Trouwen in Provence, dat klinkt als een sprookje. En dat is deze bruiloft ook, die wij ontvingen van Dusty Blue leverancier Gert Huygaerts. Een prachtig chateau, heerlijk buiten dineren met je geliefden aan prachtige, met bloemen gedecoreerde, tafels en een geweldige bruidsjurk van Berta.  Wat wens je nog meer voor je bruiloft?

Het Amerikaanse stel Anh en Jeff kozen voor een destination bruiloft, ze wilden trouwen in Provence, Frankrijk. Ze hebben altijd al een speciale band met Frankrijk gehad. Bij Versailles hebben ze zich verloofd en Anh heeft in Parijs gestudeerd. Hoe geweldig is het dan om een week lang in het prachtige Chateau de Tourreau te verblijven met al je vrienden en familie.

Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence

Hoe zijn jullie verloofd?

Tijdens een trip naar Versailles in Frankrijk zijn we verloofd. We hadden een prachtige dag gehad tijdens een bezoek aan het chateau van Versailles. Omdat het weer perfect was voor een fietstocht besloten we in het park achter het chateau wat rond te fietsen. Na een lange fietstocht besloten we wat uit te rusten op een stil plekje. Hier heeft Jeff het aanzoek gedaan en natuurlijk zei ik volmondig ja.

Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence

Wat maakte jullie Provence bruiloft zo speciaal voor jullie?

Omdat wij zo veel mooie herinneringen aan Frankrijk hebben, wilden wij dit graag met onze gasten delen. Veel van onze gasten waren nog nooit in Europa geweest.  Daarom besloten wij om Chateau de Tourreau voor een week af te huren, zodat onze dierbaarste familie leden en vrienden konden relaxen en genieten van al dat moois wat Frankrijk te bieden heeft. Trouwen in de Provence heeft een extra dimensie voor ons aan de bruiloft toegevoegd.

Wat is de mooiste herinnering aan jullie bruiloft in de Provence?

De gehele dag was prachtig! We hadden een violist en een harpist die heerlijke live muziek speelden, van prachtige klassieke muziek tot aan Queen. Omdat de gehele dag voorbij is gevlogen kan het best zijn dat ik wat vergeten ben, maar het beste was om onze familie en vrienden in Frankrijk bij ons te hebben, en onze twee honden, om onze liefde te vieren.

Trouwen in Provence Trouwen in ProvenceTrouwen in Provence Trouwen in ProvenceTrouwen in Provence

Vertel eens wat meer over je bruidsjurk.

Ik wist dat ik iets unieks wilde hebben met een slank silhouet. Berta was de perfecte bruidsdesigner voor dat. Deze trouwjurk komt uit de 2016 herfst collectie. De enige trouwjurken winkel in New York die Berta verkoopt had deze bruidsjurk niet meer, maar na het passen van andere bruidsjurken van Berta wist ik dat deze jurk perfect zou passen. Dit was de grootste aankoop die ik ooit heb gedaan zonder dat ik het in het echt gezien had, maar de jurk was perfect!

Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence Trouwen in Provence

Ook trouwen in de Provence?

Hierbij een aantal tips waar je rekening mee moet houden als je ook wilt trouwen in de Provence.

  • De Provence is een bestemming die makkelijk is aan te vliegen op de luchthavens Marseille en Nice. Er gaan meerdere vluchten per dag. Ook met de auto is het nog goed te doen. Wellicht handig wanneer je je bruidsjurk mee wilt nemen. Stop je bruidsjurk namelijk nooit in je ingecheckte koffer. Je wilt niet het risico nemen dat je bruidsjurk niet aankomt. Sommige bruiden kopen een extra stoel in het vliegtuig voor hun bruidsjurk.
  • In Frankrijk is jullie huwelijk alleen rechtsgeldig als een van jullie de Franse natonaliteit heeft of als je in Frankrijk woont. Dit hoeft geen probleem te zijn. De meeste bruidsparen trouwen in Nederland voor de wet en hebben in Frankrijk een ceremonieel huwelijk.
  • Ook al heeft de Provence meer zonuren dan in Nederland, toch is er een kans in het voor- en najaar dat het kan regenen. Bedenk dus altijd een plan B en zorg dat er bijvoorbeeld tenten beschikbaar zijn.
  • Ben je de Franse taal niet machtig? Huur dan een wedding planner in die ervaring heeft met trouwen in de Provence. Scheelt een hoop stress.

Team:

Photography: GERT HUYGAERTS | Planning and Design: LABEL EMOTION PROVENCE | Florals:CANOPEA DESIGN| Venue: CHÂTEAU DE TOURREAU | Gown: BERTA | Makeup: SMAHANE MAQUILLEUSE | Traiteur: HELEN TRAITEUR | Video: GROOVY BABY | Officiant: PETER MADAN WEDDINGS | DJ:  DJ MS-EVENEMENT | Band: BOTTICELLI’S | Rentals: OPTIONS | Shoes: BADGLEY MISCHKA | Placeholders: NICE PLUME

Trouwen in de Provence bij Chateau de Tourreau

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM