Veel stellen denken niet direct aan trouwen in de winter wanneer zij hun bruiloft gaan plannen. Toch willen wij graag laten zien dat trouwen in de winter heel knus, romantisch en sfeervol kan zijn. Wij ontvingen deze heerlijke winter bruiloft van fotografe Jessica van Duren. Natuurlijk vroegen wij het bruidspaar Pieter-Jan en Helene een aantal vragen.

Lees snel verder en geniet ondertussen van deze heerlijk beelden van trouwen in de winter.

 

Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? 

Zoals dat tegenwoordig gaat, hebben wij elkaar ontmoet via een dating app. Het zat echter meteen goed met veel berichtjes heen en weer, en op onze eerste ‘echte’ date hebben we tot 3u ‘s nachts samen op café gezeten.

Hoe ging het aanzoek?

Op een afgezonderd plekje van de Angkor Wat tempels in Cambodja is Pieter-Jan op één knie gaan zitten om Helene ten huwelijk te vragen. Het was volledig onverwacht op een ongelooflijk sfeervolle locatie, en er was niemand in de buurt wat het moment heel intiem en speciaal maakte.

Wat bewonder je aan de ander? 

Helene: ik bewonder Pieter-Jan voor zijn geweldige karakter, hij is steeds positief ingesteld en enorm ruimdenkend. Hij kan me ook ALTIJD doen lachen.
Pieter-Jan: haar warm hart en haar zien lachen geeft me altijd een zalig en gelukkig gevoel. Er is na al die jaren nog geen enkel moment geweest van verveling, er is altijd wel iets waar we samen naar uit te kijken en waar we over kunnen vertellen.

Trouwen in de winterTrouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter

Wat was jullie visie voor jullie winter bruiloft?

We zijn eigenlijk vertrokken vanuit de locatie – we wilden allebei een locatie vinden die ons toeliet om zoveel mogelijk gezelligheid in onze bruiloft te brengen. Toen we de prachtige oude schuur zagen in het Kasteel van Hoen waren we meteen verkocht! De rest van het plaatje kwam vanuit dezelfde gezelligheid: warme winterse kleuren (bordeaux, goud en donker/olijfgroen), heel veel kaarsen, een menu met hert, eend en veel chocolade op het dessertbuffet, de perfecte sfeer voor trouwen in de winter De bloemen en het groen (Protea en eucalyptus) waren dan weer een knipoog naar de jaren die Helene in Australië doorbracht met haar familie. De ceremonie was een idee van Pieter-Jan, die de Vliegende Pastoors als ceremoniemeesters had voorgesteld. Zij verzorgen de ceremonie op een humoristische manier die toch ook plaats laat voor de romantische momenten, zoals het uitwisselen van ringen en geloften. Ook dit reflecteerde perfect onze visie voor onze grote dag: veel gezelligheid en gelach!

Trouwen in de winterTrouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter Trouwen in de winter

Wat was jullie meest favoriete moment van de dag?

We hebben echt genoten van heel de dag, maar voor ons sprongen de first look en het gelach tijdens de ceremonie er echt uit. Die momenten staan echt in ons geheugen gegrift.

Hebben jullie tips voor andere bruidsparen die nu aan het plannen zijn?

Zet het vooral naar je eigen hand! Onze bruiloft gaf weer hoe wij zijn als koppel, en het is echt heel fijn dat de gasten op het huwelijk dit ook volledig doorhadden en enorm veel complimenten hierover gaven.

Ook trouwen in de winter?

Willen jullie ook graag trouwen in de  winter? Hierbij een aantal tips.

  • Wanneer je gaat trouwen in de winter, kies dan voor een trouwjurk met lange mouwen, of kies voor een prachtige nep bonten omslag. Dit geeft je outfit direct de winterse sfeer.
  • Je trouwfoto’s komen het mooiste tot zijn recht als ze gemaakt zijn bij natuurlijk daglicht. Wanneer je gaat trouwen in de winter, houd er dan rekening mee dat het al rond 4 uur, half 5 donker wordt. Probeer hier op je dagindeling op te baseren zodat de meeste foto’s in natuurlijk daglicht zijn gemaakt. Jouw trouwfotograaf kan je zeker advies hierin geven.
  • Wanneer je gaat trouwen in de winter en je wilt naar een zonnige huwelijksreis bestemming, dan zal je snel al naar verdere oorden moeten vliegen. Wil je geen 10 uur in het vliegtuig zitten om de zon op te zoeken, stel je huwelijks reis dan gewoon een paar maanden uit.

Team:

Photography: Jessica van Duren | Assistant photographer: Michelle Wever | Ceremony venue: Kasteel van Hoen | Floral design & Rentals: La Sensa | Stationery: Silke Danneels | Wedding Cake: Global Cuisine Catering | Hair & mua: Le Visage | Dress: Pronovias | Groom’s attire: Cafe Costume

Trouwen in de winter op Kasteel van Hoen

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM