In een tijd waarin bruiloften steeds persoonlijker worden ingericht en waar DIY en een ‘bruiloft op maat’ steeds meer aan de orde zijn, is het natuurlijk onwijs leuk om de ceremonie ook zo persoonlijk mogelijk te maken. Laat de huwelijksvoltrekking bijvoorbeeld uitvoeren door een BABS en niet door de ‘gewone’ ambtenaar van de burgerlijke stand. Een BABS? Hoor ik je zeggen. Ja, een BABS! Ik leg je uit wat dit is en waarom het een super leuke aanvulling is op jullie mooie dag.

Verschil tussen ambtenaar en BABS

BABS is een afkorting en staat voor ‘Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand’. Een BABS is niet (zoals de ambtenaren van de burgerlijke stand) werkzaam bij burgerzaken maar is een zelfstandige en kun je inhuren om de huwelijksvoltrekking te laten uitvoeren. Een normale trouwambtenaar krijg je vanuit de gemeente toegewezen en laat vaak weinig ruimte voor keuze.

Waarom kiezen voor een BABS?

Wil je de ceremonie graag anders dan de normale gang van zaken? Dan is een BABS zeker van toegevoegde waarde. Omdat een BABS zelfstandig is, kan deze meer tijd steken in jullie persoonlijke verhaal en zorgt ervoor dat hij/zij alles over jullie te weten komt. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar jullie ontmoeting, maar ook naar leuke en bijzondere momenten of anekdotes. Dit wordt allemaal verwerkt in de ceremonie en zorgt ervoor dat dit gedeelte van de dag echt persoonlijk is en precies verloopt zoals jullie het voor ogen hebben.

Familie of vrienden betrekken bij de trouwceremonie

Wil je de ceremonie nog persoonlijker maken, dan kun je er ook voor kiezen om een goede vriend(in) of familielid voor één dag aan te stellen als BABS. Je kunt diegene tegenwoordig laten beëdigen, waardoor hij/zij bevoegd is om jullie huwelijk te voltrekken. Hoe gaaf is dat!

Mocht je dit willen dan is het wel benodigd om een verzoek hiervoor in te dienen bij de gemeente waar je gaat trouwen. Let op, want de procedure kan per regio afwijken.

Wil je dus echt een ceremonie op maat en jullie gasten meenemen in jullie persoonlijke verhaal met een lach en een traan? Dan is de keuze voor een BABS zeker aan te raden! Op onze leverancierspagina kun je een aantal geweldige zelfstandig trouwambtenaren vinden die voldoen aan de kwaliteitskeurmerk van Dusty Blue.

Trouwambtenaar BABS voor bruiloft ceremonie

Foto: Alexandra Vonk 

 

 

 

 

Wil je een ceremonie op maat? Kies voor een BABS!

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM