Een bruiloft tijdens Corona; er zijn inmiddels genoeg bruidsparen die hier ervaring mee hebben. Veel bruidsparen kiezen onder het motto “Love is not cancelled” voor een bruiloft binnen de beperkingen van de regels. En gelukkig leidt dat vaak tot een heel intieme en bijzondere dag.
Bijzonder is zeker het juiste woord om het verhaal te omschrijven van de Amerikaanse Leah wonend in Amsterdam en Polo uit Duitsland. Hun verhaal neemt je mee van Panama tot Sint Maarten en van Zwitserland tot Amsterdam.
Graag deelt Leah hun verhaal, ervaring en tips over trouwen tijdens Corona en haar trouwdag waarvan zij nu zegt: “Onze dag overtrof al mijn verwachtingen en is één van mijn absoluut favoriete momenten en dagen van mijn leven!”

Dusty Blue Trouwen tijdens Corona Bruiloft Amsterdam Michelle Wever

Voor Corona: Bruiloft op Sint Maarten

Voordat we het hebben over hoe jullie uiteindelijke bruiloft eruit zag: wat waren de oorspronkelijke trouwplannen als Corona niet had bestaan?

“Polo en ik waren van plan om te trouwen in Grand Case op Sint Maarten op 23 april 2021. Op die dag is het vier jaar geleden dat we elkaar ontmoetten.

We houden allebei van reizen, snorkelen en duiken, dus we wilden een plek vinden waar we onze voeten in het zand konden steken en de hele nacht konden dansen met zestig van onze beste vrienden en familie. Omdat hij Duits is en ik Amerikaans zou dit een van de weinige mogelijkheden zijn die we hadden om al onze familie op één plek en in één keer bij elkaar te krijgen. Dit moment samen met iedereen van wie we houden was belangrijk voor ons. We hadden een driedaags weekend gepland om de gezelligheid te verspreiden, met een afterparty op een catamaran.”

Dat klinkt heerlijk! En voorheen was dit “pas” in 2021.. Wat heeft jullie al zo snel doen besluiten om toch al te verplaatsen? 

“We hebben de bruiloft echt uitgesteld omdat we niet wilden omgaan met de stress die de pandemie zou veroorzaken als we de datum in april 2021 zouden houden.

Polo en ik waren net verloofd, in februari 2020 op de top van de Kilimanjaro. Halverwege maart vonden we onze locatie, de planner en het hotel en stuurden we de digitale Save the Dates naar onze gasten. Een week later begon de wereld haar grenzen te sluiten en kwamen Polo & ik vast te zitten in Panama, in één van de strengste lockdowns ter wereld. Nog geen maand later besloten we de bruiloft een jaar uit te stellen, zodat wijzelf noch onze gasten of leveranciers er stress van zouden hebben. Een bruiloft moet leuk en gezellig zijn, niet stressvol!”

Dusty Blue Trouwen tijdens Corona Bruiloft Amsterdam Michelle Wever

Bruiloft tijdens Corona: in Amsterdam

De bruiloft een jaar uitgesteld; jammer, maar niets aan de hand zou je zeggen. Toch was dat niet helemaal het geval hé?

“We hebben het huwelijksfeest een jaar uitgesteld, maar we moesten wel wettelijk trouwen. Polo begon in het najaar aan een nieuwe baan in Zwitserland. De enige manier waarop ik in Zwitserland mocht verblijven en bij hem kon zijn was als we getrouwd waren. Aangezien ik Amerikaanse ben, was het het makkelijkste om te trouwen op de plek waar ik op dat moment woonde: Amsterdam!”

Jullie zouden dus hoe dan ook voor Polo aan zijn nieuwe baan begon eerst voor de wet zijn getrouwd, alleen werd dat nu door Corona iets ingewikkelder. Hoe zag jullie trouwdag er uiteindelijk uit in Amsterdam?

“Oorspronkelijk zouden we gewoon naar het stadhuis gaan en niets vieren, maar dat voelde niet goed. Ik heb Polo overgehaald om dit moment op een klein te vieren, met een klein budget. Maar onze dag overtrof uiteindelijk alle verwachtingen die ik had en is één van mijn absoluut favoriete momenten en dagen in mijn hele leven!

We hebben de dag bewust heel klein gehouden. Alleen onze twee getuigen en beste vrienden die vlakbij woonden waren erbij. We hebben een livestream bij de ceremonie gedaan voor onze families, zodat ze er toch een deel van de dag bij konden zijn. Daarna hebben we een boottocht gemaakt door de grachten (het was prachtig, zonnig weer!) en ontmoette Michèlle voor de shoot. Vervolgens was er een diner in De Kas, waarna we naar de poolhal in Amsterdam gingen voor de afterparty. Hier nam Polo me mee naartoe op onze allereerste date.

Omdat we in Nederland gingen trouwen heeft Polo volgens de Nederlandse traditie het bruidsboeket voor mij uitgekozen en me daarmee verrast op de dag van de bruiloft. Een geweldige knipoog naar de cultuur van de stad waar we elkaar ontmoetten!

We sliepen de avond voor onze trouwdag op verschillende plaatsen. Ik had een Airbnb voor mijn beste vriendin en mij en die ochtend hebben we onze haar, make-up en nagels laten doen. Ik voelde me volledig in de watten gelegd!

Dit was één van de laatste weekenden waarin alles nog volledig geopend was. De dag voelt als een traktatie nu met alle beperkingen en lockdowns. We hebben in één dag met vrienden naar een restaurant, een boottocht én naar de poolhal kunnen gaan. Het voelde een beetje riskant, maar het was het waard. Natuurlijk had niemand in onze groep een aandoening of iets dergelijks en waren we allemaal zowel voor als de dag helemaal gezond.”

Dusty Blue Trouwen tijdens Corona Bruiloft Amsterdam Michelle Wever

Een intieme bruiloft met een knipoog

Wat was (onverwacht) toch heel fijn aan deze kleine bruiloft?

“Dat is verreweg dat we allemaal samen aan één tafel konden zitten en écht van elkaars gezelschap konden genieten. We hebben genoten van de momenten met onze vijf gasten, het eten en de beleving van de dag. Mijn kamergenote zei dat dit de eerste bruiloft was waar ze aan dezelfde tafel mocht zitten als het bruidspaar. Ze voelde zich super speciaal en dat maakte me zo blij!

En het was een geweldige knipoog naar de plek waar Polo en ik elkaar ontmoetten. De stad Amsterdam zal altijd een speciaal plekje in ons hart hebben. Het feit dat we onze afterparty konden vieren op de locatie van onze eerste date was heel bijzonder. We hebben die locatie nu kunnen inplannen op een manier die we anders niet hadden kunnen doen.”

Dusty Blue Trouwen tijdens Corona Bruiloft Amsterdam Michelle Wever

Een groot feest na Corona

Jullie zijn nog steeds van plan om een bruiloft te organiseren op Sint Maarten. Hoe zien die plannen er nu uit?

“Klopt, we zijn nog steeds bezig met het plannen van onze grotere bruiloft in april 2022. We noemen onze ervaring nu “A Wedding in two Acts”. “Act 1” was onze wettelijke ceremonie in Amsterdam en “Act 2″ zal het feest op Sint Maarten zijn. Omdat ik uit het zuiden van de Verenigde Staten kom, wil ik op de juiste manier met die cultuur omgaan en er zijn een paar momenten die ik samen met mijn ouders wil beleven, zoals de vader-dochter-dans, de jurk uitkiezen met mijn moeder en met mijn vader door het gangpad naar het altaar lopen.”

Advies aan andere bruidsparen die trouwen tijdens Corona

Welk advies zou je willen delen met andere bruidsparen die hun trouwplannen hebben moeten aanpassen door Corona?

“Ik ben dol op deze citaat van The Lord of the Rings:

“I wish it need not have happened in my time,” said Frodo. “So do I,” said Gandalf, “and so do all who live to see such times. But that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”

Mijn familie heeft twee zware verliezen geleden als gevolg van de pandemie, vlak voor ons wettelijke huwelijk. ‘Morgen’ is nooit gegarandeerd, het enige wat je kunt doen is met volle teugen genieten van de dag die je vandaag hebt gekregen. Wacht niet om met de liefde van je leven te trouwen!

Ga je gang en doe het! En vier het zo goed mogelijk. Ik wilde er zeker van zijn dat als wij onze “Act 2″ om welke reden dan ook niet zouden krijgen, ik me wel getrouwd zou voelen en het gevoel zou hebben dat we de dag die ons gegeven is naar ons beste kunnen hebben gevierd.

Dit was wat dat betreft het meest bijzondere geschenk, omdat ik niet het gevoel heb dat ik nu wacht op 2022 om met Polo aan de toekomst te beginnen. We hebben niet het gevoel dat ons leven op pauze staat. We kunnen doorgaan en aan de slag gaan en ons leven opbouwen en het grotere feest houden wanneer het bedoeld is: zodra we allemaal weer veilig samen kunnen zijn.”

Dusty Blue Trouwen tijdens Corona Bruiloft Amsterdam Michelle Wever Dusty Blue Trouwen tijdens Corona Bruiloft Amsterdam Michelle Wever

Bruidsfotografie door Michèlle Wever

Voor de fotoshoot op hun trouwdag boekte Leah & Polo Dusty Blue leverancier Michèlle Wever als hun fotografe. Over hun ervaring met Michèlle schrijft Leah:

“Ik ben zo blij dat we Michèlle onze trouwdag hebben laten fotograferen! We hebben zo’n geweldige tijd gehad met onze vijf gasten en je kunt die sfeer voelen in haar foto’s. Haar kijk, professionaliteit, vermogen om ons te laten poseren, de kleuren – deze foto’s zijn magisch! Ik krijg een enorme grijns als ik naar ze kijk, want ze nemen me mee terug naar de dag dat ik met de liefde van mijn leven trouwde. Met alles wat er in 2020 gebeurt, vangen deze foto’s het heldere licht tussen alle onzekerheid van de pandemie.

Naast een geweldig eindproduct was de communicatie met Michèlle super. Ze leverde binnen 24 uur na de shoot onze preview en de laatste foto’s binnen twee weken. Geweldige doorlooptijd! Bovendien zijn de geleverde foto’s echte juweeltjes. Het was zo moeilijk om te kiezen welke in het trouwalbum zouden komen. Iedere foto verdient het om op de omslag te komen! We zullen in een toekomstige sessie zeker weer met Michelle samenwerken!”

Alle fotografie in deze blog: Michèlle Wever

Nog meer: een bruiloft tijdens Corona

Na hun grote bruiloft bij Ferme de Balingue drie keer te hebben verplaatst nam bruidegom Louis het heft in eigen handen. Samen met hun weddingplanner organiseerde hij een kleinschalige ceremonie als verrassing voor zijn Marie-Hélène. Intiem met z’n tweetjes. Bekijk hun prachtige dag in Trouwen in de herfst bij Ferme de Balingue.

Ook Marcella en Weslley stond het annuleren van hun grotere trouwplannen niet in de weg van het vieren van hun liefde. Zij vierden hun intieme bruiloft in de Oude Kerk in Voorburg.

Trouwen tijdens Corona: De intieme bruiloft van Leah & Polo

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM