Je hoort veelal een opsomming van redenen waarom je vooral géén kinderen op je bruiloft moet uitnodigen. Mensen zijn over het algemeen bang dat ze de ceremonie verstoren, de gehele dag moeten doorstaan met rondrennende en gillende kids en de volwassen gasten daardoor niet kunnen genieten van de bruiloft. Toch willen we je in deze blog een aantal redenen meegeven waarom kinderen juist iets kunnen toevoegen aan je bruiloft en eindigen we met een aantal handige tips voor als je kinderen op je bruiloft uitnodigt.

Bruiloft ceremonie met kinderen

Waarschijnlijk zijn de meeste bruidsparen het meest bang dat kinderen de ceremonie kunnen verpesten. Ze zijn druk, zitten niet stil en huilen de hele ceremonie lang. Daar gaat het moment. Maar het is juist leuk dat kinderen de spanning een beetje kunnen breken. Ze zijn onvoorspelbaar en dat kan ook juist heel leuk uitpakken. Wat ook zeker helpt is een trouwambtenaar die ingespeeld is op kinderen en op een leuke manier zulke onvoorspelbare momenten die kinderen creeëren gebruikt in zijn/haar verhaal.

Daarnaast kun je ze als bruidspaar ook een aantal taken geven waardoor ze zich op een bepaalde opdracht kunnen richten en niet de gehele tijd stil hoeven te zitten. Laat je nichtje bijvoorbeeld bruidsmeisje of bloemenmeisje zijn of laat haar de ringen aangeven. Ook kunnen een aantal kinderen de bruid aankondigen, door voor de bruid uit te lopen, eventueel met een toffe vlag of bord met daarop een quote over de bruid. Kinderen voelen zich heel speciaal als ze iets mogen uitvoeren en echt een deel uitmaken op jullie dag.

Een andere tip: zorg voor bijvoorbeeld een fijn speelhoekje tijdens de ceremonie. Zet een leuke tipi-tent neer in de buurt, zorg voor leuk (geluidloos) materiaal & laat hun lekker spelen terwijl jullie de ceremonie hebben. Zij blij, jullie blij.

kinderen op je bruiloft

Foto: Nienke van Denderen – Styling: Feline Weddings

 

Spontaniteit

Kinderen zijn ongerept en puur. Door hun spontaniteit en humor onstaan er leuke momenten die super zijn om terug te zien op foto’s of video. Als er meerdere generaties aanwezig zijn, bloeien er ook vaak mooie momenten op tussen kleinkind en opa of oma. Misschien heb je zelf wel een heel goede band met één van de kinderen? De fotograaf legt alle spontane momenten vast van de kinderen die op je bruiloft aanwezig zijn en dat kan juist tot mooie beelden leiden waar je straks met veel plezier op terug kunt kijken.

Entertainment voor kinderen op je bruiloft

Als er kinderen op je bruiloft aanwezig zijn, is het natuurlijk altijd handig om van tevoren alvast na te denken over hoe je ze bezig kunt houden zodra ze zich gaan vervelen. Als de bruiloft plaatsvindt op een locatie met veel buitenruimte, kunnen ze lekker rondrennen en kun je een aantal leuke buitenactiviteiten verzorgen. Dit kan al heel simpel met bijvoorbeeld een hoelahoep, een voetbal en wat ballonnen.

Goodiebag voor kinderen op je bruiloft

Kinderen kun je ook een klein beetje in het zonnetje zetten en voor ieder kind een leuk tasje klaarmaken met wat leuke hebbedingetjes. Dit hoeft zeker niet duur te zijn! Een tasje kun je al vullen met bijvoorbeeld een kleurplaat, enkele kleurpotloden, een zakje snoep, bellenblaas en nog een kleine speelgoedauto of popje.

Bruiloftsdiner met kinderen

Tijdens het diner kun je alle kinderen (die oud genoeg zijn) aan een kindertafel plaatsen. De ouders hebben op deze manier de mogelijkheid om zelf rustig te genieten van het eten. Uiteraard kun je deze tafel ook weer leuk aankleden.

Uiteindelijk beslis je natuurlijk als bruidspaar zelf of je graag kinderen op je bruiloft wilt uitnodigen. Belangrijk hierbij is om de beslissing goed te communiceren naar familie en vrienden en van tevoren te overleggen met de ouders.

Onze Dusty Blue weddingplanners hebben veel ervaring wat betreft bruiloften met kinderen. Ze hebben ontzettend veel fijne en toffe ideeën & mogelijkheden om het ook voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken.

Foto: Alexandra Vonk

Kinderen op je bruiloft

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM