In bijna iedere relatie steken twijfels weleens de kop op. Is hij of zij wel de man of vrouw waarmee ik verder wil? Wanneer je je ja-woord geeft, maak je een verbintenis voor de rest van je leven. Het kan dan best weleens gebeuren dat je twijfelt of dit ook wel écht de persoon is waar je oud mee wilt worden, ook als je al getrouwd bent. En trust me, dat is helemaal niet raar!

Bijna iedereen heeft eens in de zoveel tijd weleens gevoelens van twijfel. Schaam je hier niet voor, maar durf de conversatie aan te gaan. Wanneer je twijfelt, betekent dat eigenlijk dat je je eigen leven en je huidige relatie serieus neemt. Jullie leven is kostbaar en “gewoon” bij elkaar blijven omdat je nou eenmaal een relatie hebt, geeft op de lange termijn niet altijd een goed gevoel. Door twijfel uit te spreken, word je gedwongen om dieper over je relatie na te denken dan dat je dat normaal doet. Niet alleen voor de persoon die twijfelt, maar ook voor de persoon met wie je in de relatie zit.

Foto: Elsa Schaddelee Fine art Storyteller

Het kan best lastig zijn als een van de twee verteld dat hij/zij twijfelt, maar het zorgt er wel voor dat de ander niet ten onrechte door leeft in het “het is prima” gevoel. Je kunt nu samen de tijd nemen om goed na te denken over de toekomst. Blijf praten en probeer te achterhalen waar het door komt dat de ander twijfelt. Vaak helpt het al enorm door dit met elkaar te delen en te kijken wat er mogelijk is om te zorgen dat je weer bevestigd wordt in het gevoel dat jullie samen oud willen worden.

Wordt er tegen jou gezegd dat je partner twijfelt over je relatie?
Probeer je niet teveel “aangevallen” te voelen of denk niet gelijk in doemscenario’s. Wees dankbaar dat je partner jullie relatie waardeert en serieus neemt, omdat hij deze gevoelens eerlijk met je deelt. Biedt openingen om samen op onderzoek uit te gaan wat jullie kunnen doen om dit gevoel weg te nemen. Wees op jou beurt ook eerlijk over jouw gevoelens.

Ben jij de persoon die twijfelt aan de relatie?
Laat het niet gaan, omdat je mogelijk bang bent om de ander te kwetsen, maar spreek het uit! Hoe eng of naar het ook kan zijn, niks zeggen kan veel grotere gevolgen hebben of ervoor zorgen dat je het zelf niet meer overziet. Het is echt niet erg om te twijfelen, maar het is wel belangrijk dat je er op de juiste manier mee omgaat.

Come, my darling – it’s never late too begin our love again.

 

Waarom twijfelen aan je relatie oké kan zijn

share on

nederlands

/

english

"10 onmisbare vragen bij het boeken van LEVERANCIERS"

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis de dusty blue special

neem contact op met een van onze favoriete leveranciers via het dusty blue contactformulier en ontvang gratis onze e-book special

Exclusief voor jou

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM