Het schrijven en voordragen van je eigen, zelfgeschreven geloften bij het altaar is in Nederland steeds meer in opkomst. Een gelofte is een persoonlijke boodschap en belofte die je naar je aanstaande man of vrouw doet. Wat is er nu mooier dan een persoonlijk moment tijdens de ceremonie waarbij je ieder je ware gevoelens kunt uitdrukken naar elkaar voordat je het ja-woord geeft? Voor sommigen is het best lastig om gevoelens op papier te zetten. Wij geven je vijf tips om je daar een handje bij te helpen.

Tips voor het schrijven van eigen huwelijksgelofte

Tip 1: Maak een gelofte-mindmap

Het kan best lastig zijn om je gedachten meteen in een mooie verhaalvorm op te schrijven. Wat daarbij kan helpen is het maken van een mindmap. Zet de naam van je aanstaande in het midden van een A4 en schrijf daaromheen alle gevoelens en gedachten op die naar boven komen als je aan hem of haar denkt. Deze kun je later uitwerken tot een verhaal.

Tip 2: Herinneringen

Wat zo mooi is aan geloften, is dat je ze heel persoonlijk kunt maken. Wat kan helpen is het beschrijven van herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan de eerste ontmoeting, jullie eerste date, mooie reizen die jullie hebben gemaakt, of misschien heb je wel heel leuke anekdotes? Schrijf deze op en verwerk de mooiste of leukste herinneringen in je gelofte.

Tips voor het schrijven van eigen huwelijksgelofte

Tip 3: Toekomst na jullie huwelijk

Uiteraard hebben jullie ervoor gekozen om te trouwen zodat jullie de rest van jullie leven met elkaar kunnen delen. Schrijf voor jezelf op hoe je die toekomst voor je ziet en welke mooie dingen je nog allemaal met je partner hoopt mee te maken.

Tip 4: Een trouwgelofte mag vol emoties zitten

Je zit vol met pure emoties en liefde, omdat je zo ontzettend veel van je aanstaande houdt en binnenkort gaat trouwen. Uiteraard wil je niks liever dan de rest van je leven met hem of haar doorbrengen. Welke gevoelens komen allemaal naar boven als je denkt aan je grote liefde?

Tips voor het schrijven van eigen huwelijksgelofte

Tip 5: Alles in één

Aan de hand van de voorgaande tips heb je als het goed is al aardig wat tekst op papier gekregen. Al deze mooie losse stukken moeten nu één geheel worden. Neem alles wat je hebt opgeschreven rustig door en bedenk waar je mee wilt beginnen. Vraag jezelf ook af welke insteek je de gelofte wilt geven en wat bij jullie past als stel. Wil je de gelofte met een beetje humor brengen of juist heel puur en emotioneel?

Hopelijk hebben deze tips voor het schrijven van je huwelijksgeloften je een stuk op weg geholpen. Zodra het is gelukt om je gelofte te schrijven, kun je nadenken over een leuke manier om je gelofte te verwerken. Het is natuurlijk geen fraai gezicht om deze van je mobiel of een A4’tje voor te lezen ? Een tof voorbeeld zijn deze toffe ‘His & Her Vows’ boekjes of om deze bijvoorbeeld uit te laten schrijven door de persoon die ook jullie stationery ontwerpt.

Fotografie: Amanda Drost | Geloften boekjes: Weddingdeco.nl

Schrijf je eigen huwelijksgelofte met deze 5 tips!

share on

nederlands

/

english

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM