Toen wij deze editorial onder ogen kregen, gefotografeerd door onze Dusty Blue leverancier Elisabeth van Lent in Griekenland, kregen wij direct een ultiem vakantiegevoel. Het warme zonnetje, het heerlijke eten, een land vol met historie en cultuur. Deze fotoshoot neemt je dan ook even mee naar 3000 jaar terug in de tijd. De tijd van de godinnen en de Griekse mythologie.

Griekenland is populair als vakantiebestemming, maar tegenwoordig kiezen steeds meer bruidsparen ervoor om te trouwen in Griekenland en wij geven ze geen ongelijk. Of je nu kiest voor het prachtige Santorini of voor het culturele vasteland…Griekenland heeft veel mooie plekjes.

Tips voor trouwen in Griekenland

Natuurlijk komt er veel bij kijken als je gaat trouwen in Griekenland of elk andere destination bestemming. Wij geven een aantal tips waar je op moet letten om te trouwen in Griekenland.

Tijdstip voor de trouwceremonie in Griekenland

In Nederland is het heel normaal om rond twee/drie uur, midden op de dag, te trouwen. In Griekenland kan het een stuk warmer zijn, dus is het raadzaam om de trouwceremonie aan het einde van de middag te laten plaats vinden. Kijk wel even hoe laat de zonsondergang plaats vindt, want je wilt natuurlijk wel mooie foto’s hebben van alle belangrijke momenten met daglicht.

Fotoshoot in Griekenland

Het mooiste licht van de dag heb je met zonsopkomst en zonsondergang. Het zogenaamde ‘golden hour’. Het zonlicht heeft dan een warme en zachte gloed, wat je trouwfoto’s magisch zal maken. Check met je bruidsfotograaf hoe laat de zon onder gaat en plan daar je fotoshoot omheen.

Rechtsgeldig trouwen in Griekenland

Wanneer je gaat trouwen in Griekenland, of een ander land, dan is het niet zo dat je huwelijk automatisch ook voor de Nederlandse wet wordt erkend. In sommige gevallen geldt dat een trouwakte niet automatisch rechtsgeldig is in Nederland. Wanneer dat zo is, dan moet het document gelegaliseerd worden. De procedures hiervoor zijn per land verschillend. Veel bruidsparen hebben geen zin in deze wettelijke rompslomp en kiezen ervoor om in Nederland voor de wet te trouwen en trouwen in Griekenland met een symbolische ceremonie. Het gebeurt vaak dat er vanuit Nederland dan wel een zelfstandige ambtenaar of BABS ingehuurd wordt die de ceremonie begeleid. Zo lijkt het toch nog officieel en het leuke is, jullie hebben twee trouwdata! Die van je Nederlandse bruiloft en van je Griekse bruiloft.

Zijn jullie nog niet zeker of trouwen in Griekenland iets voor jullie is? Wellicht na het zien van onderstaande prachtige foto’s denken jullie ja! Dit is iets voor ons! En twijfelen jullie nog? Bekijk dan ook deze fotoshoot in Griekenland die wij eerder hebben gepubliceerd.

Trouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in GriekenlandTrouwen in Griekenland

Vendors:

Photography: Elisabeth Van Lent | Workshop: Boheme Workshops organized by Vasia Photography | Design and Styling: Spread Love Events | Floral Design: Celsia Floral | Floral Supplier: Rosanna Monterosso Imports| Hair and Makeup: Frantzeska Make-up & Hair | Hair Accessory: Naturae Design | Bridal Gowns: Bo and Luca from Rituals of Love & Everly Bridal | Silk ribbon: Stella Wolfe | Earrings: Thallo | Planning: White Ribbon Events | Models: New Model Greece | Film Lab: Carmencita Film Lab

Trouwen in Griekenland

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM