De basis voor een ontspannen bruiloft? Samenwerken met professionals! Leveranciers die hun vak volledig verstaan en waar je je geen seconde zorgen om hoeft te maken. Dat zijn Dusty Blue’s favoriete leveranciers en ik ben dan ook enorm trots op ze! Stuk voor stuk zijn onze favoriete leveranciers Nederlandstalige professionals die vol passie gaan voor hun geliefde vak en fantastische bruidsparen. Maar wat doet een trouwleverancier nu precies? Welke werkzaamheden voeren ze voor jullie uit en let’s cut to the chase: waar betalen jullie nu eigenlijk voor?

Weddingplanner Lisanne Kamp organiseert bruiloften van A tot Z en vertelt je graag meer over haar bedrijf Your Weddingplanner!

Weddingplanner Lisanne Your Weddingplanner Nederland Trouwen in Frankrijk Dusty Blue

Als weddingplanner verzorgd Lisanne de volledige planning van bruiloften. Heel persoonlijk en met een fantastisch oog voor het complete plaatje staat Lisanne klaar voor haar bruidsparen, van eerste kennismaking tot het uitzwaaien van de laatste gasten.

“Het organiseren en uitvoeren van een bruiloft is zo intiem en de band die ik in die tijd opbouw met mijn bruidspaar is bijzonder!”

Met een pot lekkere thee op tafel vragen we Lisanne alles over haar bedrijf, wat een bruidspaar van haar kan verwachten en natuurlijk haar tips voor jullie!

Een carrière als weddingplanner

Wilde je altijd al weddingplanner worden?

“Weddingplanner worden was geen meisjesdroom. Om eerlijk te zijn vond ik ze eigenlijk heel vervelend! Ik heb vijf jaar als senior partymanager bij een trouwlocatie gewerkt waar we zo’n 150 bruiloften per jaar organiseerden. Vaak werden deze bruiloften in samenwerking met weddingplanners georganiseerd en er waren eigenlijk maar een paar planners waarbij ik echt het gevoel had dat ze wisten wat ze aan het doen waren. Eigenlijk had ik dus niet bepaald een hoge pet op van het beroep.

Nadat ik stopte met dat werk kreeg ik een baan bij een andere werkgever, maar daar was ik totaal niet op mijn plek. Ik miste de trouwbranche heel erg en heb nog even bij bruiloft gerelateerde bedrijven gezocht naar een baan. Eind 2016 begon toch het idee te kriebelen om zelf weddingplanner te worden en met de gedachte: “Ik heb gezien hoe het niet moet, maar ook hoe het wel moet”, besloot ik begin 2017 mijn eigen bedrijf te starten.”

Weddingplanner Lisanne Your Weddingplanner Nederland Trouwen in Frankrijk Dusty Blue

Lisanne als jullie weddingplanner

Waarin onderscheid jij je nu van andere weddingplanners en wat is voor jou essentieel om een goede weddingplanner te zijn?

“Mijn ervaring in de horeca is hetgeen waarin ik mij onderscheid. Na vijf jaar met zo’n 150 bruiloften per jaar heb ik aardig wat ervaring opgedaan. Je zou kunnen zeggen dat ik eigenlijk alles wel een keer heb meegemaakt!

Wat voor mij ontzettend belangrijk is om mijn werk goed te kunnen doen is de connectie met het bruidspaar. Het maakt niet uit of een bruidspaar een budget heeft van €5.000 of 100.000, als de connectie er niet is werkt het gewoon voor beide partijen niet.”

Met welke bruidsparen heb jij die connectie?

“De gezellige bruidsparen die houden van luxe, goed eten en een lekker glas wijn! Vaak houden ze van de mooie en luxe dingen in het leven, maar gaan hier wel nuchter mee om. Ze hebben een leuk budget voor hun bruiloft en willen dat ook uitstralen op hun bruiloft. Ik vind heel belangrijk dat ik hun liefde kan zien – kan voelen! En dat ze echt genieten van het hele proces in aanloop naar hun dag.”

En hoe ziet die dag er vervolgens uit? Kun je jouw ideale bruiloft omschrijven?

“Ja zeker! Dat is een heel weekend in het buitenland met een intiem gezelschap, waarbij het echt draait om de liefde. Eigenlijk een weekend met vrienden en familie waar tussendoor ook nog getrouwd wordt.

Ik hou van de klassieke fine art stijl, waarbij een bruidspaar over twintig jaar terugkijkt naar de foto’s en nog steeds blij wordt van de tijdloze stijl. Daarnaast ook veel bloemen en verder less is more. Niet teveel tierelantijn of ballonnen, behalve wanneer die super tof gestyled zijn door experts!

Een draaiboek is natuurlijk belangrijk, maar stel dat zouden we bij wijze van spreken het raam uitgooien, dan wil ik nog steeds dat het waanzinnig is en goed loopt. Misschien heb ik nu wel mijn eigen bruiloft omschreven!”

Weddingplanner Lisanne Your Weddingplanner Nederland Trouwen in Frankrijk Dusty Blue

Bruiloftsplanning van A tot Z

Hoe ziet het proces eruit van een bruiloft plannen? Wat kunnen bruidsparen verwachten?

“Het begint allemaal met de kennismaking. Hebben we van beide kanten de juiste klik dan stel ik aan de hand van dat gesprek een offerte op.
Bij het plannen van een bruiloft werk ik een prioriteitenlijst af. Als eerste plannen we een bezoek aan de locatie en vervolgens wordt de fotograaf geboekt. Wanneer het tijd is geef ik de bruid een seintje dat ze voor haar trouwjurk moet gaan kijken, etc. Zo werken we eigenlijk de hele lijst af!

Ik laat het bruidspaar te allen tijde alles zelf kiezen natuurlijk. Sommige bruidsparen vinden het lastig bepaalde keuzes te maken, zoals bijvoorbeeld het bepalen van de stijl van de bruiloft. Dan ben ik er om hen te helpen en te adviseren. Verder onderhoud ik alle contacten met de leveranciers en maak afspraken met betrekking tot de tijden etc. Ik ontlast het bruidspaar volledig en doe echt alles voor hen!

Qua leveranciers heb ik een groot netwerk in de fine art branche. Dit zijn eigenlijk altijd de leveranciers die ik adviseer aan mijn bruidsparen, omdat ik weet dat ze geweldige kwaliteit leveren en ik op hen kan vertrouwen. Natuurlijk komt het wel eens voor dat bruidsparen net iets andere wensen hebben, waar de fine art stijl niet bij past. Ook voor die bruidsparen ken ik genoeg leveranciers waarvan ik weet dat ze bij hun wensen passen en dat ze goed werk geleverd krijgen.”

Hoe lang van te voren raad jij aan dat bruidsparen contact met jou opnemen?

“Normaal gesproken boekt een bruidspaar mij (ruim) een jaar van tevoren.

Wanneer je ongeveer een jaar voor data start met het organiseren, heb je de meeste kans op de locatie en leveranciers waar jullie écht gelukkig van worden. Tegenwoordig vliegen locaties en bijvoorbeeld fotografen als warme broodjes over de toonbank, dus wil je er vroeg bij zijn. Maar ook voor het uitzoeken van jouw jurk. Een jurk heeft enige tijd nodig om besteld te worden en op maat gemaakt te worden. Daarnaast is het organiseren van jullie bruiloft een feestje, dus er ruim de tijd voor nemen is het állerleukste!”

Weddingplanner Lisanne Your Weddingplanner Nederland Trouwen in Frankrijk Dusty Blue

Komt het ook wel eens voor dat je gevraagd wordt last-minute een bruiloft te plannen?

“Ja, dat is wel een paar keer voorgekomen. Ik heb een keer een bruiloft in een half jaar gepland en een tijdje geleden nog één binnen twee weken! Dat bruidspaar had hun bruiloft al twee keer verzet wilde nu zo graag trouwen dat ze er toch voor gingen. Het was een heel intieme bruiloft met twaalf daggasten en het diner met twee dierbare vrienden. Daar zat qua plannen voor mij natuurlijk veel minder tijd in dan in een grote bruiloft. Maar zo last-minute komt niet vaak voor.”

Welk budget heeft een bruidspaar nodig om jou te boeken als weddingplanner?

“Om mij te boeken zit je al snel aan de 5.000 euro. Daarvoor plan ik een ééndaagse bruiloft van A tot Z. Voor een bruiloft van een heel weekend is de prijs hoger. Dit laatste wordt steeds populairder, maar de ééndaagse bruiloften zijn nog steeds in de meerderheid.”

Weddingplanner Lisanne Your Weddingplanner Nederland Trouwen in Frankrijk Dusty Blue

Het leven van een weddingplanner

Hoe ziet jouw werkdag eruit tijdens een bruiloft?

“Vaak slaap ik door de adrenaline heel slecht en word ik te vroeg wakker. Voor ik de auto in stap pak ik mijn koffer en het draaiboek. Mijn koffer zit vol handige spullen die tijdens een bruiloft van pas kunnen komen: naald en draad, pleisters, verzorging na een insectenbeet, Rennies, paracetamols, panty’s, stropdassen, echt van alles!

Ik vertrek vroeg naar de locatie om te zorgen dat daar alles klaar staat. Ondertussen communiceer ik met de leveranciers om er zeker van te zijn dat bijvoorbeeld de visagist en de fotograaf er op tijd zijn. Ook houd ik ’s ochtends contact met het bruidspaar. Ik app altijd even om te peilen hoe ze zich voelen en of ze een goede nacht hebben gehad.

Wanneer het zo ver is ontvang ik de gasten op locatie en begeleid ik de ceremonie. Ik zorg dat de gasten op de juiste plek zitten, dat de ambtenaar er klaar voor is en dat de muziek goed is. Op het moment dat de bruid klaar is om binnen te komen ben ik er altijd bij om te zorgen dat ze ontspannen is, om haar jurk goed te leggen en te zorgen dat de deuren op tijd open gaan. Tijdens de ceremonie probeer ik altijd een momentje te gaan zitten en te luisteren, omdat dat heel mooi is!

Daarna check ik even in de keuken of alles loopt. Is de taart binnen? Wordt de champagne ingeschonken? Dat is natuurlijk essentieel! Het “proost” moment loopt vaak over in een borrel. Tussendoor zijn er portretfoto’s met familie en vrienden en bespreek ik met de fotograaf waar we die foto’s maken. Ik probeer dat binnen een half uur te realiseren. Het is nou eenmaal niet het leukste moment van de dag en daarom is het fijn als dat vlot verloopt, zodat iedereen daarna verder kan borrelen.

Terwijl dat aan de gang is, check ik het diner en de tafels met naamkaartjes en zorg ik dat er een cadeautafel komt. Tijdens het diner zorg ik dat de speeches in de juiste volgorde plaatsvinden en dat de keuken hiervan op de hoogte is. De locatie maakt tijdens het diner vaak de feestzaal klaar, waar de gasten na het diner heengaan. Als het feest begint zorg ik dat het diner wordt opgeruimd. Meestal houdt het mijn werkdag op wanneer de openingsdans is geweest, maar het komt ook regelmatig voor dat ik tot het einde blijf, dat ligt echt aan het draaiboek en wat er nog moet gebeuren. Soms verplaats ik alle cadeaus naar de bruidssuite of naar de auto. Dat is maar net wat het bruidspaar wenst. En dan ga ik na één wijntje en hele drukke dag naar huis!”

Een intensieve dag! Doe je dat allemaal alleen of werk je ook met een assistent? En hoeveel bruiloften doe je per jaar?

“Ik werkte voorheen helemaal alleen! De enige assistentie die ik had was van een oud-stagiaire. Zij edit mijn vlogs. Ik vlog het leven van een weddingplanner en post één keer in de maand. Hierbij neem ik mensen echt mee in wat een weddingplanner nou eigenlijk allemaal doet.

Maar ondertussen heb ik 2021 Sanne aangenomen. Zij gaat voor mij het onderdeel styling uit handen nemen. Sanne heeft hier een goed oog voor en vind het super leuk om te doen. Ze gaat met de bruidsparen in gesprek, maakt daarna een moodboard en zorgt zo dat de visie van het bruidspaar werkelijkheid wordt.

In principe heb ik ruimte om zo’n tien tot vijftien bruiloften per jaar te verzorgen. Er gaat veel aandacht en tijd in een bruiloft zitten en ik wil mijn bruidsparen mijn volledige aandacht kunnen geven. Als ik te veel bruiloften zou plannen is het moeilijker zo persoonlijk betrokken te blijven en dat vind ik juist heel belangrijk!

Het organiseren en uitvoeren van een bruiloft is zo intiem en de band die ik in die tijd opbouw met mijn bruidspaar is bijzonder. Uiteraard is met elk bruidspaar de connectie anders, maar dat de connectie er is en moet zijn is zeker. Door mijn ervaring weet ik waar de knelpunten liggen en waar je over na moet denken. Naast praktische punten, ben ik vaak ook een luisterend oor. Eventjes appen over iets waar een bruid wakker van heeft gelegen, of even bellen om te vragen hoe het is en wat de volgende stap is. Dit soort persoonlijke aandacht vinden veel bruiden ontzettend fijn. Gewoon even kletsen met iemand die heel de dag over bruiloften praat! Dit vind ik heel belangrijk en op deze manier wil ik klaar staan voor mijn bruidsparen.”

Weddingplanner Lisanne Your Weddingplanner Nederland Trouwen in Frankrijk Dusty Blue
Uit de blog Trouwen in Frankrijk

Meer services bij Your Weddingplanner

Regel jij ook de styling van een bruiloft?

“Voorheen niet, maar door de komst van Sanne kunnen we hier nu wel meer mee aan de slag gaan. Naar mijn mening kun je niet én stylist én weddingplanner tegelijk zijn van een bruiloft, omdat je jezelf niet kunt splitsen. Werk je echt met een team, dan is dat wel mogelijk, maar wanneer je alleen bent is dat lastig. Ik denk dat je dan als stylist en als weddingplanner niet volledig kunt inzetten. Er worden aan alle kanten dingen van je gevraagd en verwacht en dan kan dat heel lastig zijn. Ik vind styling wel heel erg tof, maar word gelukkiger van plannen! Nu Sanne er is kunnen we styling aanbieden in combinatie met mijn taak als weddingplanning of ceremoniemeester.”

Je bied jezelf aan als weddingplanner en als ceremoniemeester. Wat is het verschil?

“Als weddingplanner organiseer je de hele bruiloft van A tot Z. Als ceremoniemeester ben je het aanspreekpunt voor de gasten en regel je alles op de dag zelf en niet in de planning vooraf. Vaak vragen bruidsparen een broer, zus of vriend(in) als ceremoniemeester, maar het is eigenlijk een hele drukke taak.
Ik neem enkel als ceremoniemeester wel bepaalde taken uit handen, zoals het draaiboek maken, maar alleen als weddingplanner regel ik echt alles.”

Tips voor jullie bruiloft

Heb je nog tips voor bruidsparen die beginnen aan de planning van hun bruiloft?

“Geniet van alle voorbereidingen en heb echt geen stress! Het komt allemaal wel goed. Zit je bijvoorbeeld in over het weer? Zorg dat er twee plannen zijn, voor nat en droog weer. Je hebt het niet in de hand! Regent het toch, probeer er dan niet verdrietig om te zijn, want het wordt hoe dan ook een prachtige dag!”

Your Weddingplanner voor jullie bruiloft!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Lisanne voor jullie bruiloft kan betekenen? Bekijk haar portfolio met beelden van echte bruiloften, lees de reviews en neem contact op via de persoonlijke leverancierspagina van Your Weddingplanner!

Alle fotografie in deze blog werd verzorgd door Jessica Photography

Lisanne Kamp is Your Weddingplanner!

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM