nog niet dat dit mogelijk is, maar ik voorzie dat daar in 2019 verandering in komt… 🙂

Een andere trend, die we vooral met Leintjes.nl gaan inzetten, is dat er inmiddels ook digitaal goud kan worden gedrukt. Dan ligt het goud plat op de kaart, waardoor dit een veel beter betaalbare optie is.

Daarnaast komt Floral Design ook weer meer terug, wat een persoonlijke favoriet van mij is.

Bloemen maken mij altijd erg vrolijk. Mijn vader is hovenier en als jong meisje stond ik al te bloemschikken. Het klinkt misschien wat suffig, maar wat veel mensen niet van mij weten is dat ik tweede ben geworden op het nationale kampioenschap bloemschikken.

Toen ik op een gegeven moment in de avonduren ook ging studeren ben ik hiermee gestopt, maar mijn liefde voor bloemen blijf ik altijd houden. Ik vind het daarom ook extra leuk als ik dit mag verwerken in een trouwkaart voor mijn bruidspaar.

Foto’s: Jasmijn Brussé & Alexandra Vonk (laatste)

Interview met Leintjes Exclusief

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM