Toen we deze inspiratie verlovingsshoot onder ogen kregen waren we op slag verliefd. Wat een prachtige jurken! Elisabeth stelde een fijn team aan leveranciers samen om jullie te inspireren met deze unieke jurken, die perfect zijn voor je verlovingsshoot. Vandaag delen we op basis van deze shoot, 5 tips voor het vinden van je perfecte jurk voor jullie verlovingsshoot.

1. Een verlovingsjurk waarin je jezelf mooi voelt

De allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven: zoek een jurk waarin je jezelf mooi voelt. Wanneer je op zoek bent naar een jurk, ga niet voor de “wel oké” outfit, maar ga voor de jurk waarin je spontaan blij wordt. Waarin je rondjes wil draaien. Ga voor de jurk die jou laat stralen.

2. Moodboards met verlovingsjurken

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, dan is Pinterest een fijn startpunt. Pin de outfits die je mooi vindt en kijk of er een bepaalde stijl steeds terug blijft komen. Meestal kan je daar goed uithalen wat voor soort outfit je mooi vindt. Als je dat voor ogen hebt is het tijd om wat gerichter te gaan zoeken!

3. Waar en wanneer vindt jullie verlovingsshoot plaats?

Denk, voordat je echt aan de slag gaat met het zoeken van de perfecte jurk, na over de periode waarin je de fotoshoot wilt gaan doen. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te kijken wáár je de fotoshoot gaat doen. Wat voor jurk of outfit past mooi in die omgeving en kan je bijvoorbeeld gaan voor een jurk zonder mouwen of is het toch verstandiger om bijvoorbeeld iets uit te zoeken met lange mouwen? Ga je naar een locatie die wat lastiger te bereiken is? Denk in dat geval na of het wellicht verstandig is om je pas op de locatie zelf om te kleden of om de juiste schoenen pas op locatie aan te doen. (Wat sowieso een gek idee is ;))

4. Een fine art verlovingsjurk

Ga voor tijdloos! Hoewel een extravagante jurk je op dit moment misschien wel hét beste plan van het jaar lijkt – bedenk ook even of jouw 10 jaar oudere zelf hier ook nog zo enthousiast over is. Zo vaak laat je geen professionele foto’s van jezelf maken, dus zorg ook daarin dat je ook later nog heel blij bent met hoe mooi en elegant je er tijdens deze shoot uitzag!

5. Vraag hulp

Via Zalando is kan je tegenwoordig gratis een stylist aan het werk laten gaan. Je laat haar weten wat je goed staat, waar je totaal niet blij van wordt en waar je naar op zoek bent. Met een halfuur / 3 kwartier vragen beantwoorden gaan ze voor je aan de slag. Wedden dat je iets unieks binnen krijgt wat je misschien niet zelf had uitgezocht, maar wat je wel goed staat? Overigens ook leuk als je geen held bent in het uitzoeken van je kleding, maar er wel graag goed uit ziet! 🙂

Organisatie en fotografie Elisabeth Van Lent Photography | Haar & make-up The Bridal Artist | Bruidsboeket Judith Slagter | Haarspeld DRKS | Model Lois Weeber | Rode jurk Ivy & Oak | Nude jurk Jarlo (ASOS) | Bruine jurk Fame and Partners (ASOS)

Hoe vind je de perfecte jurk voor je verlovingsshoot?

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM