Het voorbereiden van je huwelijk kan super leuk zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn. Zeker als je van plan bent om te gaan trouwen in het buitenland. Wij geven je graag wat tips wanneer jullie voor een destination wedding kiezen.

Het kiezen van de juiste trouwbestemming

Kies een trouwbestemming die voor jullie een speciale betekenis heeft of waar jullie een speciaal gevoel bij hebben. Dit kan overal ter wereld zijn. Gaan jullie voor een prachtig uitzicht op de bergen, of houden jullie van lange, witte zandstranden met een turquoise zee? Houden jullie van historische architectuur of van een relaxte sfeer met de beste wijnen en lekkerste eten? Alles kan en mag! Maar check wel even hoe het zit met de weersomstandigheden voor de periode dat jullie gaan trouwen!

Tips voor trouwen in het buitenland

Foto: Alexandra Vonk

Wettelijk trouwen in het buitenland

Wanneer jullie een trouwbestemming hebben uitgekozen, check dan wat de voorwaarden zijn om te trouwen. Kun je überhaupt wel trouwen voor de wet in jullie uitgekozen land? Veel Nederlanders kiezen dan ook voor de makkelijke weg. Ze trouwen in Nederland voor de wet en hebben in het buitenland een ceremonieel huwelijk.

Makkelijk om er te komen?

Hebben jullie een land uitgekozen, dan kunnen jullie op zoek gaan naar de perfecte trouwlocatie. Houdt wel rekening met jullie gasten bij het vinden van jullie locatie. Is er een directe, betaalbare, vlucht? Moet je vanaf de luchthaven nog lang rijden? Of kun je het vanuit Nederland aanrijden? Hoe makkelijker jullie trouwlocatie bereikbaar is, hoe meer uitgenodigde mensen zullen komen.

Vind je droomteam

Niks is belangrijker en fijner dan dat je een goed team om je heen hebt van leveranciers, die professioneel zijn en die jullie wensen begrijpen. Het is handig om een Weddingplanner te hebben die de taal van jullie trouwbestemming spreekt, die ervaring heeft in dat land en die de gewoontes kent. Kijk niet alleen lokaal, maar overal ter wereld kun je jullie droomleveranciers in laten vliegen die jullie visie tot leven kunnen laten brengen.

Bezoek je trouwlocatie

Hebben jullie je trouwlocatie online gevonden? Dan is het zeker aan te raden om ook minimaal 1 keer in real life langs te gaan. Wij raden aan om dit zeker 6 maanden voor jullie trouwdatum te doen. Bekijk en bedenk dan ook direct het back up plan voor als het weersomstandigheden niet zo gunstig zijn.

Fan van trouwen in het buitenland

Ook al is het wat meer plannen, wij zijn absoluut fan van trouwen in het buitenland! Vaak zijn het meerdere dagen die je met je dierbaren doorbrengt en herinneringen voor het leven creëert!

Tips voor trouwen in het buitenland

Foto: Gert Huygaerts

Tips voor trouwen in het buitenland

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM