English

Willen jullie graag een stijlvolle en romantische bruiloft? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Dusty Blue richt zich volledig op deze stijl van trouwen, ook wel de ‘fine art bruiloft’ genoemd of ‘lichte stijl’. Maar wat is fine art? Wat maakt een bruiloft een fine art bruiloft en hoe weet je of dit de stijl is die bij jullie bruiloft past? We leggen het je graag uit en vertellen je meer over onze favoriete bruiloft stijl: fine art.

Wat is fine art?

Fine art is in het buitenland, met name in Amerika, al langer bekend en wordt ook in Europa steeds populairder.
Fine art is oorspronkelijk een artistieke vorm van fotografie. Het is klassiek en tijdloos, maar tegelijk ook heel modern. Het draait om het creëren van schoonheid en verfijning en is heel goed doordacht. Fine art streeft naar hoge kwaliteit en is stijlvol, elegant en heeft boven alles heel bewust gekozen details.
De beste manier om fine art uit te leggen is aan de hand van enkele eigenschappen en beelden die kenmerkend zijn voor deze bruiloft stijl en hoe dit eruit ziet op een fine art bruiloft. 

Bewust gekozen & hoge kwaliteit

Bij een fine art bruiloft wordt overal goed over nagedacht en is alles tot in detail gepland. Hierdoor voelt het alsof ieder aspect van de bruiloft goed verloopt en precies is zoals het bedoeld is, zelfs als er dingen anders lopen. Met veel zorg en aandacht wordt ervoor gezorgd dat het totaalplaatje helemaal klopt. Hiervoor wordt vaak een stylingplan met kleurenpalet samengesteld en worden hierbij de passende materialen uitgekozen. Van de bloemen bij de ceremonie tot de kaarsen op de dinertafels en de gekalligrafeerde uitnodigingen tot de huwelijksbedankjes: alles wordt op elkaar afgestemd en vormt één prachtig geheel.

Rustige & natuurlijke uitstraling

De styling van een fine art bruiloft kan uiteenlopen van heel eenvoudig tot rijkelijk gedetailleerd. De sleutel ligt in het bewaren van een bepaalde rust in het totaalplaatje. Op een fine art bruiloft zie je over het algemeen geen opzichtige of bonte decoraties, maar meer pastelkleuren en verfijnde details met een natuurlijke uitstraling. Denk hierbij aan bloemen en groen, luxe handgemaakte accessoires en natuurlijke materialen als zijde, linnen, steen, hout en marmer.

De locatie speelt hierbij een belangrijke rol. Lichte locaties met stijlvolle ruimtes, prachtige architectuur of een natuurrijke omgeving zijn de perfecte omgeving voor een fine art bruiloft. Een kasteel of landgoed zijn populaire trouwlocaties. Ook zien we tegenwoordig steeds meer koppels kiezen voor trouwen in het buitenland. Hier is een nog groter aanbod in mooie locaties en bijzondere natuur. Vooral trouwen in Italië of Frankrijk is erg populair.

Tijdloos & romantisch

Pasteltinten en natuurlijke kleuren zijn tijdloze, vrouwelijke kleuren met een romantisch gevoel en bieden veel mogelijkheden qua bloemen en mooie textielsoorten. Bij een fine art bruiloft zie je dan ook weinig tot geen bonte of felle kleuren. Wel is er ruimte voor chique donkere accenten die een mooi contrast vormen met het lichte kleurenpalet. Door gebruik van materialen als steen en metaal wordt ook gedacht aan het mannelijke en meer stoere aspect van de styling. Is het geheel mooi in balans, dan heb je een echte fine art bruiloft.

Past de fine art bruiloft styling bij jullie?

De meeste koppels die worden aangetrokken door de fine art stijl hebben waardering voor kunst, fotografie en mode. Je hoeft zelf niet artistiek of modieus te zijn, maar ziet er wel de schoonheid en waarde van in. Trouwen in fine art stijl is voor koppels die houden van een prachtige styling en van kwaliteit boven kwantiteit. Ze houden van een meer klassieke bruiloft en vinden het belangrijk om bepaalde traditionele elementen terug te laten komen in hun dag. Hiermee bedoelen we zeker niets oubolligs! Traditionele elementen zijn bijvoorbeeld het aansnijden van de bruidstaart, het dragen van een sluier of het weggeven van de bruid bij de ceremonie.
Tot slot moeten we ook eerlijk zijn: koppels die kiezen voor een fine art bruiloft hebben vaak een groter budget te besteden dan nodig is voor een gemiddelde bruiloft. Dit is vanwege vaak luxere locaties, styling en kwaliteitsproducten.

Meer informatie over fine art en inspiratie voor jullie bruiloft vind je in onze blogs en social media. Op Instagram en op onze Pinterest vind je fine art inspiratie in overvloed en delen wij graag al onze tips en adviezen voor het plannen van jullie bruiloft.

Fine art leveranciers

Het organiseren van een fine art bruiloft klinkt misschien als veel werk. Gelukkig zijn er genoeg professionals die jullie hierbij willen helpen. Uit ervaring weten wij hoe fijn het is om met gespecialiseerde leveranciers te werken. Zij zijn de investering dubbel en dwars waard!
Bij Dusty Blue zijn de beste fine art leveranciers van Nederland en België al voor je verzameld. Ben je benieuwd naar wat onze leveranciers voor jou kunnen betekenen? Op onze leverancierspagina stellen we ze graag aan je voor en kun je contact met hen opnemen.

Fine art: Stijlvol en romantisch trouwen

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM