Hoor je het jezelf nog roepen? “Ik word echt geen bridezilla hoor!”. Terwijl je nu het gevoel hebt dat de stress van het plannen van de bruiloft toch wel toeslaat. Don’t worry en geloof ons als we zeggen dat iedere bruid hiermee te maken krijgt. Stress is normaal tijdens het plannen van jullie bruiloft en vooral geen reden om nog meer te gaan stressen. Om dat te voorkomen, geven we je een aantal tips om te zorgen dat de planning leuk en positief blijft!

Maak een realistische trouwbudget(planning)

Eén van de grootste stressfactoren bij het plannen van een bruiloft is het budget. Is er wel genoeg gebudgetteerd? Hoe ver kunnen we er eventueel overheen gaan? Kunnen we schuiven in de budgetplanning? Dat zullen vragen zijn die meerdere malen door je hoofd gaan spoken. De fout die veel bruidsparen maken is dat zij bedenken wat zij aan ieder onderdeel uit willen geven, zonder eigenlijk te weten wat het kost. Een wedding planner kan je hier heel goed bij helpen. Schakel je deze niet in? Zoek dan op internet of bel een aantal leveranciers om te kijken wat de prijzen ongeveer zijn van leveranciers die jij graag op de bruiloft wilt. Voeg alles samen in één document, reken daar minstens 10% onvoorziene kosten bij en vergeet ook niet te denken aan eventuele extra’s zoals cadeautjes voor de gasten die geholpen hebben en fooien.

Zorg dat jullie vanaf het begin een team zijn

Het is niet gek dat jij als bruid meer plant hij, maar zorg wel dat je geen beslissingen zonder elkaar neemt. Hoe verleidelijk het ook is om het zelf te doen en hoe vaak je partner misschien ook zegt dat jij alle vrijheid hebt, het moet een dag worden van jullie samen. Zorg dat je blijft praten over de bruiloft en dat je op dezelfde lijn blijft. Zo voorkom je discussies over bijvoorbeeld het budget, de gastenlijst en het kiezen van de leveranciers. Voordat je een definitieve beslissing maakt, ga samen zitten en vertel elkaar hoe jullie dat bepaalde onderdeel van de bruiloft voor jullie zien. Blijven communiceren is de beste manier om discussies (en dus stress) te voorkomen.


Foto: Gert Huygaerts 

Zorg voor realistische verwachtingen van je bruiloft

Dit geldt zowel voor de verwachtingen van de gasten als die van jezelf. Laten we beginnen met de eerste. Familie en vrienden kunnen enorm betrokken zijn bij jullie bruiloft – wat fantastisch is – maar het kan ook overweldigend zijn. Kiezen jullie voor een informele, geen religieuze of geen traditionele bruiloft? Dan is het goed om dat direct aan je ouders en/of vrienden te laten weten. Hetzelfde als je kiest voor een intieme bruiloft en dus niet iedereen zal uitnodigen. Dit zorgt dat er geen verkeerde verwachtingen of verwarringen ontstaan over jullie bruiloft. Naast de verwachtingen van je gasten managen, is het ook belangrijk om dat bij jezelf te doen. Je hoeft niet de ‘perfecte’ bruiloft te hebben. Dat bestaat niet en je wordt teleurgesteld als je daarnaar streeft. Je hoeft bijvoorbeeld niet af te vallen of een mooiere huid te hebben om er prachtig uit te zien. Je hoeft geen 120 gasten, een enorme witte jurk en een taart van 8 lagen te hebben om een fantastische bruiloft te hebben. Zorg dat jullie samen bedenken wat belangrijk is voor de bruiloft en met wie je dit moment wil vieren en realiseer dat het draait om het feit dat jullie voor eeuwig jullie liefde gaan verbinden. De rest is bijzaak.

Kies prioriteiten om bruiloft-stress tegen te gaan

Dit zul je misschien al vaker gelezen hebben, maar het is enorm belangrijk om prioriteiten te stellen voor de bruiloft. Het “probleem” is alleen dat bruidsparen vaak als prioriteit het eten, de locatie, de fotograaf en/of de muziek kiezen. Allemaal elementen die het meeste geld kosten. Om te voorkomen dat dit een stressfactor wordt (en dat jullie over het budget gaan) adviseren wij om een maximum van twee prioriteiten te kiezen. You can do it! Kies bijvoorbeeld voor de trouwfotograaf en het entertainment. Je zal nog steeds een fantastische locatie vinden en genieten van heerlijk eten, ook als dit niet bovenaan de prioriteitenlijst staat. Maar je bent dan waarschijnlijk minder teleurgesteld als je niet je nummer één voorkeur voor alles kunt kiezen. Compromissen sluiten is het antwoord.

Zo, dat zijn vast vier stappen die jullie kunnen zetten naar een minder stressvolle planning van jullie bruiloft. Er is nog veel meer, wij zijn nog niet uitgepraat over dit onderwerp. Zie hier deel 2!

Maak het plannen van je bruiloft minder stressvol – deel 1

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM