Een maand geleden hebben we al vier stappen gegeven die jij kunt zetten om het plannen van je bruiloft minder stressvol te maken. Deze blog is onwijs goed ontvangen en jullie wilden graag meer, dus bij deze! Nog vier tips om met minder stress te genieten van alle voorbereidingen.

Kies een bruiloft squad

Het organiseren van je bruiloft is zo veel leuker als je het kunt delen! Verdeel een aantal van de taken onder je vrienden en familie. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het kan zijn om dingen uit handen te geven (je bent een weddingplanner of je bent het niet), maar waarom zou je zelf 150 bedankjes maken als je dat ook samen met je vriendinnen kunt doen? Het betrekken van anderen bij de planning maakt het speciaal, zij betekenen immers veel voor jullie en tijdens de bruiloft zal het ook voelen alsof je het echt met z’n allen gedaan hebt. Dus regel een stel vrienden die bijvoorbeeld het vrijgezellenfeest organiseren, meehelpen DIY’en, gasten placeren en fooien geven aan de leveranciers.

Foto: Studio Phylicia

Zeg ‘nee’ om stress te voorkomen

Dit klinkt misschien heel cheesy, maar net als dat dit enorm belangrijk is in het ‘gewone leven’, is dat het ook bij het plannen van je bruiloft. Als je familie en vrienden veel willen inbrengen en honderden ideeën hebben, is dat natuurlijk super leuk. Maar juist omdat het zo leuk is dat ze meedenken, kan het moeilijk zijn om nee te zeggen. Ondanks dat jij en je verloofde de bruiloft heel anders voor jullie zien. Leer om advies tot je te nemen en te luisteren, maar wel altijd dicht bij jezelf te blijven met betrekking tot de keuzes die jullie maken.

Kies een bepaald moment om aan de bruiloft te werken

Jullie zijn waarschijnlijk allebei druk, hebben eigenlijk al niet genoeg quality time samen en als je dan samen bent gaat het ook altijd over beslissingen die nog genomen moeten worden voor de bruiloft. Zonde! Kies een bepaald moment in de week om aan de bruiloft te werken, bijvoorbeeld iedere donderdagavond of zondagmorgen. Als je dit doet, voelt het alsof de planning veel meer gestructureerd verloopt, het niet jullie gehele leven overneemt en worden er geen dingen vergeten omdat je er wekelijks aandacht aan geeft.

Maak een planning voor het regelen van de bruiloft

Zorg dat je inzichtelijk hebt wanneer wat geregeld moet worden voor de bruiloft. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een hele fijne (gratis!) planning checklist voor je bruiloft. Als je jezelf hiervoor inschrijft, ontvang je de komende tijd van ons iedere keer een overzicht met welk onderdeel van de planning jullie nu zouden moeten regelen. Zo kan je stap voor stap de planning doorlopen en voelt het niet als een oneindige to-do lijst.

Wat doe jij om het plannen van jullie bruiloft minder stressvol te maken? We horen het graag!

Tips voor minder stress tijdens het plannen van je bruiloft – deel 2

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM