Trouwen in Frankrijk? Oui s’il vous plait! Hoewel Italië wellicht de nummer één bestemming is voor Nederlanders die in het buitenland gaan trouwen, mag je de trouwlocaties in Frankrijk zeker niet onderschatten. Steeds meer Nederlanders kiezen voor dit mooie en diverse land. Of je nu in een landelijke domaine wilt trouwen, op een echt Frans chateau of toch liever aan de kust in één van de mondaine badplaatsen: in Frankrijk kan het allemaal!

Naast prachtige trouwlocaties biedt Frankrijk ook het meest heerlijk eten, over het algemeen goed weer. Frankrijk is natuurlijk gelegen op een redelijke rijafstand, maar natuurlijk kun je ook het vliegtuig instappen om nog sneller op locatie te zijn.

Er zijn heel veel geweldige trouwlocaties in Frankrijk te vinden! Wij nemen je mee naar zes prachtige en hele verschillende trouwlocaties in Frankrijk die wij uit eigen ervaring kunnen aanbevelen.

Trouwlocatie in Noord-Frankrijk

Chateau de Varennes

Chateau de Varennes is een pareltje en ligt vlakbij de plaats Beaune, Bourgondië, op circa 7 uur rijden vanaf Nederland. Het luxe chateau is al 400 jaar in bezit van dezelfde familie en wordt door CNN genoemd in de top 10 genoemd van beste trouwlocaties. Wij kunnen beamen dat dit terecht is!
Bij aankomst via de bomenlaan maakt het prachtige Chateau de Varennes haar entree. Ook binnen is het geweldig mooi en vol Franse charme. De slaapkamer voor het bruidspaar is zeer ruim, heeft een hoog plafond en een prachtige houten vloer. Het lijkt net een luxe appartement in Parijs!

Achter het Chateau is een klein kapelletje waar je kunt trouwen, maar natuurlijk kan dat ook buiten. Er is een bijgebouw voor het feest én een zwembad.

Chateau de Varennes trouwen in Frankrijk trouwen in frankrijk Chateau de Varennes trouwen in frankrijk

 

Trouwlocaties bij Parijs

Parijs: de stad van de liefde. Niet iedereen droomt van trouwen in de stad, maar gelukkig zijn er genoeg mooie chateaus en trouwlocaties rondom Parijs.

Chateau de Bouthonvilliers

Op een uurtje rijafstand ten zuiden van Parijs ligt de Franse trouwlocatie Chateau de Bouthonvilliers, in Dangeau. Een intiem en authentiek Frans chateau. Wij hebben het geluk gehad dit chateau al twee keer bezocht te mogen hebben en het blijft er heerlijk!

Het chateau is al meer dan 200 jaar in het bezit van dezelfde familie. Je wordt dan ook warm welkom geheten door graaf Edouard en zijn vrouw Alexia. Chateau de Bouthonvilliers is uitstekend geschikt voor bruidsparen die een authentieke en intieme Franse trouwlocatie zoeken. Ook is dit chateau als vakantiewoning te boeken met natuurlijk een heerlijk zwembad voor de kinderen.

Chateau de BouthonvilliersTrouwlocaties in FrankrijkTrouwlocaties in FrankrijkChateau de Bouthonvilliers

Meer van Chateau de Bouthonvilliers zie je in de prachtige elopement van Adrienne en Niels.

Chateau de Champlatreux

Net bóven Parijs staat het imposante Chateau de Champlatreux uit het jaar 1515. Dit grootse chateau is uitermate geschikt voor chique bruiloften met een groot gezelschap. De zalen hebben hoge, klassieke plafonds en kijken uit over het prachtige landgoed.
Het is hier ook toegestaan om vuurwerk te gebruiken: een perfecte afsluiting van een prachtige Franse bruiloft!

Chateau de ChamplatreuxTrouwlocaties in FrankrijkTrouwlocaties in FrankrijkChateau de Champlatreux

Meer van Chateau de Champlatreux én onze tips voor een echte royal wedding vind je in ‘Koninklijk trouwen in Frankrijk’.

Trouwlocaties in Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is niet alleen een geliefde vakantiebestemming; ook om te trouwen is Zuid-Frankrijk populair! Van de vele verschillende trouwlocaties laten wij je graag kennismaken met drie die wij zelf hebben bezocht.

Les Domaines de Patras, Provence

Franse charme in het hart van de Provence: dat is deze prachtige, authentieke Franse trouwlocatie, gebouwd in de 17e eeuw. Vroeger was het landgoed een vakantievertrek van Franse koningen, tegenwoordig een prachtige trouwlocatie.

Les Domaines de Patras is een echt familiehuis en dat proef je in de sfeer. Het is warm, gezellig, authentiek en omgeven door de geur van lavendel. Grenzend aan deze prachtige locatie is een groot lavendelveld te vinden die in bloei staat van ca. midden juni tot eind juli. Op de Domaine kunnen ca. 60 gasten verblijven en voor het diner is er tot 300 gasten plaats.

Les Domaines de Patras trouwen in Frankrijktrouwen in Frankrijk Les Domaines de Patras

 

Chateau de Robernier

Eigenlijk houden we niet zo van de term sprookjesachtig, maar een andere omschrijving voor Chateau de Robernier is er eigenlijk niet! Het chateau is al meer dan 400 jaar in dezelfde familie en is in 2006 geheel gerestaureerd tot zijn vroegere, glorieuze staat.

We hebben dit chateau twee keer mogen bezoeken en de entree naar het veld van olijfbomen blijft spectaculair!
Er is op het chateau zelf beperkt slaapplaats, maar dit is in de directe omgeving ruim voldoende te vinden. Ook is er een zwembad voor een heerlijk verfrissende duik.

Chateau de Robernier
Trouwlocaties in Frankrijk

Meer van Chateau de Robernier zie je in de elegante bruiloft van Thomas en Chantelle.

Residence du Cap Brun

Willen jullie toch liever trouwen aan de kust? Dan is wellicht Residence du Cap Brun aan de Franse Revièra iets voor jullie.
Een prachtige trouwlocatie met uitzicht over de Middellandse zee, compleet met palmbomen die zachtjes meebewegen op de verkoelende zeewind. Er is een prachtige tuin waar de trouwceremonie kan plaatsvinden en de residence beschikt over tien slaapkamers.

Residence du Cap BrunTrouwlocaties in Frankrijk
Trouwlocaties in Frankrijk

Voor welke trouwlocatie in Frankrijk kiezen jullie? Een imposant chateau of gaan jullie meer voor de intieme en authentieke sfeer? Wij zijn benieuwd!

Fotografie: Alexandra Vonk

Trouwlocaties in Frankrijk

share on

nederlands

/

english

"10 onmisbare vragen bij het boeken van LEVERANCIERS"

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis de dusty blue special

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis onze e-book special

Exclusief voor jou

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM