Gaan jullie trouwen en ben je benieuwd naar de ervaring van een andere bruid? Graag deel ik mijn persoonlijke ervaring als bruid en in deze blog vertel ik je dan ook alles over mijn eigen trouwdag!
Hoe zag onze dag eruit? Welke keuzes hebben wij gemaakt en waarom? En welke fantastische leveranciers hebben onze dag mogelijk gemaakt? Je leest het hier! En natuurlijk laat ik je de geweldige foto’s zien die zijn gemaakt door bruidsfotografe Elisabeth van Lent.
Ik ben ontzettend enthousiast mijn verhaal hier met je te mogen delen hoop dat het je inspireert bij de keuzes die jullie gaan maken voor jullie trouwdag!

Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen

Onze trouwdag in Culemborg

Eén van de eerste dingen waarmee wij aan de slag zijn gegaan is het vinden van de trouwlocatie. Als voormalig bruidsfotograaf heb ik veel trouwlocaties in Nederland mogen bezoeken. We hadden dan ook al snel een lijst met opties voor onze eigen dag.
Sinan komt uit Den Haag en ik ben geboren en getogen in Culemborg, wat in het midden van Nederland ligt. We wilden onze gasten niet al te lang laten reizen en zochten daarom naar een trouwlocatie rondom Den Haag of Utrecht. Nadat we een aantal locaties hadden bekeken herinnerde ik mij een mooie locatie in Culemborg: VRIJ.

VRIJ ligt vlak buiten de stad aan een dijk, op een eigen landgoed. Het bood alles waar we naar zochten! Een mooie omgeving, veel parkeerplek, de mogelijkheid om eigen leveranciers in te huren en de hele dag op één locatie door te brengen.
Eén van de adviezen die ik altijd geef aan bruidsparen is om naast het plan om buiten te trouwen ook een binnenplan te maken voor als het slecht weer is. Wij trouwden eind september en omdat het weer dan alle kanten op kan vond ik het belangrijk dat het bij de locatie ook van binnen mooi is. Dit is bij VRIJ zeker het geval! Onze trouwdag heeft uiteindelijk volledig binnen plaatsgevonden en dat was op deze locatie echt perfect!

 Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent La Lettre Kalligrafie Bella Belle Shoes

De bruiloft stationery

De stationery voor onze trouwdag is ontworpen door La Lettre Kalligrafie. De volledige set bestaat uit de uitnodiging, het welkomstbord, onze geloften boekjes en naamkaartjes voor de dinertafel.

Ook ben ik gek op de door La Lettre handgemaakte zijde linten! De uitnodigingen, onze geloften boekjes en de naamkaartjes zijn gestrikt met een smal lint in de kleur rose gold. Aan mijn bruidsboeket hangen lange, brede stroken in de kleuren nude en champagne.

Mijn bruidskapsel, make-up en schoenen

Wie ik zou vragen voor mijn bruidskapsel en make-up was niet moeilijk. Marianne Roza van The Beautiful Bride Company ken ik vanuit mijn werk als bruidsfotograaf en ik hou enorm van haar stijl! Omdat ik graag een sluier wilde, maar deze niet traditioneel wilde dragen, besloten we tijdens de proefsessie voor een laag opgestoken bruidskapsel te gaan. Mijn sluier is hier met een kammetje onder gestoken. Marianne maakte mijn bruidskapsel helemaal af met een prachtige haarspeld van Poirier van The Beautiful Bride Shop.

Het zal misschien geen geheim voor je zijn: ik hou van rijke, verfijnde details. En mijn kennismaking met Bella Belle Shoes was dan ook liefde op het eerste gezicht! Ik hou van hun ontwerpen en kon dan ook niet anders dan Bella Belle schoenen dragen op mijn trouwdag!

Een grappig feitje: deze Bella Belle’s kocht ik al twee jaar eerder voor een editorial shoot en met vooruitziende blik bestelde ik ze in mijn eigen maat. De shoot heeft nooit plaatsgevonden, dus besloot ik ze te bewaren voor als ik ooit zelf zou gaan trouwen! De meeste bruiden zoeken schoenen bij hun trouwjurk, maar ik zocht een jurk bij deze schoenen.

 Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen The Beautiful Bride Company

Trouwen in Hugo Boss

Nog voor we onze bruiloft echt gingen plannen zei Sinan al dat hij graag een pak van Hugo Boss wilde. Zo gezegd, zo gedaan! Zijn driedelig kostuum is donkergrijs en samen met zijn schoenen, riem, manchetknopen én bril van Hugo Boss. Zijn overhemd is dezelfde tint wit als mijn trouwjurk en samen met zijn stropdas en pochet van Profuomo.

En zie je dat cadeautje hierboven? Een horloge van Hugo Boss om zijn look helemaal af te maken! Knapperd!

Mijn trouwjurk voor onze trouwdag

Er was slechts één passessie met een stuk of acht jurken nodig om mijn jurk voor onze trouwdag te vinden! Ik koos voor een jurk van Pronovias, gemaakt van kant en met een hoge neklijn en lage rug. De rok heeft een A-lijn model, mijn persoonlijke favoriet, met een sleep. Mijn moeder en twee vriendinnen zeiden direct: ‘Dit is hem!’
Het werd nog heel even spannend. De jurk bleek een vrij lange levertijd te hebben en zou er niet op tijd zijn voor onze bruiloft. Het pasmodel dat ik droeg was echter pas een paar dagen in het atelier en ik was de eerste die hem aan had. Hij was helemaal nieuw en na overleg werd deze jurk voor mij uit de winkel gehaald!

De first look met mijn vader

Ongeveer een halfuur voor de ceremonie was ik helemaal klaar. Mijn vader en broertje kwamen naar boven voor een first look. Dit zal voor mij altijd één van de meest bijzondere momenten van onze trouwdag blijven!
Elisabeth heeft de uitdrukking op mijn vaders gezicht en de emotie in zijn ogen zó geweldig vastgelegd! En mijn broertje die achter hem de trap op komt: het is goud waard! Het zijn twee van mijn favoriete foto’s van onze hele bruiloft en bewijzen hoe belangrijk het is te werken met een professionele fotograaf.

 Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen

Styling van onze trouwdag met bloemen

De styling van onze dag is verzorgd door Oh Happy Day. Lichtroze pasteltinten zijn gecombineerd met robuustere materialen, marmer en gouden en zwarte accenten om het geheel niet over-the-top vrouwelijk te laten zijn. In de styling spelen de bloemen van Bloom Your Life de hoofdrol!
Kristel (Oh Happy Day) en Marte (Bloom Your Life) hebben fantastisch samengewerkt aan het concept voor onze dag en dit prachtig gerealiseerd. Ik zal nooit vergeten hoe onze gasten reageerden toen ze binnenkwamen bij de ceremonie! Van alle bewonderende ‘ooh’s’ en ‘aah’s  stond ik stiekem te genieten in het zijkamertje.

Hoe Kristel de ceremonie heeft bedacht was doorslaggevend om hoe dan ook binnen te trouwen! De zwart stalen ramen van VRIJ maakte het mogelijk voor Marte een enorme bloemenboog te creëren. Een echte blikvanger! Die zee van bloemen vloeit mooi over in de kleinere “tuintjes”, gecombineerd met zwarte lantaarns naast de stoelen van onze gasten.

Persoonlijke ceremonie en geloften

Je hoort steeds vaker dat bruidsparen ceremonieel trouwen. Vaak omdat ze de hele dag op één locatie willen blijven en niet op de dag naar het stadhuis willen. Een trouwambtenaar boeken om, op een zaterdag, wettelijk op locatie te trouwen is niet goedkoop en voor onofficiële trouwlocaties moet bovendien een vergunning worden aangevraagd. Iets meer gedoe en kosten, maar wij kozen ervoor om beide te regelen.
Het was voor ons écht onze trouwdag en gevoelsmatig was dat niet compleet zonder voor de wet te trouwen. Maar denken jullie daar anders over, dan is dat natuurlijk helemaal prima!

Om onze ceremonie extra persoonlijk en intiem te maken schreven wij onze eigen geloften. Overwegen jullie dit ook dan geef ik je graag meer tips!
Ook heeft de trouwambtenaar anekdotes en verhaaltjes van vrienden en familie verwerkt in haar verhaal. Dat was zo leuk!

 Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen Oh Happy Day Styling Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen Oh Happy Day Styling

Een heerlijke bruidstaart en de fotoshoot

Direct na de ceremonie vierden we ons huwelijk met een toost en taart. Na vooraf veel proeven kozen we voor mini-bruidstaartjes met een grotere taart om aan te snijden. De smaken van alle taartjes zijn hetzelfde. Het gebak komt uit de bakkerij van Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt.

Robèrt maakt geen unieke bruidstaarten, maar omdat we zijn gebak het allerlekkerste vonden bedachten we hier zelf een creatieve oplossing voor. We vroegen de bakkerij de taart en mini-taartjes blanco te laten, op het roze toefje met bladgoud en de witte chocoladekrul na.
Op de ochtend van onze trouwdag heb ik, voor mijn haar en make-up begon, zelf op alle mini-taartjes een verse braam geplaatst. Dit creëert weer dat donkere accent dat terugkomt in de gehele styling. Bloom Your Life heeft de grotere bruidstaart gedecoreerd met verse bloemen en bramen.
De tafel werd, terwijl wij boven elkaar het ja-woord gaven, prachtig neergezet en gestyled door Oh Happy Day.

Terwijl onze gasten genoten van hapjes en drankjes, zijn wij een half uurtje terug naar boven gegaan. De stoelen van de ceremonie waren opgeruimd en in de lege ruimte konden we prachtig foto’s maken met de hoge bloemenboog op de achtergrond.

 Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen Oh Happy Day Styling Robert van Beckhoven Bruidstaart Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen Oh Happy Day Styling Robert van Beckhoven Bruidstaart Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen

Ontspannen receptie in plaats van feest

Sinan en ik zijn beide geen feestbeesten. Geef ons maar een gezellige avond samen of met vrienden, in plaats van suizende oren en een DJ. Een bruiloft moet passen bij wie je als koppel bent en daarom besloten wij ‘s avonds geen feest te organiseren. In plaats daarvan plande we een ontspannen middag met hapjes en drankjes in overvloed en nodigde we hiervoor extra familie, vrienden en collega’s uit.
Zo hebben we even met iedereen kunnen praten, foto’s gemaakt en rustig kunnen genieten van de dag. En nog steeds vloog die voorbij!

Er waren in totaal acht kleine kinderen bij onze bruiloft. Om de ouders ook wat rust te geven vroegen we Oh Happy Day een kinderhoekje te maken waar de kinderen konden spelen. Ook regelde we van de ceremonie t/m het diner een oppas. Zo konden de ouders ook rustig genieten van het diner.

Een uitgebreid en intiem diner als afsluiting van onze trouwdag

Na het afscheid met de meeste gasten, volgde een diner met een kleine groep familie en vrienden. De ruimte waar eerst de ceremonie had plaatsgevonden werd in de loop van de middag omgetoverd voor het diner. Ook dit is weer een geweldige creatie van Oh Happy Day en Bloom Your Life!

We genoten van een driegangen shared dinner en hebben lang nagetafeld; precies zoals dat bij ons past.

Voor ons was dit een perfecte bruiloft!

 Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen Oh Happy Day Styling Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen Oh Happy Day Styling Onze Trouwdag in Culemborg Dusty Blue Elisabeth van Lent Bloom Your Life Bruiloft bloemen Oh Happy Day Styling

Fotografie: Elisabeth van Lent | Styling: Oh Happy Day | Bloemen: Bloom Your Life | Stationery en linten: La Lettre | Haar & Make-up: The Beautiful Bride Company | Bruidsjurk: Pronovias | Bruidsschoenen: Bella Belle Shoes | Oorbellen: Elke van Herck | Haaraccessoire: The Beautiful Bride Shop | Bruidegom: Hugo Boss en Profuomo | Bruidstaart: Bij Robèrt | Locatie: VRIJ in Culemborg | Catering: PUUR

Dit is het eerste verhaal over mijn ervaring als bruid. Binnenkort deel ik graag meer met je over het planningsproces, het draaiboek en de kosten van onze dag.

Heb je naar aanleiding van mijn verhaal vragen, stel ze gerust of stuur een berichtje via het contactformulier!

Mijn ervaring met het plannen van onze bruiloft

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM