Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, jullie trouwkaart is het eerste wat jullie gasten te zien krijgen van jullie dag. Bepaal dus goed in welke stijl jullie je bruiloft willen vieren en wanneer jullie dit weten, bedenk dan hoe jullie fine art trouwkaart het beste bij jullie visie aansluit. Vandaag een inspiratieblog waarbij wij jullie de mooiste stijlvolle fine art trouwkaarten trends laten zien.

Wat is een Fine art trouwkaart?

Wat maakt een stijlvolle trouwkaart nu fine art? Fine art trouwkaarten zijn trouwkaarten die ontworpen worden voor jullie bruiloft. Een uniek design, welke aansluit bij jullie sfeer van jullie trouwdag. Vaak wordt er gebruik gemaakt van prachtige, materialen. Denk aan handgeschept papier, prachtig lint en lakzegels. Meestal blijft het niet enkel bij een trouwkaart, maar bestaat het uit een gehele bruiloftstationery set, waaronder bijvoorbeeld save the date kaarten, menu kaarten en naamkaartjes voor tijdens het diner. Of je nu gaat voor een strak design of voor romantische letters gekalligrafeerd, een stijlvolle fine art trouwkaart is met persoonlijke aandacht en zorg gemaakt.

Stijlvolle fine art trouwkaarten trends

Wij houden niet zo heel erg van het woord ‘trend’, omdat een fine art bruiloft vaak tijdloos is. Natuurlijk zijn er wel ontwikkelingen, ook binnen de fine art trouwkaarten.

De mooiste stijlvolle fine art trouwkaarten trends van het afgelopen jaar en komend jaar zijn als volgt:

Goud geletterde trouwkaarten

Goud gekalligrafeerde trouwkaarten zijn natuurlijk al jaren favoriet. Inmiddels is het ook mogelijk om digitaal goud te drukken voor een wat modernere look.

Monogrammen op jullie stijlvolle fine art trouwkaart

Monogrammen zijn perfect om jullie fine art trouwkaart een persoonlijke touch te geven. Ze worden ontworpen met de eerste letter van jullie naam, tres chique!

De trends voor stijlvolle fine art trouwkaarten

Prachtig monogram ontworpen door Leintjes Exclusief. Ook is hier een kaart waar de locatie gelegen is bij toegevoegd. – Foto: Alexandra Vonk

Stijlvolle handgeschreven trouwkaarten

Handgeschreven trouwkaarten zijn terug van weggeweest. Het lijkt veel werk, maar tegenwoordig is het mogelijk om het te kopiëren en op jullie luxe fine art trouwkaarten te laten drukken. Maar dan moet je wel een mooi handschrift hebben.

Locatiekaarten

Wij zijn erg fan van getekende locatiekaarten. Zeker als jullie in het buitenland gaan trouwen is het een leuke manier om te laten zien waar de locatie ongeveer ligt.

De trends voor stijlvolle fine art trouwkaarten

Een prachtige fine art trouwkaarten set in de kleur van Dusty Blue, ontworpen door La Lettre Kalligrafie. Kalligrafie, een monogram, prachtig lint, een lakzegel en een mooie pentekening van de route en locatie. – Foto: Alexandra Vonk

Pentekening van jullie trouwlocatie op jullie stijlvolle trouwkaart

Jullie hebben met veel aandacht gekozen voor een bepaalde trouwlocatie. Trouwen jullie in een mooi kasteel, op een mooi landgoed of in een historisch gebouw? Hoe leuk is het dan om jullie trouwlocatie in de vorm van een pentekening toe te voegen bij jullie stijlvolle fine art trouwkaart? Dit is toch wel de fine art trouwkaarten trend van 2018 en wordt alleen maar populairder in het komend jaar.

Lakzegels

Lakzegels werden in vroegere tijden gebruikt om brievenpost te verzegelen, maar ze zijn nu helemaal terug van weggeweest. Het geeft een prachtige luxe uitstraling om jullie enveloppen te verzegelen met een lakzegel, waar wellicht jullie monogram weer op terug komt.

De trends voor stijlvolle fine art trouwkaarten

Een compleet gekalligrafeerde bruiloftstationery set met lakzegels, een locatie tekening en een trouwlocatie tekening, ontworpen door Pen to Paper. – Foto Michelle Wever

Stijlvolle trouwkaarten van plexiglas

Trouwuitnodigingen op plexiglas is voor de minimalistische en moderne bruid. Een hele nieuwe manier van een stijlvolle fine art trouwkaart.

De trends voor stijlvolle fine art trouwkaarten

Het gebruik van Plexiglas is de nieuwe fine art trouwkaarten trend. Prachtige moderne trouwkaarten set ontworpen door Studio Lona. – Foto: Bianca Rijkenbarg

Stijlvolle trouwkaarten met aquarel

Trouwkaarten met aquarel maken dat je fine art trouwkaart er artistiek, stijlvol en elegant uitziet. Zeker in combinatie met kalligrafie. Dit is een fine art trouwkaarten trend die wij vooral dit jaar veel meer zullen zien.

De trends voor stijlvolle fine art trouwkaarten

Een trouwkaarten set waar naast kalligrafie waterverf/aquarel is gebruikt, ontworpen door Julie Ha Calligraphy. We love it! – Foto: Alexandra Vonk

Minimalistische trouwkaarten

Bij minimalistische trouwkaarten wordt er gekozen voor een simpel design en een strak lettertype. Perfect voor een moderne fine art bruiloft. Less is more!

De trends voor stijlvolle fine art trouwkaarten

Een modern en minimalistisch design voor je stijlvolle fine art trouwkaart door Elins Art Studio. – Foto: Elisabeth van Lent

 

Envelop met voering

In de binnenkant van je envelop, de voering, kun je een afbeelding laten drukken. Bij fine art trouwkaarten wordt vaak de locatie of het landschap als afbeelding gebruikt.

De trends voor stijlvolle fine art trouwkaarten

Een complete bruiloftstationery set waar alles samen komt. Hier is ook een envelop met voering te zien, met een afbeelding van de trouwlocatie. Design door Nicnillasink. – Foto: Allen Tsai

Willen jullie ook een stijlvolle fine art trouwkaart?

Hopelijk zijn jullie geïnspireerd geraakt om wat moois te maken van jullie stijlvolle fine art trouwkaart. Op onze Dusty Blue leveranciers pagina staan een paar hele goede trouwkaarten specialisten die alles weten over de mooiste fine art trouwkaarten trends. Zij kunnen samen met jullie iets prachtigs neerzetten wat aansluit bij jullie visie voor jullie fine art bruiloft.

De mooiste stijlvolle fine art trouwkaarten trends

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM