Magische zonsondergangen, de prachtige natuur en heerlijke wijnen. Trouwen in Florence is fantastisch!
Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor hun bruiloft een bijzondere beleving te laten zijn voor hun gasten. Ze kiezen niet voor één dag, maar voor een heel weekend met al hun dierbaren, om hun liefde te vieren. Hoe geweldig klinkt dat?
Ook Massimiliano en Felicia kozen voor een heel weekend en organiseerde hun bruiloft in en rondom Florence.

Trouwen in Florence

Romantisch trouwen in Florence; daar koos het bruidspaar voor! De dag begon in de prachtige Villa Gamberaia. Gelegen in de heuvels van Florence, biedt de villa een geweldig uitzicht over de stad. Er hangt een luxe, authentieke sfeer en de villa wordt omgeven door de meest prachtige tuinen. We hebben al vele prachtige trouwlocaties in Toscane voorbij zien komen, maar deze villa is toch echt een pareltje!

De grote, mooie kamers zijn een prachtig decor voor de voorbereidingen, ofwel de getting ready. En de geweldige collectie trouwschoenen van de bruid, met Oscar de la Renta en Manolo Blahnik, maakt ons een tikkeltje jaloers!

Massimiliano en Felicia kozen ervoor om niet op het landgoed van de villa te trouwen maar in het hartje van Florence. Voor de ceremonie werden zij en hun gasten door middel van taxi’s naar het centrum van Florence gebracht. Hier trouwden ze in de kerk San Filippo Neri. Het bruidspaar koos voor minimale decoratie om zo het historische gebouw te eren. Er is enkel gebruik gemaakt van een witte loper en wit tule aan het hoofd van iedere kerkbank. Na de prachtige ceremonie vond de fotoshoot plaats bij Piazzale Michelangelo in Florence.

Het bruidsboeket bestaat uit een mix van Engelse witte rozen en pioenrozen, in ivoorkleuren met een lang blush-kleurig lint. Het kleurenpalet voor de bruiloft is voornamelijk crème en ivoor met een vleugje blush. De ronde diner tafels met de Chiavari stoelen vormen een elegant en romantisch geheel. Om het persoonlijk te maken koos het bruidspaar voor iedere tafel een andere stad als thema, waar een leuk verhaal van het bruidspaar bij hoorde.

Tips voor jullie Italiaanse bruiloft

Na het zien van deze prachtige Toscaanse bruiloft wil je dit natuurlijk ook voor jullie! We geven je graag een aantal tips om rekening mee te houden wanneer je ook wilt trouwen in Florence, of Toscane in het algemeen natuurlijk:

  • Florence is een bestemming die makkelijk is aan te vliegen op de luchthaven van Florence. In een ander deel van Toscane ligt de luchthaven van Pisa. Er vertrekken vanuit Nederland meerdere vluchten per dag. Ook kiezen veel bruidsparen ervoor om met de auto te reizen. Dit is voornamelijk fijn wanneer je een bruidsjurk mee moet nemen. Stop je bruidsjurk namelijk nooit in een ingecheckte koffer! Je wilt niet het risico lopen dat je bruidsjurk niet aankomt. Sommige bruiden kopen een extra stoel in het vliegtuig voor hun bruidsjurk.
  • Wil je rechtsgeldig trouwen in Florence, maar spreek je de taal niet? Dan is een tolk noodzakelijk. Dat hoeft niet een beëdigde tolk te zijn, maar mag ook een familielid of wedding planner zijn. Veel stellen trouwen in Nederland voor de wet en houden bij hun bruiloft in Toscane een symbolische ceremonie.
  • Spreek je geen of onvoldoende Italiaans? Huur dan een ervaren wedding planner in om een hoop stress te voorkomen. Er zijn in Nederland diverse wedding planners gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften in Italië.

En nu, de bruiloft van Massimiliano en Felicia!

Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty Blue Oscar de la Renta schoenen Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty Blue San Filippo Neri San Filippo Neri San Filippo Neri San Filippo Neri Piazzale Michelangelo Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty BluePiazzale Michelangelo Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty Blue Piazzale Michelangelo Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty Blue Piazzale Michelangelo Trouwen in ToscanePiazzale Michelangelo Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty Blue Trouwen in Toscane Trouwen in Toscane Villa Gamberaia Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty BlueTrouwen in Toscane Villa Gamberaia Trouwen in Florence Nancy Twickler Dusty Blue Trouwen in Toscane Trouwen in Toscane

Fotografie: Nancy Twickler

Trouwen in Florence bij Villa Gamberaia

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM