home

menu

dusty

blue

Het is een zeer traditioneel element en een klein detail dat snel over het hoofd wordt gezien: de boutonnière of corsage. Een prachtige finishing touch op op de outfit van de bruidegom en de gasten op jullie bruiloft! Natuurlijk gaan ook corsages met hun tijd mee en zijn tegenwoordig een zeer moderne en nog altijd stijlvolle accessoire.
Wat is het verschil tussen een boutonnière en een corsage en hoe worden ze gedragen? Wij vertellen je graag meer en laten je graag zien hoe bijzonder mooi deze accessoire is!

Steeltje omhoog, steeltje omlaag
Corsages bestaan traditioneel uit kleine bundeltje van een paar bloemen die ook in het bruidsboeket verwerkt zijn. Vrouwen dragen een corsage op de bruiloft om de pols of opgespeld aan de linkerkant onder het sleutelbeen, met het steeltje omhoog. Bruidsmeisjes steken de corsage ook wel in het haar voor een nog feestelijkere look.

Voor de mannen bestaat de corsage traditioneel uit een enkele bloem en wordt dan ook wel een boutonnière genoemd. De man draagt zijn boutonnière op de bruiloft volgens de etiquette op de linkerrevers, vlak boven het hart met het steeltje omlaag.
Ook vrouwen dragen tegenwoordig steeds vaker de corsage met het steeltje omlaag. Wij geven ze groot gelijk: de bloemen zijn veel mooier om naar te kijken!

Wie dragen een corsage of boutonnière op jullie bruiloft?
Allereerst natuurlijk de bruidegom! Zijn boutonnière is vaak iets groter en opvallender dan voor de gasten.

Je kunt een boutonnière of corsage geven aan iedereen die extra belangrijk is op jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan jullie ouders, grootouders, broers en zussen, getuigen, bruidsmeisjes en -jonkers, de ceremoniemeester en andere familieleden of vrienden die jullie beschouwen als V.I.P. op jullie bruiloft.

De corsage laat zien dat zij tot jullie inner circle behoren. Ook maakt een corsage het voor vrienden en collega’s eenvoudiger de juiste mensen te herkennen en te feliciteren. Wees wel enigszins kritisch bij het selecteren; de kosten voor corsages kunnen snel oplopen. Bij een goede bruidsbloemist is het starttarief voor corsages circa. 10 euro per stuk.

Moderne boutonnières en corsages
Natuurlijk gaat ook de traditionele corsage met haar tijd mee en maken bloemisten tegenwoordig de meest geweldige creaties. Wij maakte. een prachtige selectie ter inspiratie voor jullie bruiloft en zijn benieuwd of jij nu het verschil ziet tussen de boutonnières en corsages!

CATEGORIE

Moodboard: Blush als kleuren thema voor jullie bruiloft

share on

inspiratie

Een call to action

meer in categorie

CATEGORIE

BLOG TITEL
TWEE REGELS

CATEGORIE

BLOG TITEL
TWEE REGELS

LUXURY PRODUCTS

LUXURY BRIDAL GIFTS AT BRIDAL LXRY BOXES

ORGANIZE

three steps to writing your wedding vows

organize

fine art: a stylish and romantic wedding

meer

CATEGORIE

BLOG TITEL
TWEE REGELS

CATEGORIE

BLOG TITEL
TWEE REGELS

CATEGORIE

BLOG TITEL
TWEE REGELS

CATEGORIE

BLOG TITEL
TWEE REGELS

CATEGORIE

BLOG TITEL
TWEE REGELS

terug