In een tijd van digitalisering zijn we een groot deel van onze tijd bezig op onze telefoon. Van selfies maken tot social media checken, het houdt ons de gehele dag bezig. Op je bruiloft wil je natuurlijk niet dat al je gasten alleen maar aandacht hebben voor hun telefoon. Op zo’n dag wil je genieten met z’n allen en herinneringen maken om nooit te vergeten. In deze blog vertellen we wat een ‘unplugged’ wedding is en waarom steeds meer bruidsparen hiervoor kiezen.

Foto Homan Photography 

‘Unplugged’ wat?!
Eigenlijk houdt een ‘unplugged’ wedding in dat alle foto’s en video’s tijdens de bruiloft gemaakt worden door een professionele fotograaf en/of videograaf. Mobieltjes en eigen camera’s zie je op een ‘unplugged’ wedding (bijna) niet. Bruidsparen willen steeds meer dat geliefden tijdens de mooiste dag van hun leven volop genieten zonder enige (digitale) afleiding. En de foto’s en video’s? Laat dat maar aan de professionals over. De fotograaf wordt betaald om zich de gehele dag bezig te houden met fotografie en alle mooie momenten op beeld te zetten. Jullie gasten horen zich hier niet om te bekommeren, maar moeten lekker genieten, samen met het bruidspaar

Let the professional do his job
Stel je voor dat je als prachtige bruid het altaar op komt lopen en iedereen staat al klaar met z’n telefoon om de beste foto’s te maken voor op Facebook of Instagram. Het is zo zonde als op zo’n memorabel moment de telefoons uit de tassen worden gegrist en de gasten jouw op hun scherm aan zien komen lopen.

Daarnaast kunnen de bruidsgasten de fotograaf in de weg staan en zelfs hinderen in het werk. Foto’s met flitser waardoor de foto’s van de fotograaf overbelicht raken of gasten in het gangpad waardoor de fotograaf zich in allerlei posities moet manoeuvreren om nog enigszins een mooie foto te kunnen maken. En vergeet niet; het is ook echt geen gezicht als je de foto’s terugkrijgt van de fotograaf en je op de achtergrond alleen maar telefoons ziet. Zo zonde!

Informeer je gasten
Zien jullie de voordelen van een ‘unplugged’ wedding in? Zorg er dan wel voor dat jullie gasten tijdig hierover zijn geïnformeerd. Vinden je het mobieltjesverbod voor de gehele dag een beetje overdreven, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen de belangrijkere momenten – zoals de ceremonie – zonder telefoons door te brengen.

Leuke alternatieven
Heb je liever niet dat iedereen de gehele dag bezig is met z’n telefoon, maar wil je wel dat er leuke foto’s gemaakt worden door de gasten tijdens de bruiloft? Dan kun je bijvoorbeeld ook wegwerpcamera’s meegeven of een polaroid camera. Of zet een toffe photobooth neer, gasten kunnen dan nog steeds selfies maken ?.

Unplugged Wedding

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM