Als je Dusty Blue volgt of al een tijdje bezig bent met het plannen van je bruiloft heb je er vast wel eens over gehoord. Fine art. Maar wat is fine art nou precies? Lastig, want daar is eigenlijk niet echt één duidelijk antwoord op te geven. Tijd om onze gedachten hierover eens op een rij te zetten. Zo weet je na het lezen van deze blog gelijk of deze stijl, de stijl is waar jullie naar opzoek zijn!

Wat is fine art?

Foto: Alexandra Vonk Photography

Fine art fotografie

Misschien was het je al wel eerder opgevallen, veel fotografen beschrijven hun stijl of hun bedrijf met de woorden ‘fine art’. Maar waarom? Wat is fine art voor fotografen? We hebben een aantal bekende fine art fotografen benaderd en hun mening hierover gevraagd.

 

Fine Art is voor mij dat ik altijd op zoek ben naar een bepaalde schoonheid in omgeving, details die een dag persoonlijk maken en alle emotionele momenten. Ik wil alles zo mooi mogelijk vastleggen. Tevens is het voor mij belangrijk dat je die schoonheid terug kunt vinden in de kwalitatieve producten die een bruidspaar van mij krijgt, van de usb verpakking met prints tot aan de albums. Het gaat om de totale experience en dat het bruidspaar iets tastbaars in handen heeft en niet alleen de foto’s op een computer bekijkt.

[Alexandra Vonk]

 

Iets dat bij iedereen wel terug komt is de schoonheid, details en de tijdloze benadering. Er wordt gestreefd naar een combinatie van momenten (zowel klein als groot), details en romantiek. De fotograaf neemt de leiding tijdens de fotoshoot van jullie twee, maar zorgt op een ongedwongen manier voor een prachtige serie foto’s. Foto’s vol liefde, oprechtheid en met aandacht voor detail.

Wat is fine art?

Foto: Raisa Zwart Photography

Fine art fotografie betekent voor mij dat ik een serie beelden creëer die een mooie, gebalanceerde combinatie zijn van momenten en details. Van een mooi shot van de ringen tot aan knuffels van het bruidspaar met familie. Van de voorbereidingen tot aan een liefdevolle golden hour shoot met het bruidspaar. Dat vanaf het moment van het eerste contact tot na het leveren van de foto’s alles met zorg en aandacht wordt gedaan en het eindresultaat een prachtig, tijdloos album is met het verhaal van hun dag.

[Raisa Zwart]

 

Het grote verschil met de documentaire stijl is dat de fotograaf hier en daar zal ‘ingrijpen’ of dingen naar zijn of haar hand zal zetten voor een nog mooiere serie beelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: jou als bruid tijdens het aankleden net iets dichterbij het raam zetten voor dat mooie zachte licht, je op een mooie plek laten zitten om je schoenen aan te doen, vragen of de bruidegom zijn hand net wat hoger in je rug wil leggen – zodat hij jou elegant begeleidt… Fine art fotografen zijn constant opzoek naar de mooiste, liefdevolle vertaling van jullie liefde.

Bij Dusty Blue richten we ons vooral op de fotografen die een lichte stijl hebben, maar er zijn ook zeker fotografen die meer donkere en ietwat ‘rauwe’ foto’s maken binnen de fine art fotografie.

 

Trouwen

Foto: Elisabeth van Lent

Voor mij is fine art fotografie een combinatie van spontaniteit en schoonheid, van elegantie en emotie, en dat in een lichte stijl waar simpliciteit de essentie is van klassieke, tijdloze elegantie. Fine art fotografie legt nadruk op de kleine details van de dag, terwijl het ook de speciale momenten vastlegt.

[Elisabeth van Lent]

 

Leveranciers

De term komt dus vooral voor binnen de bruidsfotografie. Maar waarom dan de term fine art voor alle leveranciers voor jullie bruiloft? Omdat fine art voor ons staat voor pure liefde, oog voor details, een persoonlijke bruiloft en een elegante styling. Er zijn zoveel fijne leveranciers, die geen fotograaf zijn, maar die dit als geen ander snappen en niets liever doen dan jou helpen om de dag van jullie dromen te creëren. Door de juiste leveranciers in te schakelen voor jullie bruiloft, kan jullie fotograaf de beelden vastleggen waar je blij van wordt! En wanneer je net als ons wegdroomt bij de beelden op het blog, dan zijn dit de leveranciers die zorgen dat jouw bruiloft wordt zoals jij dat graag wil.

Trouwen

Foto: Bianca Rijkenbarg

 

Een tijdloze, romantische benadering van mijn fotografie met oog voor detail en elegantie. Opgenomen in een mooie heldere stijl die de schoonheid van de dag perfect weergeeft.

[Gert Huygaerts]

 

Fine Art betekent voor mij dat de fotograaf niet alleen documenteert, maar ook iets extra’s van zichzelf in elke foto toevoegt. Fotografie met esthetische beelden en een oog voor details, schoonheid en emoties!

[Bianca Rijkenbarg]

 

Een fine art bruiloft is geen zoetsappige bruiloft; het is een bruiloft waar oprechte, uitgesproken liefde overheerst. Waar je samen met je gasten de liefde viert en waarbij je met jullie styling een dag willen creëren om je leven lang aan terug te kunnen denken.

Past deze stijl goed bij jullie? Dan zijn de fine art leveranciers die je kunt vinden op Dusty Blue de leveranciers naar jullie hart!

Wat is fine art?

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM