Voor je trouwdag wil je er natuurlijk op en top uitzien. Prachtige jurk, mooi kapsel en uiteraard een stralende bruidsmake-up die het liefst de hele dag perfect blijft zitten. Dan is airbrush make-up echt iets voor jou.

Maar wat is airbrush make-up nou eigenlijk en wat zijn de voordelen hiervan?

Djamila Smit van Bruid en Beauty Nederland werkt al jaren met airbrush make-up en kan precies vertellen wat dit nu is en wat de voordelen hiervan zijn.

Djamila Smit:
Ik ben al 10 jaar werkzaam onder de naam Bruid en Beauty Nederland en heb al honderden bruiden blij mogen maken met mijn creaties aan bruidskapsels en make-up. Toen ik 10 jaar geleden mijn bedrijf startte had ik een basis visagie en haarstyling opleiding gedaan. Ik ben als het ware in het diepe gesprongen, maar luisterde wel altijd goed naar de wensen van de klant.

Wat bruiden belangrijk vinden is dat ze vooral zichzelf blijven op hun trouwdag. Natuurlijk met hier en daar een net even wat feestelijkere uitstraling.
Met deze feedback ben ik uiteindelijk op zoek gegaan naar het ideale “product”. Via youtube kwam ik in aanraking met airbrush make-up. Ik kende het niet, maar de resultaten die ik zag waren geweldig.

Met de airbrush spray je een fijne mist waardoor de make-up altijd gelijk wordt verdeelt. Dezelfde make-up wordt door diverse celebs en fotomodellen in de V.S gebruikt om er perfect uit te moeten zien bij iedere lichtval. Doordat je het in lagen opbouwt kun je altijd de gewenste dekking creëren die de klant wenst. Van heel natuurlijk naar wat meer gedekt en uitgesproken make-up.

Wat is Airbrush Bruidsmake-up?

Foto: Alexandra Vonk

Met welke airbrush bruidsmake-up werk jij?

Ik werk zelf met de airbrush producten van Dinair. Het heeft een zeer uitgebreide lijn, prachtige kleuren en producten zijn hoogwaardig van kwaliteit.
Met de airbrush kun je foundation aanbrengen, contouren en highlighten, blush aanbrengen, wenkbrauwen mooier vormen en zelfs oogschaduw mee aanbrengen. Van een hele lichte huid tot aan een hele donkere huid is geen enkel probleem.

Een groot ander voordeel is dat het de hele dag perfect blijft zitten. Airbrush blijft in tegenstelling tot andere foundations niet op de huid zitten maar trekt meer in de huid en zet zich vast, waardoor de make-up niet kan uitlopen. Het is water en zweet resistent en vrij van parabenen, siliconen en dus echt hypoallergeen.

Daarnaast is het speciaal ontworpen om bij ieder lichtinval je huid er perfect uit te laten zien. De camara’s, of dat nu foto of video is, zijn tegenwoordig van HD kwaliteit waardoor elk “oneffenheid” op je huid te zien is. Met de airbrush make-up hoeft een fotograaf praktisch niet te retoucheren omdat de huid dan al van zichzelf er egaal uitziet.

Waarom is airbrush bruidsmake-up dan zo onbekend in Nederland?

Er zijn maar een aantal visagisten in Nederland die zich gespecialiseerd hebben in airbrush make-up. Het bestaat al ruim 35 jaar en in Amerika doen veel bruidssalons niet anders. Ik denk zelf dat men het onbekende vaak maar eng vindt en het is een andere techniek van opmaken. Ook is airbrush make-up in aanschaf wat hoger in prijs, in tegenstelling tot reguliere make-up waardoor de aangeboden diensten die je levert als make-up artiest ook hoger zullen zijn.

Kan iedereen opgemaakt worden met airbrush bruidsmake-up?

Ja, zeker. Airbrush is speciaal ontwikkeld om aan te sluiten bij ieder huidtype. De kleuren foundation bijvoorbeeld kunnen van heel licht tot heel donker gemengd worden waardoor je geen kleurverschillen krijgt in je gezicht.
Daarnaast zijn de foundations te verkrijgen met een hele lichte dekking tot een volledige dekking zodat alle onregelmatigheden te camoufleren zijn. En omdat de producten allemaal hypoallergeen zijn is de kans ook klein dat een allergische reactie kan optreden. Ook fijne lijntjes en grove poriën kunnen hiermee gecamoufleerd worden.

Voordelen airbrush tegenover reguliere make-up

Het grootste voordeel is dat airbrush veel lichter aanvoelt op de huid dan gewone foundation omdat het licht en gelijkmatig verneveld wordt. Het blijft echt de hele dag perfect zitten, zonder dat je het ‘s avonds hoeft bij te werken. Het is vrij van bijproducten zoals parabenen en siliconen. Water en zweet resistent, dus de make-up loopt niet uit. De kleuren zijn van heel licht tot heel donker verkrijgbaar en onderling goed te mengen waardoor je geen kleurverschil krijgt met je eigen huidskleur. Je krijgt een mooie egale dekking dat in ieder licht perfect toont en is geschikt voor iedere huidtype.

Wat is airbrush bruidsmake-up?

Foto links: Marielle Kokke

Wil jij meer weten over airbrush bruidsmake-up? Neem dan contact op met Djamila van Bruid en Beauty Nederland.  

Wat is Airbrush bruidsmake-up?

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM