“Oh darling, let’s elope”

Heb je de term weleens voorbij zien komen? ‘Elopement’? Van oorsprong is het een term en trend die uit Amerika komt. Vroeger vooral gebruikt om mensen aan te duiden die stiekem trouwden; er met z’n tweeën vandoor gingen omdat hun families misschien niet wilde dat ze trouwden, of omdat ze om een andere reden deze gebeurtenis met anderen konden / wilden delen.

Tegenwoordig zijn de redenen voor een elopement toch meestal wat romantischer. Je kunt met z’n tweetjes naar jullie favoriete stad (ter wereld) om daar te trouwen en vervolgens een feest te geven in je thuisland. Om deze intieme gebeurtenis eerst echt met z’n tweeën te beleven en daarna pas met familie en vrienden. Altijd al gedroomd van het ja-woord geven op een bijzonder en misschien wat minder praktische plek zoals midden in Yosemite national park of op een fjord in Noorwegen? Ook dan is een elopement misschien wel de perfecte optie voor jullie.

Het allergrootste voordeel aan een elopement (als je het mij vraagt) is dat niets te gek is. Je hoeft met niemand rekening te houden en kan de ceremonie precies zo plannen / invullen zoals dat jullie dat willen. Het heeft iets heel avontuurlijks en intiems, en door het wel vast te laten leggen op foto of video kun je het vervolgens toch nog delen met het thuisfront. Dit is het moment om even egoïstisch te zijn – om dat ene gekke idee of die hele grote droom in vervulling te laten gaan. En wie zegt dat je helemaal met z’n tweetjes moet? Je kunt natuurlijk ook enkele getuigen meenemen!

Maar… natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo kun je vaak maar in weinig landen buiten je eigen land écht voor de wet trouwen. In de meeste gevallen zijn elopements dus niet rechtsgeldig en zul je alsnog je ja-woord moeten geven voor de gemeente. Daarbij is het natuurlijk nogal wat om te trouwen zonder familie en vrienden.

De een zal het idee van een elopement geweldig vinden, de ander staat het volledig tegen, en dat is natuurlijk ook prima. Het gaat er uiteindelijk om dat jullie de dag van jullie dromen beleven en de keuzes maken zoals jullie dat willen. Laat je niet beïnvloed door anderen of door wat je denkt dat hoort – de opties zijn eindeloos!

Foto’s Raisa Zwart Photography

Met z’n tweetjes trouwen: de voor- en nadelen van een Elopement.

share on

Ontvang exclusieve tips, tricks & leuke cadeautjes direct in jouw inbox!

Uit liefde voor bruiloften verzamel ik de beste tips, de mooiste producten en de meest fantastische fine art leveranciers uit die jou helpen bij het creëren van jullie droombruiloft.

hi, ik ben sabine

over dusty blue

en>

Out of love for weddings, I collect the best tips, the most beautiful products and the most amazing fine art vendors to help you plan your dream wedding.

hi, i'M sabine

about dusty blue

nl>

want de magie ontstaat niet vanzelf

ontmoet onze favoriete leveranciers
uit nederland en belgië 

go go go!

go go go!

BECAUSE THE MAGIC DOES NOT create ITSELF

MEET OUR FAVORITE vendors
FROM THE NETHERLANDS AND BELGIUM