Oktober staat altijd groot omcirkeld in mijn agenda. Dit is namelijk de maand van New York Bridal Fashion Week (NYBFW). Dé walhalla om de nieuwste collecties trouwjurken te bewonderen en natuurlijk direct de laatste trends te spotten. Ik ben er – helaas – zelf nog nooit bij geweest, maar ik volg de Instagram posts, live video’s en andere updates op de voet (zelfs midden in de nacht door het tijdsverschil!). En wat heb ik een aantal fantastische trends gespot! Hoog tijd om deze met jullie te delen.

NO 1. Minimalistisch

Soms heb je niet veel nodig om de show te stelen tijdens de bruiloft. Minimalistische jurken zijn hot! Geen kant, geen 3D effecten en geen hoepels. Mooie stoffen – bijvoorbeeld zijde – zijn essentieel bij deze jurken. En of je dan kiest voor een slip dress, een jurk met lange mouw of open rug, minimalisme staat centraal.


Jurk | Foto via Alexandra Grecco


Jurk | Foto via Savannah Miller

NO 02. Capes

Vergeet de sleep en de sluier, komend seizoen zien we capes! En dan niet zoals roodkapje hem droeg, maar op een manier dat hij mooi aansluit bij je trouwjurk. En of deze nu wijd, getailleerd, lang of kort is: een cape kan altijd.


Jurk | Foto via Alexandra Grecco


Jurk | Foto via Zuhair Murad

 

NO 03. “Detached sleeves”

Vorig en dit seizoen was de off shoulder trend niet weg te denken uit het modebeeld en ook bruidsmode merken speelden hierop in. In 2018 doen ze het anders! Er zitten wel bandjes aan de jurk, maar deze vallen (los) op de schouders. Een off shoulder jurk met een twist en wij vinden het fantastisch!


Jurk | Foto via Alexandra Grecco


Jurk Idan Cohen | Foto Collin Pierson Photography

NO 04. Nude jurken

Vorig jaar zagen we al steeds meer jurken in andere tinten dan wit. Champagne, zachtblauw en zachtroze bijvoorbeeld. Echter heeft die laatste kleur een groter podium gekregen binnen de collecties van 2018 en zagen we steeds meer nude tinten terug op de runway.


Jurk Hailey Page | Foto via JLM Couture


Jurk Naeem Khan | Foto Dan Lecca

NO 5. Halflange jurken

In Nederland ook wel het “the model” genoemd. We zien dit de laatste jaren steeds met één of twee jurken terugkomen in de collecties, maar dit jaar heb ik er veel meer gespot. Grappig dat trends van vroeger toch meermaals terugkomen in de modewereld. Dit zijn namelijk jurken die zo uit de kast van een vrouw in de jaren ’50 zouden kunnen komen. Perfect voor een bruiloft met een vintage touch.


Jurk Inbal Dror | Foto Dan Lecca


Jurk Naeem Khan | Foto Dan Lecca

NO 06. Het pak of de jumpsuit

Yay voor deze trend! Een bruid hoeft in 2018 echt niet meer per se een jurk te dragen. Als jij je veel fijner voelt in een broek, dan is dat helemaal fashion verantwoord komend seizoen. Er zijn namelijk onwijs veel mooie broeken te spotten in de collectie van volgend jaar.

Jurk | Foto via Lihi Hod


Jurk | Foto via Rime Arodaky

Ps. De jurken van Alexandra Grecco en Rime Arodaky zijn verkrijgbaar via Wild at Heart Bridal. Welke trend is jouw favoriet en komt deze terug in jouw trouwjurk?

 

Trouwjurken trends voor 2018

share on

nederlands

/

english

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM